Personuppgiftspolicy: Den här webbplatsen använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Genom att att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du detta. Detta är viktigt så vi hoppas du tar dig tid att läsa igenom vår personuppgiftspolicy!

head_traineeguiden_utext.gif
logga1.jpg

Trafikverkets Traineeprogram

Sverige är ett stort, avlångt och glest befolkat land. För att allt ska fungera måste vi kunna ta oss till varandra. Det handlar om allt från arbetspendling och semester till morötter som ska hamna på tallriken. Här har Trafikverket och därmed våra traineer en avgörande roll. Trafikverkets traineeprogram ger dig möjlighet att utvecklas i den riktning du själv väljer.

Om traineeprogrammet
Vårt traineeprogram ger dig stora möjligheter att utvecklas och påverka. Du kommer också att kunna arbeta med flera av de utmaningar som Sveriges infrastruktur står inför. Under tolv månader deltar du i programmet där du kan välja vilka delar av Trafikverket du vill veta mer om.

Som trainee anställs du för en bestämd tjänst på en given ort. Jämsides med ditt arbete deltar du i ett omfattande traineeprogram som främjar din personliga utveckling, breddar ditt kontaktnät och ger dig kunskap om våra olika verksamheter.

Verksamhetens behov och dina intressen styr innehållet
Traineeprogrammet består av två delar – en gemensam del och en individuell del:

  • Den gemensamma delen består av en central introduktion och ett gemensamt utbildningsprogram som ger dig en bred överblick över Trafikverket.
  • Den individuella delen innehåller både en personlig utvecklingsplan och praktik. Praktiken innebär arbetsperioder inom olika verksamhetsområden, där även extern praktik hos några av våra samarbetspartners eller utomlands kan förekomma. Du, din chef och din handledare utformar din individuella utvecklingsplan. Det är verksamhetens behov samt dina intressen och dina ambitioner som styr hur just din traineeperiod kommer att se ut.

Om traineetjänsterna
Vi har olika krav för olika tjänster och kraven framgår av annonsen. Vi söker traineer till flera orter i hela landet. Vid programmets start ska alla sökande till en traineetjänst ha en examen som är högst två år gammal och omfattar minst 180 högskolepoäng.

Om Trafikverket
Trafikverkets uppdrag är att ansvara för den långsiktiga infrastrukturplaneringen för vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart samt för byggande och drift av statliga vägar och järnvägar. Vi har sex regionkontor ute i landet och huvudkontoret ligger i Borlänge. Just nu är vi ca 9 000 och vi ska bli fler i hela landet eftersom det just nu pågår stora satsningar på infrastrukturen i Sverige.

Certified

Programinformation

Ansök senast

Januari 2022

Tillträde

Hösten 2022

Utbildning

Kraven varierar för de olika tjänsterna. Vilka krav som gäller för respektive tjänst framgår av annonsen vid annonseringstillfället.

Utland

Ja, möjlighet finns

Kontaktperson

Annica Thomsson, annica.thomsson@trafikverket.se

Ansökan

Mer info kommer senare

Startsidan

http://www.trafikverket.se/trainee

Följ oss i sociala media
TraineeDagen Header 1040 x 390 px-2.png

ArtikelKICKSTARTA DIN KARRIÄR PÅ ETT TRAINEEPROGRAM! Träffa drömarbetsgivarna som erbjuder Nordens populäraste traineeprogram. Anmäl dig idag!

Läs mer
Staff och vi.png

ArtikelSök uppdraget som studentambassadör hos TraineeGuiden! Perfekt för dig som vill göra något utöver det vanliga och samtidigt utmärka dig i framtida rekryteringsprocesser!

Läs mer