Till sidans huvudinnehåll
Tillbaka

IT-trainee på Bolagsverket

Vi lever i en föränderlig tid där utvecklingen inom områden som digitalisering, hållbarhet, artificiell intelligens, automatisering, cybersäkerhet och e-handel påverkar hela världen. När världen förändras påverkas självklart också vi på Bolagsverket – men vi är också själva en del av förändringen och utvecklingen. Nu har du chansen att vara med och skapa vår framtid.

It-traineeprogrammet är ett första steg i din karriär. Hur långt du kan gå? Det är upp till dig!

Under en sex månaders provanställning kommer du få en utvecklande och rolig vardag där du får prova på olika delar av IT-verksamheten. Utbildning och föreläsningar varvas med praktiskt arbete i vår systemutvecklings- och it-produktionsverksamhet. Du kommer att vara en del av en traineegrupp som du lär känna och som kan stötta varandra. Du får handledare som coachar, agerar bollplank och delar med sig av sin kunskap.

Sundsvall, stark it-region
I Sundsvall finns en stor och samlad it-kompetens och efterfrågan bara växer. I Västernorrland – Good Tech Region – finns högkvalificerade jobb inom it och framåtlutade arbetsgivare som månar om att människor ska hitta balansen mellan jobb och privatliv. Här finns framåtanda, puls, gemenskap, storslagen natur, kultur, friluftsliv och lugnet.

Bolagsverkets it-traineeprogram tar en paus och kommer inte att starta 2024.

Programmets innehåll

Du kommer att få lära dig hur det är att jobba i våra team och hur vår vardag ser ut. Du får inblick i många system och uppdrag, och får förståelse för hela kedjan från idé till leverans. Ett urval av de utbildningsteman som kommer att finnas i programmet är Bolagsverkets hantering av och syn på test, devops, värdedriven utveckling, arkitektur, infrastruktur, IT-säkerhet och UX.

Mer information om vår IT-traineeprogram.

Vem vi söker

Utbildning

Kandidat-, magister- eller civilingenjörsexamen med inriktning antingen mot datavetenskap eller datateknik eller examen från en yrkeshögskoleutbildning med IT-inriktning där programmering eller datateknik (t ex Linux devops, datateknik, databas, applikationsinfrastruktur) varit en viktig del av utbildningen. Du har ett gediget intresse för teknik, infrastruktur- och systemutveckling och du gillar att lösa tekniska problem.

Om Bolagsverket

Bolagsverket i Sundsvall är en myndighet som har siktet inställt på digitalisering och innovation. Vi är drygt 600 medarbetare som varje dag arbetar för att ge företagsamma människor i Sverige möjligheten att förverkliga sina drömmar och känna trygghet i sitt företagande. För att fortsätta vårt viktiga arbete strävar vi efter att vara en arbetsplats där vi genom mod och tillit skapar förutsättningar för medarbetare att trivas och utvecklas. Var med och bygg vår framtid!

Senast uppdaterad: 2024-06-12

Dela innehållet med en vän:

Liknande Traineeplatser

Ta ett stort kliv in i arbetslivet och få ett stort försprång i din karriär med en traineetjänst. Sök bland alla Traineetjänster här.

Våra premium-partners