Personuppgiftspolicy: Den här webbplatsen använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Genom att att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du detta. Detta är viktigt så vi hoppas du tar dig tid att läsa igenom vår personuppgiftspolicy!

Matenco Group Traineeprogram

Matenco Group drivs av att se bolag inom tillverkningsindustrin växa mot nya höjder.
Genom att utrusta de bolag vi förvärvar med ny energi, nya perspektiv och nya verktyg kan de bidra ännu mer till att lösa sina kunders problem och utmaningar. Matenco Group spelar en roll i den förändring som kallas industri 4.0. Genom att digitalisera, utmana gamla arbetssätt och utveckla gamla små- och medelstora industribolag skapar vi förutsättningar för att utveckla svensk industri in i 2020-talet.

Vårt arbete genererar mer än bara finansiell utväxling. Vi kan även spela en meningsfull roll i samhället - som när arbetstillfällen skapas istället för att försvinna, eller när personal känner större glädje att gå till jobbet efter att vi successivt implementerat en modernare personalpolitik.

Matenco Group består idag av 4 (snart 5) bolag som omsätter 125 mSEK tillsammans (snart betydligt mer) med god lönsamhet. Vi ska fortsätta växa, men vi behöver bli fler.

För dig som attraheras av entreprenörskap
Matenco Groups traineeprogram vänder sig till dig som motiveras av att ständigt utvecklas och som attraheras av en entreprenöriell miljö. Vårt traineeprogram erbjuder en unik möjlighet till snabb acceleration och utveckling, både för personlig utveckling samt för dina management- och ledarskapsförmågor.

Vi tror att du som söker har stort driv och intresse för hur man driver tillväxt i ett bolag och koncern och ser, till skillnad från de mer traditionella företagen, en stor möjlighet i att arbeta i entreprenörsledda bolag.

Målsättning med programmet
Vårt mål är att du ska kunna växa i din roll som entre- och intraprenör för att långsiktigt ta dig an större utmaningar inom koncernen, exempelvis som dotterbolags-VD eller andra nyckelroller. Vi har möjlighet att under traineeprogrammet identifiera dina styrkor och det du vill göra för att bygga en skräddarsydd roll för dig på lång sikt.

Om programmet

  • Finans: Finans ger oss både förståelse för hur vi presterar gentemot målsättningar och förväntansbild samtidigt som det ger oss beslutsunderlag för åtgärder likväl som investeringar och tillväxt. För att kunna förstå hur olika delar i företaget påverkar utfallet och ta rätt beslut framåt behöver man kunskap inom finans.
  • Supply chain: Supply chain är en grundsten i vår affär. Utöver den finansiella aspekten i logistikkedjan finns även en relationell aspekt som är minst lika viktigt. Som partner till olika leverantörer vill vi utveckla attraktiva avtal likväl som partnerskap som ökar effektivitet och kvalitet.
  • Affärsutveckling: Tillväxt hos oss skapas på två sätt; organisk tillväxt genom att utveckla befintliga bolag eller genom förvärv. Den organiska tillväxten sker framförallt genom att hitta nya affärs- och försäljningsmöjligheter genom digitalisering, marknadsföring och e-handel samt nya sätt för att effektivisera och automatisera våra processer.
  • M&A: Förvärv av bolag är en stor del av vår tillväxtstrategi då det bidrar med snabb tillväxt till koncernen. Samtidigt som vi rent praktiskt gör uppköp av företag arbetar vi ständigt för att utveckla både strategi och processen för M&As.
  • Ledarskap: Att leda människor är en nyckel i att driva företag. Inom vår koncern möter man olika typer av människor, från leverantörer och kunder likväl som att leda säljare och produktionschefer internt. Ledarskap i programmet är en förberedelse för att leda människor i en framtida nyckelroll inom något av våra bolag.

Läs mer om Matenco Group och traineeprogrammet via länken i faktarutan till höger.

Längd på programmet: 24 månader
Anställningsform: Tillsvidareanställning på heltid
Lönenivå: 31 000 SEK/månad

Certified

Programinformation

Ansök senast

31 december 2021

Tillträde

Våren 2022

Utbildning

Industriell ekonomi, industriell teknik, civilingenjör, maskinteknik, teknisk fysik, ekonomi och management

Utland

Nej

Kontaktperson

Lina Martinsson, lina@urbanurban.se

Ansökan

Startsidan

https://karriar.matenco.se/jobs/1177366-matenco-group-traineeprogram

Följ oss i sociala media
Staff och vi.png

ArtikelSök uppdraget som studentambassadör hos TraineeGuiden! Perfekt för dig som vill göra något utöver det vanliga och samtidigt utmärka dig i framtida rekryteringsprocesser!

Läs mer