Till sidans huvudinnehåll
Tillbaka

Lidl Internationell Trainee

Certifierat traineeprogram Certifierat traineeprogram

Har du tagit examen? Nyfiken på Lidl och trivs i en händelserik miljö? Som internationell trainee på Lidl får du möjlighet att växa i ett utvecklande och internationellt traineeprogram.

Livet som trainee på Lidl
Du börjar din 14 månaders traineeresa med att introduceras för Lidls kommersiella avdelning, men du får också möjlighet att bekanta dig med resten av avdelningarna på huvudkontoret.

Därefter får du lära dig allt om vårt unika butikskoncept där du får arbeta i de olika rollerna i butik. För att öka din förståelse för hur allt hänger ihop introduceras du också till olika avdelningar inom vår lagerverksamhet och på ett utav våra regionkontor. Parallellt med allt detta utbildas du i teman som ledarskap, arbetsrätt och ekonomisk uppföljning.

Som en del av traineeprogrammet kommer du också att få pröva på livet på vårt internationella huvudkontor i Neckarsulm, Tyskland. Förutom en möjlighet till att lära känna våra internationella kollegor så får du också en fördjupande introduktion beroende på vilken inriktning du går. Du kommer att få lära dig allt om våra processer och arbetssätt – helt enkelt det du behöver lära dig för att lyckas i din framtida roll som inköpare eller som medarbetare på kampanjavdelningen.

“Jag valde Lidls traineeprogram för jag hade hört att det är ett högt rankat traineeprogram och jag ville verkligen arbeta med livsmedel. Perfekt match! Att gå direkt från studier in till Lidls traineeprogram är något jag rekommenderar då man får väldigt mycket utbildning blandat med arbete. En bra övergång från studielivet till arbetslivet.”

Fredrik Petersson, Strategisk inköpare på Lidl, studerade Flygtransport och Logistik på Linköpings Universitet

Vem är du?

För att trivas och lyckas i rollen som internationell trainee:

  • Du har en stor passion för mat!
  • Du är en ambitiös och prestigelös person som gillar utmaningar i livet.
  • Du har goda kunskaper i engelska – du kommer ha många internationella kontakter.
  • Självfallet är tyska meriterande då det är vårt koncernspråk. Kan du inte tyska? Oroa dig inte, natürlich kommer du att få lektioner på arbetstid.

Kul att du har läst så här långt! Dags att slajda in en ansökan? Vi lovar att du inte kommer ångra dig!

Vad erbjuder vi?

Som Internationell trainee på Lidl får du en konkurrenskraftig månadslön på 40 000 kr. Men du har också tillgång till många grymma förmåner. Du får allt från friskvårdsbidrag, föräldrapenningtillägg och medarbetarrabatt i våra butiker till kostnadsfri rådgivning av psykolog, jurist och ekonom samt mängder av erbjudanden via vår förmånsportal. Självklart omfattas du också av kollektivavtal och tjänstepension.

Vad händer efter ansökan?

För oss är det viktigt att hitta talanger som har rätt kompetens och erfarenheter för rollen, oavsett vem man är. Därför rekryterar vi kompetensbaserat!

Det första som händer om du gått vidare i rekryteringsprocessen hos oss är att du får göra våra onlinetester. Därefter blir du uppringd för en telefonintervju där vi stämmer av utbildning och erfarenheter och du får möjlighet att höra mer om vad rollen innebär. För att testa viktiga kompetenser för rollen så är nästa steg att du blir inbjuden till en rekryteringsdag där du tillsammans med andra kandidater får göra olika övningar och uppgifter, både i grupp och enskilt. Vi fortsätter sedan att utvärdera kompetenser i en mer djupgående intervju och slutligen ber vi dig om dina referenser.

Vad kan jag förvänta mig?

I livet som internationell trainee på Lidl kommer du snabbt att märka att den ena dagen aldrig kommer vara den andra lik. Klyschigt, javisst – men också helt sant! Välkommen till vårt nybyggda moderna svenska huvudkontor i Barkarbystaden, din nya arbetsplats. Med aktivitetsytor för kreativa möten, lunchrestaurangen a Lidl Bistro och vårt flashiga gym är vi övertygade om att du kommer att trivas. I din roll kommer du att jobba nära dina kollegor och samarbeta både med externa parter och andra avdelningar, i Sverige och på vårt internationella moderbolag Lidl International – där du också kommer att spendera en del av programmet. Förutom stöd från din chef och kollegorna i teamet så kommer du också ha mycket kontakt med andra traineer under hela programmet.

Om Lidl

Att jobba på Lidl är inte som något annat. Men vi har heller aldrig velat vara som alla andra, tvärtom gillar vi att göra saker lite annorlunda. Hos oss jobbar över 5500 medarbetare, från färskhetsexperterna i våra drygt 200 butiker till kampanjplanerarna på vårt nybyggda huvudkontor. Tillsammans är vi Lidl – dagligvarukedjan som erbjuder produkter av bästa kvalitet till branschens bästa pris.

Lidl är fullt av möjligheter! Som internationell trainee kan du ta första steget på en fantastisk Lidl-karriär. Självklart har vi våra blågula butiker och lager, men bakom kulisserna finns alla möjliga roller och karriärvägar. På våra olika kontor hittar du bland annat supply chain, HR, fastighet, inköp, controlling, IT och försäljning. Internationellt finns vi i drygt 30 länder och är Europas största dagligvarukedja. Hos oss får du utvecklas och utmanas, både som person och professionellt. Sök vårt internationell trainee-program och starta din karriär på Lidl idag!

Senast uppdaterad: 2024-06-14

Dela innehållet med en vän:

Liknande Traineeplatser

Ta ett stort kliv in i arbetslivet och få ett stort försprång i din karriär med en traineetjänst. Sök bland alla Traineetjänster här.

Våra premium-partners