IT-traineer till Försäkringskassan

Är du redo att lämna studiebubblan och bege dig ut i arbetslivet och IT-branschen? Eller har du jobbat något år och vill vidare – till en arbetsplats med större bredd och mer ansvar?
Hos oss får du tillsammans med dina traineekompisar en rolig och fartfylld start på din karriär på vår IT-avdelning. Du träffar kompetenta och trevliga kollegor, får stöd och hjälp för att snabbt komma in i jobbet samt kontinuerlig kompetensutveckling. Vi utlovar en omväxlande, utvecklande vardag och möjligheter att kombinera ett stimulerande yrkesliv med gemenskap, träning och fritid. IT-traineeprogrammet är en kanonstart på en karriär fylld av möjligheter!

Vi söker dig som:

  • brinner för programmering
  • älskar problemlösning
  • lockas av det outforskade och vill kombinera kodning, teknik och dataanalys
  • vill utveckla framtidens infrastruktur för säker, statlig IT-drift.

Du är dessutom driven, positiv och ansvarsfull och har en god logisk förmåga. Du vill utvecklas, trivs med teamarbete, är duktig på kommunikation och har mycket goda kunskaper i svenska, i tal och skrift.

Vi söker dig som vill ha ett jobb som är viktigt på riktigt och vill jobba på en av Sveriges största IT-avdelningar. Försäkringskassan finns över hela landet men våra IT-orter är Kalix, Luleå, Sundsvall, Söderhamn, Stockholm, Karlskrona och Trelleborg.

Anställningarna är tillsvidare på heltid. Tillträde den 1 september med sex månaders provanställning. Du har en färsk högskoleexamen, företrädesvis inom data/IT/teknik eller motsvarande arbetslivserfarenhet. Tester kommer att användas som en del i urvalsprocessen. Svenskt medborgarskap krävs eftersom tjänsterna är säkerhetsklassade.

Programinformation

Ansök senast

9 april 2023

Tillträde

1 september 2023

Utbildning

Nyligen avslutad högskoleutbildning t.ex. från yrkeshögskola eller inom data/IT/teknik

Utland

Nej

Kontaktperson

Stefan Bergsten, Hillevi Strömberg och Maria Mähler Faxéus, växel 08-786 90 00, traineeprogram@forsakringskassan.se

Ansökan

https://link.traineeguiden.se/3mHwZx2

Startsidan

https://www.forsakringskassan.se/it-trainee