Till sidans huvudinnehåll
Tillbaka

Ett av nordens främsta traineeprogram inom IT

Exsitecs Traineeprogram är ett av Sveriges mest spännande och största traineeprogram inom IT. Här får du en unik möjlighet att kickstarta din karriär inom IT-branschen och utvecklas till en framgångsrik IT-konsult hos oss. Under sex månader får du lära dig alla steg för att driva framgångsrika projekt, samt de mjuka färdigheterna som krävs för att arbeta som konsult och stödja kunder med implementeringen av nya IT-lösningar.

Inledningsvis fokuserar programmet på utbildning där du får kunskap om våra system, kravhantering, konfigurering, utveckling och integrationer. Gradvis övergår du till att arbeta mer aktivt i verkliga kundprojekt tillsammans med din mentor och dina kollegor. Förutom utbildningar och kundprojekt genomför du traineeprogrammet tillsammans med ett fantastiskt gäng traineer där gemenskap och glädje genomsyrar vår organisation. Under programmet får du också möjlighet att bygga ditt nätverk med kollegor och traineer från hela Norden.

Programmet ger dig utbildning och förståelse för de många faserna i införandet av ett modernt IT-stöd – kravhantering, design, konfigurering, anpassningar och integration. Du får tidigt testa dina färdigheter genom att följa med din mentor i dennes vardag och ta del av spännande kundprojekt.

Under traineeprogrammet deltar du i projekt med olika kollegor där du snabbt bygger dig ett kontaktnät över hela Exsitec. Förutom kundprojekt, mentorskap och utbildningar får du också en fantastisk gemenskap med resten av traineegruppen och får möjlighet att träffa kollegor och traineer från hela norden.

Vem söker vi?

Vi tror att du som söker har en universitetsutbildning som ingenjör, systemvetare eller ekonom med en examen i januari 2025.  Vi kan också tänka oss att du har tagit examen och jobbat något år.

Som trainee har du stor nytta av tidigare erfarenheter inom försäljning, programmering, ekonomi administration, logistik administration eller kundservice.

Att brinna för att hjälpa kunder och dagligen ha kundkontakt är självklart för alla konsulter på Exsitec. Vi drivs av att tillsammans lösa våra kunders problem med hjälp av IT system, därmed har du också en stor vilja att jobba detaljerat i de system vi tillhandahåller våra kunder.

Du behöver prata och skriva svenska på en professionell nivå.

Vad vi erbjuder

Utveckling – Vi erbjuder dig utvecklingsmöjligheter genom våra interna mentor- , ledarskaps- och säljprogram. Dessutom åker du kontinuerligt på externa och interna konferenser för att lära dig om nya områden, dela kompetens och inspireras.

Flexibilitet – Hos oss tillämpar vi komptid vilket gör att du hanterar din arbetstid flexibelt. Då vi är spridda på flera orter i Norden kan du dagligen välja vilken ort du arbetar på. Eller så kanske du vill byta permanent från en ort till en annan!

Variation – Idag har vi fler än 4000 kunder, detta ger oss en varierad vardag där du stöter på många typer av verksamheter med olika behov och utmaningar. Vi tar hem våra projekt till kontoren och arbetar allt som oftast i en multiprojekt-miljö.

Hälsa – Exsitec strävar efter att ha en mycket hög friskvårdsnivå. Därför betalar vi 5000 kr i friskvårdsbidrag till våra anställda och har för samtliga anställda tecknat en förmånlig sjukförsäkring.

Sociala aktiviteter – På Exsitec gillar vi att umgås med varandra och vi anordnar året runt aktiviteter för alla intressen. Vare sig du gillar att måla, träna crossfit eller prova mat så är vårt mål att det ska finnas aktiviteter som passar just dig. 

Resor – Med vår flexibilitet och våra många kontor på Exsitec är det ibland svårt att hinna träffas fysiskt. Därför uppmanar vi på Exsitec att besöka varandra i våra olika städer, självklart står Exsitec för både resa, hotell och mat!

Livet som trainee

Vårt traineeprogram är noggrant utformat för att ge deltagarna en gedigen start och utveckling inom organisationen. Programmet är indelat i tre huvudblock, vart och ett med sina unika fokusområden.

Sammanfattningsvis innebär programmet att deltagarna att får en väl avrundad introduktion till Exsitec, en djup förståelse för konsultrollen, och en rikare insikt i vår verksamhet genom att interagera med kollegor från hela Norden.

Så här går ansökningsprocessen till

1. Första intervju

Är vi en match för varandra?
I den första intervjun träffar du en person från vårt rekryteringsteam. Syftet med mötet är att förstå om vi är en match för varandra både kring rollen vi erbjuder och sina förväntningar på rollen men också med vår kultur och dina värderingar. Mycket fokus ligger också på att förstå vad du tycker är roligt och vill jobba med framåt.

Intervjun tar vanligtvis 45–60 minuter och kan ske både digitalt eller på plats på något av våra kontor.

2. Arbetsprov

Finns förmågan & verkar det kul?
Innan arbetsprovet får du ett case med ett företag som har en rad utmaningar och önskemål. Du får en vecka hemma att ta fram en lösning som du sedan presenterar för oss i ett fiktivt kundmöte. Caset testar både din förmåga att förstå information, ta fram en lösning och integrera med kund. Caset är inspirerat från vår verklighet och ger dig också en bild för typ av kunduppdrag du skulle kunna stå inför hos oss.

Arbetsprovet tar vanligtvis 45–60 minuter och kan ske både digitalt eller på plats på något av våra kontor.

3. Sista intervju

Kommer vi vara långvariga tillsammans?
Inför en sista intervju hos oss gör du personlighets- och logiktester. Dessa skickas ut till dig så att du kan sitta hemma i lugn och ro när du gör dem. Syftet med våra tester är att delvis väcka tankar hos dig kring vem du är som person. Genom att diskutera dina möjligheter och utmaningar hoppas vi kunna förstå om vi kan skapa en långsiktig relation där du vill stanna och utvecklas hos oss i flera år.

Intervjun tar vanligtvis 1,5 timme och vi ses om möjligt helst på plats på ett av våra kontor.

Poddserie

Lyssna gärna på vår poddserie med vår ex-trainee Klara Davidsson.

Avsnitt 1

Hur känns det 3 månader innan traineeprogrammet? Lyssna här.

Avsnitt 2

4 månader som trainee på Exsitec. Lyssna här.

Avsnitt 3

6 månader som trainee är genomfört! Lyssna här.

 

Om Exsitec

Exsitec är specialister på verksamhetssystem som minskar administration och förenklar beslutsfattande, såsom affärssystem, beslutsstöd, e-handel och verksamhetsspecifika webbapplikationer. Tillsammans med våra kunder skapar vi digitala lösningar som förbättrar deras verksamhet och gör skillnad på riktigt.

Screenshot

Senast uppdaterad: 2024-07-04

Dela innehållet med en vän:

Liknande Traineeplatser

Ta ett stort kliv in i arbetslivet och få ett stort försprång i din karriär med en traineetjänst. Sök bland alla Traineetjänster här.

Våra premium-partners