Till sidans huvudinnehåll
Tillbaka

Sopra Steria Accelerate

Certifierat traineeprogram Certifierat traineeprogram

Programmet är för dig som är nyexaminerad och vill accelerera din karriär som konsult. Du blir anställd från dag ett och får en marknadsmässig lön genom hela det treåriga programmet. Sedan 2018 har vi genomfört vårt mycket uppskattade traineeprogram och givit nyutexaminerade toppstudenter från högskolor och universitet runt om i landet en rivstart på sin konsultkarriär. Accelerateprogrammet ger dig med höga ambitioner en strukturerad utvecklingsplan för dina första tre år i konsultyrket.

Vi vet att den största utvecklingen som konsult sker genom att jobba i riktiga kunduppdrag och att få lära sig i skarpt läge. Därför är du konsult från dag ett och kommer till största delen att bygga din kompetens genom att jobba i stimulerande uppdrag hos någon av våra kunder. Parallellt med ditt uppdrag erbjuder vi dig kompetensutveckling inom exempelvis affärsmässighet, innovation och ledarskap. Alla utbildningar är skräddarsydda för att du snabbt ska utvecklas i konsultrollen och träna tillsammans med kollegor i en trygg miljö. Inom programmet ges du möjlighet att bygga ett brett nätverk både genom arbete i projekt och uppdrag med övriga kollegor inom Sopra Steria, och genom utbyte av erfarenheter med tidigare års deltagare i programmet.

Ansökan för 2024 är tyvärr stängd. Ansökan till nästa års program öppnar i höst. Gör en intresseanmälan på vår hemsida så missar du ingen information.

Våra spår

Välj spår utifrån intresse & utbildning:

 • Advisory
 • Creative
 • Data & Analytics
 • Delivery
 • Digital Platform Services
 • Microsoft Business Applications
 • Salesforce
 • Systemutveckling
 • Webbutveckling

Vem söker vi?

Vi söker dig som…

 • är nyutexaminerad på kandidat- eller masternivå från universitet eller högskola och din examen ska inte vara äldre än ett år.
 • är både en bra lyssnare och en god kommunikatör vilket gör att du kan se nya möjligheter i ditt uppdrag. En av de saker som symboliserar en framgångsrik konsult är högt affärsmannaskap. Ute i ditt uppdrag är du en relationsbyggare för Sopra Steria och kunden.
 • är ambitiös och målinriktad och kan visa att du klarar att förverkliga det du har bestämt dig för att göra, både genom studier och på fritiden. Vi ser gärna att du har visat driv och nyfikenhet genom att engagera dig i olika aktiviteter vid sidan om dina studier.

Om Sopra Steria

Sopra Steria är ett ledande internationellt konsultbolag inom IT, design och management som bygger samhället genom innovativa digitala lösningar. Vi erbjuder allt från dataanalys, affärs- och verksamhetsutveckling via projekt- och förändringsledning till systemutveckling, testning, driftsättning och daglig förvaltning av IT-system.

2023 utsågs vi till Sveriges Bästa Arbetsplats av Great Place to Work och rankas av Gartner som topp 5 bolag inom digital transformation. Vårt Accelerateprogram har utsetts till Sveriges mest attraktiva traineeprogram inom IT och vi har även tilldelats utmärkelsen Karriärföretag flera år i rad.

I världen är vi 60 000 medarbetare varav 600 av oss finns här i Sverige. Våra kontor ligger i Stockholm, Göteborg, Malmö, Östersund och Sundsvall.

Vi tror på trivsel, trygghet och tillit som den bästa grunden för proaktivitet och kreativitet. Som medarbetare hos oss får du schyssta villkor, ett långsiktigt perspektiv på din karriärväg och goda möjligheter till utveckling. Tillsammans når vi längre.

Senast uppdaterad: 2024-06-13

Dela innehållet med en vän:

Liknande Traineeplatser

Ta ett stort kliv in i arbetslivet och få ett stort försprång i din karriär med en traineetjänst. Sök bland alla Traineetjänster här.

Våra premium-partners