Till sidans huvudinnehåll
Tillbaka

Migrationsverkets it-traineeprogram

Certifierat traineeprogram Certifierat traineeprogram

Det som händer runt om i världen kan snabbt få betydelse för Migrationsverkets service och tjänster, och hur vi utformar dem. Vårt traineeprogram är en väg in i en verklighet där du kan vässa dina förmågor mot många möjliga inriktningar för din framtida karriär. Definitivt genom ett uppdrag som är viktigt på riktigt.

Låt vår resa bli en del av din utveckling!
Migrationsverkets it-miljö är omfattande, varierande och verksamhetsnära. Vi är idag drygt 400 medarbetare som är knutna till arbetet med att digitalisera och utveckla vår verksamhet, och som utvecklas med den. Här finns utrymme för allt från nyfiket utforskande till utmanande lösningsarbete.

Vi arbetar nu med att forma om myndighetens it-miljö från grunden. Målet är att fullt ut dra nytta av den senaste digitala teknikens möjligheter i service, tjänster och system. I den här utvecklingsresan kan vi erbjuda dig goda möjligheter att få jobba med de delar som du tycker är mest intressanta. Alternativen är många och personlig utveckling uppmuntras alltid.

Om traineeprogrammet
Som trainee integreras du direkt i verksamheten, blir en del av ett nätverk och samverkan med kollegor. Du har en grundplacering på din enhet, där basen är arbetsuppgifter i team inom systemutveckling och andra roller inom IT som vi har behov av. Tillsammans med de andra traineerna får du en gedigen introduktion till vår verksamhet och rollspecifika utbildningar. Det är viktigt för oss att du ska trivas och vi kommer att ägna mycket tid för att du och dina kollegor ska lära känna varandra genom aktiviteter som stärker er teamkänsla.

Traineeprogrammet pågår i 12 månader.

Vi erbjuder

Du får fast anställning och marknadsmässiga villkor

Redan från start blir du tillsvidareanställd på heltid med sex månaders provanställning, med en marknadsmässig lön och samma förmåner som övriga anställda på Migrationsverket. Vår digitaliserings- och utvecklingsavdelning finns på huvudkontoret i Norrköping, som blir din placeringsort- under traineetiden.

Dina kvalifikationer

Krav för att bli antagen:

  • Akademisk utbildning inom IT, systemvetenskap, IT-säkerhet, datavetenskap eller programvaruteknik alternativt annan akademisk utbildning i kombination med kurser eller YH-utbildning inom IT som arbetsgivaren bedömer relevant. Utbildningen ska ha avslutats nyligen, som mest för två år sen vid ansökningstillfället.
  • Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift, eftersom du behöver kunna ta del av och delge komplex information på dessa språk.
  • Svenskt medborgarskap eftersom anställningarna är placerade i säkerhetsklass och säkerhetsprövning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kommer att genomföras.

Om Migrationsverket

På Migrationsverket är vi cirka 5 800 personer som arbetar med en av vår tids stora samhällsfrågor, och med uppgifter som rör människors liv och framtid. Varje dag söker sig människor till Sverige för att arbeta, studera, bo eller söka skydd här. Migrationsverkets uppdrag är att pröva ansökningar för dem som vill vara i Sverige. Vårt jobb inom it är att underlätta för de som söker sig hit, oavsett vilka de är eller var i världen de befinner sig. Vi är närmare 400 personer som arbetar med att skapa smarta, användarvänliga och lättillgängliga it-tjänster och genom att hålla en hög nivå inom digitalisering, e-förvaltning och teknik. I det större perspektivet bidrar vi till att migrationen till vårt land fungerar och till ett konkurrenskraftigt Sverige.

Senast uppdaterad: 2024-06-13

Dela innehållet med en vän:

Liknande Traineeplatser

Ta ett stort kliv in i arbetslivet och få ett stort försprång i din karriär med en traineetjänst. Sök bland alla Traineetjänster här.

Våra premium-partners