Till sidans huvudinnehåll
Tillbaka

Siemens Energy Graduate Trainee Program

Certifierat traineeprogram Certifierat traineeprogram

Bruksort möter högteknologi – i Finspång arbetar du i en innovativ och spännande miljö
Genom programmet får du en fantastisk möjlighet att utveckla ditt tekniska kunnande, bygga nätverk, både sociala och professionella, och knyta värdefulla kontakter för din fortsatta utveckling inom Siemens Energy. Traineeprogrammet är väl känt i Finspång då det funnits sedan 80-talet. Det inleds med fyra veckors praktisk verkstadsintroduktion som följs av fem praktikperioder på olika avdelningar som du själv väljer. Totalt pågår programmet under 14 månader. En av perioderna sker utomlands på något av våra kontor eller siter. Tidigare års Graduate Trainees valde bl a att göra sina utlandspraktiker i Thailand, Argentina, Peru och Spanien.

För att bli framgångsrik som Graduate Trainee hos oss är det en förutsättning att du har ett genuint intresse för Siemens Energy samt lockas av den avancerade teknik och de innovationer som kännetecknar oss. Du tilltalas även av att arbeta i en mångkulturell och internationell miljö.

Vad mer behöver jag veta?
Din placering blir i Finspång, Östergötland där Siemens Energy AB har sitt huvudkontor. I Finspång arbetar ca 3000 personer med utveckling och tillverkning av gasturbiner. Du blir tillsvidareanställd på SE AB och efter avslutat program tar du nästa steg i din fortsatta karriär med en ny placering inom önskat affärsområde.

Läs mer om Siemens Energy här:
www.siemens-energy.com

Bruksort möter högteknologi

Siemens Energy

Du får:

  • Kunskap om företaget, verksamheten och produkterna
  • Stöd i din personliga utveckling samt möjlighet att bekanta dig med den globala koncernen
  • Bredda din kompetens inom flera områden som du påverkar själv i mycket hög utsträckning
  • Utbildning i företags- och produktkännedom, försäljning, ledarskap och projektledning
  • Genomföra studiebesök både inom Siemens Energy och på andra företag

Vem är du?

  • Du tar examen som civilingenjör på masternivå senast augusti 2024 och är i början av din karriär, din examen ska inte vara äldre än två år
  • Du har ett brinnande intresse för teknik och hållbarhet
  • Du kan kommunicera i tal och skrift på svenska och engelska
  • Det är meriterande om du även har andra språkkunskaper
  • Det är också meriterande med erfarenheter av studier eller arbete utomlands

Om Siemens Energy

Siemens Energy är ett av världens ledande företag inom energiteknik. Tillsammans med våra kunder och partners tar vi fram energisystem för framtiden och stöder därmed en övergång till en mer hållbar värld. Med vår portfölj av produkter, lösningar och tjänster täcker Siemens Energy nästan hela energivärdekedjan – från kraftproduktion och överföring till lagring. Portföljen inkluderar konventionell och förnybar energiteknik, såsom gas- och ångturbiner, hybridkraftverk som drivs med vätgas, och kraftgeneratorer och transformatorer.

En majoritetsandel i det börsnoterade företaget Siemens Gamesa Renewable Energy (SGRE) gör Siemens Energy till en global marknadsledare för förnybar energi. Uppskattningsvis en sjättedel av den el som produceras över hela världen är baserad på teknik från Siemens Energy. Siemens Energy har 92000 anställda världen över i mer än 90 länder. I Sverige har Siemens Energy cirka 3000 anställda på 8 orter och omsätter ca 10 miljarder SEK.

På Siemens Energy värdesätter vi mångfald genom att inkludera och genom samarbeten med människor med olika tänk, bakgrund, erfarenhet, kompetens och egenskaper, på alla organisationsnivåer och dimensioner.

Senast uppdaterad: 2024-06-12

Dela innehållet med en vän:

Liknande Traineeplatser

Ta ett stort kliv in i arbetslivet och få ett stort försprång i din karriär med en traineetjänst. Sök bland alla Traineetjänster här.

Våra premium-partners