Personuppgiftspolicy: Den här webbplatsen använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Genom att att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du detta. Detta är viktigt så vi hoppas du tar dig tid att läsa igenom vår personuppgiftspolicy!

Sofigate Trainee

Sofigate är ett nordiskt IT-konsultbolag med fokus på management och teknik. Vi hjälper våra kunder i deras digitaliseringsresa med fokus på strategi, digitala transformationer och tekniska lösningar. Vi arbetar med branschledande företag tvärs över sektorer i syfte att snabbare nå marknaden, reducera kostnader, skapa affärsvärde och öka tillväxten.

Eftersom teknik- och affärsvärlden förändras snabbt tar vi på Sofigate alltid ett holistiskt tillvägagångssätt när det gäller strategi, människor, processer och teknik. Det gör vi genom våra två business lines: Management Services och Technology Solutions. Management Services fokuserar på organisations -, process- och metodutveckling för att etablera effektiva samverkansmodeller och därigenom stärka företags transformationsförmåga. Technology Solutions fokuserar på att skapa upplevelser och framtida arbetsflöden genom att designa tjänster, förmågor och processer och därefter applicera moderna plattformar där ServiceNow är vår primära plattformspartner i Sverige.

Om Sofigate Trainee
Sofigate Trainee pågår under ett år och är utformat kring tre huvudområden: Traineeprojektet, Praktiskt konsultarbete och Konsultkompetens. Det huvudsakliga målet med programmet är att kombinera praktisk erfarenhet från kundprojekt med teoretisk utbildning och personlig utveckling. Du är baserad i Stockholm, men det finns möjlighet till att få arbeta i projekt på annan ort. Under året stöttas du av din Team Lead och din personliga mentor som tillsammans ger dig bästa möjliga grund för en lyckad konsultkarriär på Sofigate.

Programmet har två spår, ett för vardera business line: Management Services (MS) och Technology Solutions (TS):

  • Som MS-trainee kommer du att hjälpa våra kunder med fokus på verksamhetsutveckling inom exempelvis strategi & styrning, förändringsledning och Service Management.
  • Som TS-trainee kommer du med ett teknisk fokus hjälpa våra kunder att utveckla och förbättra deras processer, strukturer och arbetsflöden genom exempelvis systemimplementationer, IT-transformationer, systemförvaltningar och automationer.

Traineeprojektet löper över hela trainee-året och är kopplat till Sofigates företagsmål. Ni kommer att arbeta mot en sponsor som ni ska leverera mot. För att lyckas i projektet krävs det dialoger med nyckelpersoner inom Sofigate. Efter avslutat traineeprojekt kommer leveransen sedan att implementeras.

Praktiskt konsultarbete innebär arbetet som konsult ute i kundprojekt. Tillsammans med erfarna kollegor från Sofigate kommer du ges möjlighet att ta en aktiv roll ute i leverans till kund.

Konsultkompetens fokuserar på noga utvalda kurser som stödjer dig i din personliga och professionella utveckling. Kurserna hålls på våra kontor i Sverige, Finland och Danmark och du kommer få möjlighet att lära känna både finska och danska trainees.

Önskad kompetens och erfarenhet
Vi söker studenter med masterexamen inom en ingenjörs, IT-, ekonomi- eller managementutbildning eller annan relevant utbildning med max 0-1 års arbetslivserfarenhet. Utlandserfarenhet är meriterande. Som person är du ambitiös, driven och har goda akademiska resultat. Du har hög social kompetens, är en god lagspelare och ser fram emot en framtida karriär som konsult. Du pratar både svenska och engelska flytande.

Sofigate Trainee har start våren 2022 och hösten 2022.

Läs mer om programmet här

Certified

Programinformation

Ansök senast

10 oktober 2021

Tillträde

Februari 2022 och september 2022

Utbildning

Master inom en ingenjörs, ekonomi-, IT- eller managementutbildning

Utland

Utlandsresor förekommer

Kontaktperson

trainee@sofigate.com

Ansökan

https://www.sofigate.com/open-position/sofigate-trainee-2022/

Startsidan

https://www.sofigate.com/sofigate-trainee/

Följ oss i sociala media
Staff och vi.png

ArtikelSök uppdraget som studentambassadör hos TraineeGuiden! Perfekt för dig som vill göra något utöver det vanliga och samtidigt utmärka dig i framtida rekryteringsprocesser!

Läs mer