Till sidans huvudinnehåll
Tillbaka

IT-Traineeprogram hos Polisen och Säkerhetspolisen

Vill du få en kick-start i din IT-karriär samtidigt som du bidrar till ett tryggt och säkert Sverige? Polismyndigheten och Säkerhetspolisen erbjuder ett unikt traineeprogram där våra myndigheter samarbetar och genomför traineeaktiviteter så som verksamhetsbesök, utbildning och resor tillsammans. Spännande, eller hur?

Om traineeprogrammet
Polismyndighetens IT-avdelning har haft traineeprogram sedan 2018 och sedan 2021 genomförs det i samarbete med Säkerhetspolisens IT- och teknikavdelning.

Programstart är i september och programmet pågår under sex månader. Som trainee hos oss blir du direkt anställd i din hemmagrupp och varvar arbete med aktiviteter i traineegruppen. Vissa aktiviteter genomförs gemensamt och vissa delar på respektive myndighet. När traineeprogrammets sex månader är slut går du över till att jobba heltid i din hemmagrupp.

Aktiviteter i traineeprogrammet är verksamhetsbesök, presentationer och utbildningar inom polisen och säkerhetspolisen samt externt hos andra myndigheter inom och utom rättsväsendet. Resor inom Sverige och utomlands förekommer.

Traineeprogrammet har som mål att stötta din fortsatta personliga utveckling och yrkesmässiga karriär. Du får även en god möjlighet att börja bygga upp ditt personliga nätverk då du under traineeperioden skapar många värdefulla kontakter

Du kan läsa mer på våra respektive hemsidor: Säkerhetspolisens traineesida och Polisens traineesida och anmäla dig till våra digitala informationsträffar.

​Placering: Säkerhetspolisens traineer har placering i Stockholm.
För Polismyndigheten varierar det från år till år. Tidigare år har polisen haft traineer i Stockholm, Göteborg, Norrköping och Linköping. Huvuddelen av programmet genomförs i Stockholm.

Vem vi söker

Vi vill att:

  • du har en examen inom relevant område från en minimum tre år lång utbildning på universitet/högskola
  • din examen ska vara klar senast vid programstart i september 2024 och får vara högst två år gammal när du ansöker

Roller

Mer information om vilka roller som kan vara aktuella för traineeprogrammet hittar du i de myndighetsspecifika annonserna på våra respektive websidor, men några exempel från tidigare år:

  • Systemutvecklare
  • UX-designer
  • Testare
  • IT-säkerhetsspecialist
  • Teknikspecialist
  • Data Science
  • Logganalytiker m.fl.

Övrigt

Då vi är separata myndigheter söker du anställning hos respektive arbetsgivare, men under traineeprogrammet tar du del av aktiviteter som rör båda myndigheterna.

Anställningen kräver goda kunskaper i svenska och för vissa roller svenskt medborgarskap.

Säkerhetsprövning (med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen) genomförs före anställning.

Om Polisen och Säkerhetspolisen

Traineeprogram i samarbete mellan Polismyndigheten och Säkerhetspolisens IT-avdelningar.

Senast uppdaterad: 2024-06-03

Dela innehållet med en vän:

Liknande Traineeplatser

Ta ett stort kliv in i arbetslivet och få ett stort försprång i din karriär med en traineetjänst. Sök bland alla Traineetjänster här.

Våra premium-partners