GTS-header2.png

Guided Talent Solutions

Guided Talent Solutions boostar kundernas talangförsörjning.

TraineeGuiden, som driver Sveriges främsta plattformar och event för traineerekrytering, startar ett nytt bolag för att möta behovet av helhetslösningar för talangprogram - Guided Talent Solutions.

Guided Talent Solutions kommer att bidra med expertis och avlasta kunderna i arbetet med befintliga trainee- och talangprogram och starta upp och driva nya program i nära samarbete med kund. 

Elin Hölcke går in som delägare och VD i det nya dotterbolaget Guided Talent Solutions. Hon är själv civilingenjör från KTH och har stor erfarenhet av att i samarbete med kund marknadsföra och driva introduktions- och utvecklingsprogram för nyexaminerade topptalanger. Hon har också jobbat med att på kort och lång sikt stärka kunders arbetsgivarvarumärke. 

“TraineeGuiden har i närmare 20 år guidat talanger till Sveriges största företag. Det förtroende vi byggt upp hos såväl studenter som företag syns i våra långa och framgångsrika samarbeten. Det har också skapat en tydlig efterfrågan på att vi ska hjälpa till med en helhetslösning för företagens talangförsörjning genom att bygga, bemanna och utveckla talangprogram tillsammans med kunderna. I takt med att talangfrågan kommer allt högre upp på dagordningen tror vi att det nu är utmärkt timing att starta Guided Talent Solutions. Elin Hölckes imponerande erfarenhet inom området gjorde henne till ett självklart förstaval för oss och vi är så glada att ha henne ombord”, säger Linus Paulsson, VD för TraineeGuiden.


I bild: Bjarne Kristiansen, Elin Hölcke och Linus Paulsson

Konkurrensen om de nyexaminerade toppstudenterna är stor och allt fler företag väljer att satsa på introduktions- och utvecklingsprogram för att strategiskt rekrytera sin personal. Att komma in på ett företags talangprogram är ett av de mest attraktiva sätten att starta sin karriär på och det är viktigt att kunna erbjuda deltagarna en utvecklande och rolig rivstart i karriären. Guided Talent Solutions kommer att hjälpa sina kunder med allt som rör trainee- och talangprogram - från rekrytering, marknadsföring och karriärevent till strukturerad introduktion, utbildning och sociala aktiviteter. 

“Sveriges främsta företag hittar redan idag sina framtida talanger via TraineeGuiden. Med vår nya satsning Guided Talent Solutions tar vi ett större grepp och fördjupar samarbetet med kunderna. Vi erbjuder ett skräddarsytt upplägg för vardera kund med utgångspunkt i kundens verksamhet och affär. Deltagarna får möjlighet att kickstarta sin karriär och vi har en tydlig målsättning att genom en lyckad start påverka företagens retain i positiv riktning. Det ska vara roligt att som nyexaminerad komma ut i arbetslivet”, säger Elin Hölcke, VD för Guided Talent Solutions.

TraineeGuiden grundades 2002 av huvudägaren Bjarne Kristiansen och Max Flodén och har sedan starten hjälpt Sveriges främsta företag att hitta de bästa talangerna. Med ett unikt nätverk av samarbeten med studentorganisationer, fackförbund, universitet och högskolor är TraineeGuiden och TraineeDagen ett självklart val för ambitiösa talanger som söker den smartaste vägen redan i början av sin karriär.

Bland kunderna finns till exempel Volvo Group, ABB, Klarna, Vattenfall, SEB, Scania, Siemens, Capgemini och Skatteverket.

Läs mer på Guided Talent Solutions

TraineePriset header 2022 1040 x 390.png

ArtikelVinnarna av TraineePriset 2022 blev Volvo Group, Ericsson och Microsoft!

Läs mer