IT-Traineeprogram hos Polisen och Säkerhetspolisen

Traineeprogram i samarbete mellan Polismyndigheten och Säkerhetspolisens IT-avdelningar.

Vill du få en kick-start i din IT-karriär samtidigt som du bidrar till ett tryggt och säkert Sverige? Polismyndigheten och Säkerhetspolisen erbjuder ett unikt traineeprogram där våra myndigheter samarbetar och genomför traineeaktiviteter så som verksamhetsbesök, utbildning och resor tillsammans. Spännande, eller hur?

Om traineeprogrammet
Polismyndighetens IT-avdelning har haft traineeprogram sedan 2018 och sedan 2021 genomförs det i samarbete med Säkerhetspolisens IT- och teknikavdelning.

Programstart är i september och programmet pågår under sex månader. Som trainee hos oss blir du direkt anställd i din hemmagrupp och varvar arbete med aktiviteter i traineegruppen. Vissa aktiviteter genomförs gemensamt och vissa delar på respektive myndighet. När traineeprogrammets sex månader är slut går du över till att jobba heltid i din hemmagrupp.

Aktiviteter i traineeprogrammet är verksamhetsbesök, presentationer och utbildningar inom polisen och säkerhetspolisen samt externt hos andra myndigheter inom och utom rättsväsendet. Resor inom Sverige och utomlands förekommer.

Traineeprogrammet har som mål att stötta din fortsatta personliga utveckling och yrkesmässiga karriär. Du får även en god möjlighet att börja bygga upp ditt personliga nätverk då du under traineeperioden skapar många värdefulla kontakter

Du kan läsa mer på våra respektive hemsidor: Säkerhetspolisens traineesida och Polisens traineesida och anmäla dig till våra digitala informationsträffar.

Roller
Mer information om vilka roller som kan vara aktuella för traineeprogrammet hittar du i de myndighetsspecifika annonserna på våra respektive websidor, men några exempel från tidigare år:

  • Systemutvecklare
  • UX-designer
  • Testare
  • IT-säkerhetsspecialist
  • Teknikspecialist
  • Data Science
  • Logganalytiker m.fl.

Vi vill att:

  • du har en examen inom relevant område från en minimum tre år lång utbildning på universitet/högskola
  • din examen ska vara klar senast vid programstart i september 2024 och får vara högst två år gammal när du ansöker

​Placering: Säkerhetspolisens traineer har placering i Stockholm.
För Polismyndigheten varierar det från år till år. Tidigare år har polisen haft traineer i Stockholm, Göteborg, Norrköping och Linköping. Huvuddelen av programmet genomförs i Stockholm.

Övrigt
Då vi är separata myndigheter söker du anställning hos respektive arbetsgivare, men under traineeprogrammet tar du del av aktiviteter som rör båda myndigheterna.

Anställningen kräver goda kunskaper i svenska och för vissa roller svenskt medborgarskap.

Säkerhetsprövning (med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen) genomförs före anställning.

Programinformation

Ansök senast

Hösten 2024

Tillträde

Hösten 2025

Utbildning

Examen från högskola/universitet inom data/IT som är högst två år gammal vid ansökningstillfället

Utland

Ja - studiebesök

Kontaktperson

student.it-avdelningen@polisen.se eller it.rekrytering@sakerhetspolisen.se

Ansökan

Mer info kommer senare

Startsidan

https://link.traineeguiden.se/3DKS6BD

Följ oss i sociala media
TraineeDagen Header 1040 x 390 px.png

ArtikelBli en framtida ledare och kickstarta din karriär på TraineeDagarna 2024! Vill du ha en flygande start på din karriär? Då är TraineeDagarna 2024 evenemanget för dig! Anmäl dig gratis idag för att få träffa Nordens mest eftertraktade arbetsgivare och ha chansen att få gå deras traineeprogram.

Läs mer
TraineePriset header 2023 1040 x 390.png

ArtikelVinnarna av TraineePriset 2023 blev Volvo Group, Ericsson och SEB!

Läs mer