Till sidans huvudinnehåll
Tillbaka

Sveriges Radio Tech Trainee

Under vårt traineeprogram kommer du att få djupdyka inom teknik och IT på Sveriges Radio och erbjudas möjligheten att utmanas och utvecklas inom ledarskap, IT-arkitektur, IT-säkerhet och olika delar av vår IT-infrastruktur. Perioden kommer att varva teori och praktik med utbildningssessioner inom ledarskap och IT samt mycket interaktion och samarbete med våra team där du kommer bidra till Sveriges Radios tekniska förflyttning mot privat moln (”cloud native”-teknik) och mjukvarubaserad medieproduktion. Du kommer få besöka olika delar av Sveriges Radios verksamhet både centralt och lokalt för att bygga din förståelse och kunskap för kärnverksamheten och dess processer.

Programmet kommer att ge dig en bred förståelse för företagsövergripande strategier och mål och du kommer att arbeta aktivt med att implementera dessa i IT-organisationen. Traineeåret innefattar också utbyte på internationell nivå med möjlighet att erhålla kunskap och erfarenheter från andra mediebolag och delta i utvecklingsaktiviteter inom exempelvis public service-bolagens gemensamma organ EBU (European Broadcasting Union), vilket är startskottet för att etablera ett internationellt nätverk.

Vi kommer att närvara på mässorna Arkad och Armada i november. Kom förbi och prata med oss för att få mer information om vårt traineeprogram!

Om Sveriges Radio

Sveriges Radio ska aldrig tystna. Varje dag och dygnet runt jobbar tusentals människor att ge röst åt fler röster, oberoende av kanal och plattform. Här finns skilda erfarenheter, kunskapsområden och arbetsuppgifter men med en sak gemensamt, en vilja att göra radio för alla. Vår techavdelning består av 400 personer som jobbar med bland annat att utveckla system och tekniska lösningar, säkerställa rätt ljudkvalitet och se till att våra reportrar har fungerande verktyg för att sända. Vi har länge legat långt fram när det gäller teknisk utveckling kring allt som rör ljud och satsar på att bli ännu bättre genom att expandera inom egenutveckling främst inom den digitala tekniken. För att lyckas med det behöver vi ständigt utveckla vårt innehåll, våra arbetssätt och hur vi jobbar tillsammans. Därför behöver vi medarbetare med olika kompetenser, fler perspektiv och ett nytänkande. Därför behöver vi dig. Kom och bidra till förståelse i en föränderlig värld.

Senast uppdaterad: 2024-06-17

Dela innehållet med en vän:

Liknande Traineeplatser

Ta ett stort kliv in i arbetslivet och få ett stort försprång i din karriär med en traineetjänst. Sök bland alla Traineetjänster här.

Våra premium-partners