Till sidans huvudinnehåll
Tillbaka

Lidl Management Trainee Försäljning

Certifierat traineeprogram Certifierat traineeprogram

Är du en driven student med höga ambitioner som snart tar examen? Nyfiken på försäljning och trivs i en händelserik miljö? Som management trainee på Lidl får du möjlighet att utvecklas i ett spännande traineeprogram där den ena dagen verkligen inte kommer att vara den andra lik (vi lovar). Programmet avslutas med att du får axla ett stort ansvar som distriktschef och driva ditt eget distrikt!

Livet som trainee på Lidl
Du börjar din resa som management trainee hos oss med att lära dig allt om vårt unika butikskoncept! Du får arbeta i de olika rollerna i butik och för att öka din förståelse för hur allt hänger ihop introduceras du också till olika avdelningar inom vår lagerverksamhet och på vårt huvudkontor. Parallellt med allt detta utbildas du i teman som ledarskap, arbetsrätt och ekonomisk uppföljning.

Rollen erbjuder dig en omväxlande och tempofylld vardag, med dina butiker (och din bil) som huvudsaklig arbetsplats. Dagligen arbetar du med att utveckla butikernas drift och med att stötta butikscheferna i deras ledarskap i allt från rekrytering, medarbetarutveckling och offboarding. Vi är inte rädda för att våga testa nytt eller för att göra saker lite annorlunda. Vi följer upp, utvärderar och styr om när vi ser att det behövs. Allt för att nå resultat utöver det vanliga! Det är här din största drivkraft ligger – att hela tiden våga utmana, både dig själv och andra. Sån är nämligen Lidl.

“En känsla som varit med mig under hela programmet är hur enormt mycket man har chansen att lära sig om man bara vill. Man får chansen att lära känna så många fantastiska människor som verkligen vill hjälpa en att utvecklas.”

Calle Bergqvist, Distriktschef Lidl, tidigare Management trainee Försäljning

Vem är du?

För att trivas och lyckas i rollen som management trainee:

  • Du är mål- och resultatinriktad och har förmågan att engagera och motivera andra för att nå uppsatta mål.
  • Du är en lagspelare som tycker om att bygga team och förstår vikten av detta för att leverera goda resultat.
  • Du agerar snabbt på ändrade förutsättningar och möter nya utmaningar med en lösningsorienterad attityd.
  • Du har en positiv inställning till resande i tjänsten och B-körkort, som managementtrainee har du förmånen att ha tjänstebil.

Kul att du har läst så här långt! Dags att slajda in en ansökan? Vi lovar att du inte kommer ångra dig!

Vad erbjuder vi?

Som Management trainee på Lidl får du en konkurrenskraftig månadslön på 40 000 kr och tjänstebil. Men du har också tillgång till många grymma förmåner. Du får allt från friskvårdsbidrag, föräldrapenningtillägg och medarbetarrabatt i våra butiker till kostnadsfri rådgivning av psykolog, jurist och ekonom samt mängder av erbjudanden via vår förmånsportal. Självklart omfattas du också av kollektivavtal och tjänstepension.

Vad händer efter ansökan?

För oss är det viktigt att hitta talanger som har rätt kompetens och erfarenheter för rollen, oavsett vem man är. Därför rekryterar vi kompetensbaserat!

Det första som händer om du gått vidare i rekryteringsprocessen hos oss är att du får göra våra onlinetester. Därefter blir du uppringd för en telefonintervju där vi stämmer av utbildning och erfarenheter och du får möjlighet att höra mer om vad rollen innebär. För att testa viktiga kompetenser för rollen så är nästa steg att du blir inbjuden till en rekryteringsdag där du tillsammans med andra kandidater får göra olika övningar och uppgifter, både i grupp och enskilt. Vi fortsätter sedan att utvärdera kompetenser i en mer djupgående intervju och slutligen ber vi dig om dina referenser.

En dag i traineeprogrammet

I livet som management trainee på Lidl kommer du snabbt att märka att den ena dagen aldrig kommer vara den andra lik. Det är högt tempo, snabb utveckling och stort fokus på att vara ute i våra butiker – det är nämligen där det händer! En viktig och kul del av programmet är därför när du får du prova på butikens olika roller, och de uppgifter som hör till. Vi vet att det du lär dig där kommer vara grunden för din framgång som framtida Distriktschef – eller varför inte framtida Sverigechef? Många av våra högsta chefer började faktiskt sin Lidlkarriär som trainee hos oss. Under din tid som trainee är du aldrig ensam. Förutom andra fellow trainees, kommer du hela tiden att ha mentorer som coachar dig framåt i din utveckling.

Om Lidl

Att jobba på Lidl är inte som något annat. Men vi har heller aldrig velat vara som alla andra, tvärtom gillar vi att göra saker lite annorlunda. Hos oss jobbar över 5500 medarbetare, från färskhetsexperterna i våra drygt 200 butiker till kampanjplanerarna på vårt nybyggda huvudkontor. Tillsammans är vi Lidl – dagligvarukedjan som erbjuder produkter av bästa kvalitet till branschens bästa pris.

Lidl är fullt av möjligheter! Som management trainee kan du ta första steget på en fantastisk Lidl-karriär. Självklart har vi våra blågula butiker och lager, men bakom kulisserna finns alla möjliga roller och karriärvägar. På våra olika kontor hittar du bland annat supply chain, HR, fastighet, inköp, controlling, IT och försäljning. Internationellt finns vi i drygt 30 länder och är Europas största dagligvarukedja. Hos oss får du utvecklas och utmanas, både som person och professionellt. Sök vårt management traineeprogram och starta din karriär på Lidl idag!

Senast uppdaterad: 2024-06-14

Dela innehållet med en vän:

Liknande Traineeplatser

Ta ett stort kliv in i arbetslivet och få ett stort försprång i din karriär med en traineetjänst. Sök bland alla Traineetjänster här.

Våra premium-partners