Till sidans huvudinnehåll
Tillbaka

Traineeprogram Stockholm HT2024 - Cybersäkerhet

Är du intresserad av att jobba i ett konsultbolag inom cybersäker digitalisering? Har du ett intresse för IT-säkerhet och problemlösning? 

Omegapoint är ett ledande företag inom cybersäkerhet som utvecklar och förvaltar säkra system och lösningar för våra kunder. Våra konsulter arbetar med allt från infrastruktur, DevOps och avancerad system-utveckling – där säkerhet och assurans genomsyrar allt.

Våra kunder är främst företag och myndigheter som har höga säkerhetskrav och som i sin tur hanterar samhällsviktiga funktioner. Vi levererar i allt större utsträckning system och lösningar för säkerhetsskyddad verksamhet, där vi hjälper företag och myndigheter att skydda sin verksamhet och sin mest kritiska information mot inre och yttre hot.

Academy Professional Program
Omegapoints traineeprogram är en fantastisk möjlighet för dig som vill arbeta inom cybersäkerhet. Vi erbjuder ett intensivt program som ger dig en gedigen start i karriären, samtidigt som du är anställd hos oss. 

Vi önskar att du

  • Är i början av din karriär eller nyexaminerad inom datavetenskap, datateknik, informationsteknik, informationsteknologi eller motsvarande
  • Har god erfarenhet av problemlösning
  • Är intresserad av säkerhet, infrastrukturutveckling och att arbeta i en bred techstack
  • Behärskar svenska och engelska flytande i tal och skrift
  • Är nyfiken, tycker om att lära dig nya saker och dela din kunskap med andra

Det är meriterande om du även har erfarenhet i Ansible, Docker, Linux/Unix, Kubernetes, TypeScript, React, private cloud.

Intern utbildning och projekt

Sedan 2011 har vi drivit vårt traineeprogram med ambitionen att under de 6 månader som programmet pågår ge dig erfarenhet och kunskap motsvarande 3 år i branschen. Helt enkelt en riktig kickstart i din karriär, med start i september 2024.

I programmet ingår vad vi kallar för vår Academy Week. Vilket är dagar fullspäckade med utbildning och “gettogether” tillsammans med traineer från alla våra kontor.

Under hela programmet tillhandahåller vi interna utbildningar inom bland annat agila metoder, säker applikationsutveckling, penetrationstesting, compliance as a code, domändriven design och secure by design. Utöver detta får du arbeta i Craton som är Omegapoints lösning för säkerhetsskydd i digitala system. Craton är i grunden en privat molnplattform som är specifikt framtagen för säkerhets­känslig verksamhet och som är designad för att uppfylla exempelvis Säkerhetspolisens krav för att hantera säkerhetsskyddsklassificerad information. Väldigt spännande och utmanande om du frågar oss!

Vad händer sedan?

Du kommer att få utvecklas inom projektet Craton. För dig som konsult innebär det möjligheten att både arbeta med produktutveckling och i mer kundnära konsultuppdrag med varierande arbetsuppgifter som:

  • Vidareutveckla den privata molnplattformen
  • Bygga och vidareutveckla standardtjänster
  • Bygga, leverera och förvalta kundsystem

Det finns även möjligheter att växa in i mer ledande roller inom Craton såsom Tech Lead där rollen innebär att leda ett av utvecklingsteamen.

En speciellt utsedd mentor ger dig stöd under den första tiden och ni kommer att ha regelbundna avstämningar. Du får också en individuell kompetensutvecklingsplan, vi vet att du har potential och vi vill hjälpa dig att utveckla den.

Programmet pågår under 6 månader, där du redan efter denna tid får en lönejustering. Vi varvar teoretisk utbildning med intressanta uppdrag i Craton där du samtidigt får stöd och hjälp av Omegapoints mest erfarna konsulter. Du kommer upptäcka att din inlärningskurva blir mycket brant.

Självfallet hoppas vi att din kompetensresa på Omegapoint blir mycket längre än så!

Vi satsar på dig

På Omegapoint sätter vi din kompetens i centrum och ger dig alla förutsättningar för ett utvecklande och varierat jobb. Som konsult hos oss tillbringar du vardagen i uppdrag hos någon av våra kunder. För dig som går traineeprogrammet arbetar du med Craton på plats på ett våra Stockholmskontor tillsammans med Omegapoint kolleger. 

Kontoret i centrala Stockholm är en välkomnande hemmahamn. Här ordnar vi mängder av aktiviteter under året för att vi ska utvecklas och ligga i framkant. Det är en del av vår kompetenskultur som bygger på samarbete och en vilja att stärka varandra. Med en stor och varierande kundbas, från små specialistföretag till stora och välkända företag och myndigheter, har vi en möjlighet att erbjuda utmanande och roliga uppdrag. 

Givetvis erbjuder vi även allt det andra som är viktigt, som marknadsmässiga löner, förstärkt föräldralön, anpassade förmånspaket, friskvårdsbidrag och sjukvårdsförsäkring.

Vi vågar lova dig en arbetsplats där du kommer att trivas, utvecklas och ges alla möjligheter till en ljus framtid.

Om Omegapoint

Omegapoint är Norra Europas ledande konsultbolag inom cybersäker digitalisering. Med en vision om en framtid där vi fullt ut kan lita på teknik använder vi vår expertis för att säkra våra kunders och medarbetares utveckling. Vi är vassa och snälla, något som karaktäriseras av vår kompetensutvecklingskultur och viljan att dela vår kunskap med varandra. 

Vi är för närvarande över 900 anställda konsulter i Stockholm, Oslo, Drammen, Köpenhamn, Göteborg, Malmö, Örebro, Västerås, Enköping, Uppsala och Umeå. Företaget, som grundades 2001, ägs delvis av medarbetare, delvis av FSN Capital. Alla medarbetare erbjuds delägarskap.

Senast uppdaterad: 2024-06-14

Dela innehållet med en vän:

Liknande Traineeplatser

Ta ett stort kliv in i arbetslivet och få ett stort försprång i din karriär med en traineetjänst. Sök bland alla Traineetjänster här.

Våra premium-partners