Till sidans huvudinnehåll
Tillbaka

Koncerntrainee

Brings traineeprogram är en unik möjlighet att utveckla kunskap och nätverk i en stor nordisk koncern. Positionen som trainee ger en fantastisk början på en karriär som en av nyckelpersonerna i vår organisation. Traineeprogrammet har funnits i över 20 år och är välkänt och uppskattat i hela verksamheten.

Traineeprogrammet pågår under två år och är uppbyggt av ett antal olika faser:

Fyra valbara placeringar runt om i koncernen
En placering pågår under en tidsperiod på 4-6 månader och under denna tiden får traineen vara en del av en avdelning eller ett projekt och får ett eget ansvarsområde. De förhållandevis långa placeringarna säkrar en brant utvecklingskurva; som koncerntrainee är du inte en betraktare, men får chansen att påverka och göra skillnad.

Gemensamt för alla traineer är att första placeringen är i Oslo, detta för att lära känna koncernen och de andra traineerna. Därefter står du fritt att välja var i Norden du vill jobba.

Som trainee börjar du i en liten kull med cirka sex traineer. Varje år består traineegruppen av en kull som är på sitt första år, och en kull som är på sitt andra. Båda kullar deltar i samma aktiviteter och blir en sammansvetsad grupp.

Många traineer går efter avslutat program vidare till centrala positioner i organisationen. Kunskapen du tillgodogjort dig och nätverket du har byggt upp gör att du står högt i kurs efter dina två första år i koncernen.

Våra mål för dig

Produktions- och ledarerfarenhet

Traineeprogrammet har som mål att ge dig en god helhetsbild och djup förståelse för koncernens verksamhet. Detta inkluderar erfarenhet av produktion och drift. Under första året dedikeras en hel månad till att besöka olika driftsmiljöer för att se och lära.

Du har även chans att göra en driftsplacering ute i produktion. För många innebär detta även personal- och resultatansvar. Driftsplaceringen pågår i 1-2 månader och är uppskattad både av traineer och de avdelningar som får hjälp.

Ledarskapsutveckling

För att komplettera erfarenheter och lärdomar från vardagen får traineerna delta i sammanlagt åtta kurssamlingar (fyra per år) där fokus ligger på olika teman inom ledarskap och arbetsmetodik.

Fokus på personlig utveckling

Som en del av traineeprogrammet kommer du märka att din personliga utveckling står i fokus. Traineerna uppmanas och stöttas i att utarbeta en egen utvecklingsplan för traineeperioden och fortsatt karriär. Det finns en stor stödapparat kring traineen med traineekoordinator, den närmaste ledaren i varje placering, samt en personlig mentor som hjälper traineen med den yrkesmässiga och personliga utvecklingen. Kompetensdagar varje månad tillför ny kunskap om koncernen, strategin, marknaden och värdekedjan.

Vem vi söker

Vi letar efter kandidater som har:

  • Masterutbildning och upp till 2 års arbetslivserfarenhet.
  • ​Flytande språkkunskaper i svenska, norska eller danska.
  • Olika bakgrund i termer av utbildning, personliga egenskaper, kön, kultur och etnicitet.
  • Mod att utmana, tänka nytt och se lösningar

Om Bring

Bring är en del av den nordiska post- och logistikkoncernen Posten Norge som utvecklar och levererar helhetliga lösningar inom post, kommunikation och logistik. Koncernen har två varumärken; Posten vänder sig till privatkunder i Norge, och Bring jobbar med företagskunder i hela Norden och privatkunder utanför Norge.

Posten och Bring består idag av 13 000 medarbetare som alla jobbar hårt för att anpassa sig i en marknad i stor förändring. I koncernen satsas det mer än någonsin på innovation och digitalisering och områden som AR (augmented reality), VR (virtual reality), robotisering och AI (artificial intelligence) är alla en del av detta. Hållbarhet och miljö är ett av våra viktigaste satsningsområden. 2008 satte vi ett mål om att minska våra utsläpp med 40% till 2020, detta uppnådde vi redan 2017. Vårt nya mål? Att bara använda oss av förnybar energi i samtliga fordon och byggnader innan 2025. Vi hoppas att du vill vara med på resan!

Senast uppdaterad: 2024-06-12

Dela innehållet med en vän:

Liknande Traineeplatser

Ta ett stort kliv in i arbetslivet och få ett stort försprång i din karriär med en traineetjänst. Sök bland alla Traineetjänster här.

Våra premium-partners