Management Trainee - Matenco Group

Matenco Group drivs av att se människor och bolag inom tillverkningsindustrin växa mot nya höjder.

Vi är en industrikoncern i framfart som satsar på strategiska förvärv av små- till medelstora bolag inom tillverknings- och verkstadsindustrin, vilka står inför en generationsväxling. Genom att förse de bolag vi förvärvar med ny energi, nya perspektiv och verktyg kan de nå sin fulla potential.

Vårt arbete genererar mer än bara finansiell utväxling. Vi spelar även en meningsfull roll i samhället - som när arbetstillfällen skapas istället för att försvinna, eller när personal känner större glädje över att gå till jobbet efter att vi implementerat en modernare personalpolitik.

Matenco Group består idag av 5 bolag som tillsammans omsätter 140 mSEK (snart betydligt mer) med god lönsamhet. Vi har en uttalad ambition att omsätta 1 miljard SEK – och för att nå detta tillväxtmål behöver vi fler talanger som vill vara med på vår resa.

För dig som attraheras av ledarskap
Matenco Groups management traineeprogram passar dig som vill utveckla ditt personliga ledarskap i en inspirerande miljö. Som Management Trainee kommer du ha en nyckelroll i vår tillväxtresa och tidigt ges ansvar för egna projekt. Vårt management traineeprogram ger dig därför en unik möjlighet till snabb acceleration och utveckling av dina ledarskapsförmågor.

Vi tror att du som söker uppskattar att driva förändringsprojekt tillsammans med inspirerande kollegor och ledare. Du motiveras av att vara spindeln i nätet och söker ständigt utmana gamla arbetssätt för att hitta nya sätt att skapa förändring som bidrar till koncernens utveckling. Vidare ser vi gärna att du är en problemlösare med god analytisk förmåga.

Om programmet
Management traineeprogrammet sträcker sig över 24 månader och ämnar att ge dig bästa möjliga förutsättningar för att på sikt kunna axla en ledande befattningsroll inom koncernen. Under traineeprogrammet har vi möjlighet att följa din utveckling och identifiera dina styrkor och intressen för att skräddarsy en roll för dig på sikt, exempelvis som dotterbolags-VD eller M&A-ansvarig.

Traineeprogrammets fem moduler
Finans: En grundläggande förståelse för våra bolags räkenskaper är nödvändig för att kunna fatta välgrundade beslut. Det finansiella perspektivet ger oss både förståelse för hur vi presterar gentemot målsättningar samtidigt som det ger oss beslutsunderlag för åtgärder och investeringar som bidrar till koncernens tillväxt.

Supply chain: Då vår verksamhet består av egen produktion och återförsäljning av produkter blir supply chain en grundsten i vår affär. Utöver den finansiella aspekten i hur värdekedjan fungerar och bidrar till lönsamhet till koncernen finns även en relationell aspekt som är minst lika viktig.

Affärsutveckling: Vår tillväxt drivs till stor del av affärsutvecklande aktiviteter såsom digitalisering, marknadsföring och införande av nya arbetssätt för att effektivisera och automatisera våra processer.

M&A: Företagsförvärv är en central del av vår strategi då det bidrar med kraftig tillväxt för koncernen. Samtidigt som vi genomför uppköp av bolag arbetar vi ständigt med strategin och processen för M&A. Matenco Group har en ambition att förvärva 1–2 bolag per år och som Management Trainee kommer du vara en viktig del i hela förvärvsprocessen.

Ledarskap: Att leda människor är en central del av verksamheten och en nyckel i att driva företag. Ledarskapsmodulen förbereder dig för att framgångsrikt kunna leda människor i din framtida nyckelroll inom koncernen.

Ansökan:
Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta Daniel Österberg, Management Trainee (daniel.osterberg@matenco.se).

Anställningsform: Tillsvidareanställning på heltid. Du erhåller en konkurrenskraftig lön med lönerevision vid varje årsskifte.

Läs mer på: https://karriar.matenco.se/
Vårt Management traineeprogram är certifierat av TraineeGuiden.

Certified

Programinformation

Ansök senast

Eventuellt 2024

Tillträde

Eventuellt 2024

Utbildning

Industriell ekonomi, industriell teknik, civilingenjör, maskinteknik, teknisk fysik, ekonomi och management

Utland

Nej

Kontaktperson

Daniel Österberg, daniel.osterberg@matenco.se

Ansökan

Mer info kommer senare

Startsidan

https://karriar.matenco.se/

Följ oss i sociala media
TraineePriset header 2022 1040 x 390.png

ArtikelVinnarna av TraineePriset 2022 blev Volvo Group, Ericsson och Microsoft!

Läs mer