Personuppgiftspolicy: Den här webbplatsen använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Genom att att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du detta. Detta är viktigt så vi hoppas du tar dig tid att läsa igenom vår personuppgiftspolicy!

Migrationsverket headerbild.png
Migrationsverket.png

Migrationsverkets it-traineeprogram

På Migrationsverket är vi cirka 5 000 personer som arbetar med en av vår tids stora samhällsfrågor, och med uppgifter som rör människors liv och framtid. Varje dag söker sig människor till Sverige för att arbeta, studera, bo eller söka skydd här. Migrationsverkets uppdrag är att pröva ansökningar för dem som vill vara i Sverige. Vårt jobb inom it är att underlätta för de som söker sig hit, oavsett vilka de är eller var i världen de befinner sig. Vi är närmare 200 personer som arbetar med att skapa smarta, användarvänliga och lättillgängliga it-tjänster och genom att hålla en hög nivå inom digitalisering, e-förvaltning och teknik. I det större perspektivet bidrar vi till att migrationen till vårt land fungerar och ett konkurrenskraftigt Sverige. Därmed fyller vi en viktig roll i samhället - vårt jobb är viktigt på riktigt.

Det som händer runt om i världen kan snabbt få betydelse för Migrationsverkets service och tjänster, och hur vi utformar dem. Vårt traineeprogram är en väg in i en verklighet där du kan vässa dina förmågor mot många möjliga inriktningar för din framtida karriär. Kanske med en ledande roll i sikte. Definitivt genom ett uppdrag som är viktigt på riktigt.

Låt vår resa bli en del av din utveckling!
Migrationsverkets it-miljö är omfattande, varierande och verksamhetsnära. Vi är idag drygt 300 medarbetare som är knutna till arbetet med att digitalisera och utveckla vår verksamhet, och som utvecklas med den. I vår verksamhet finns utrymme för allt från nyfiket utforskande till utmanande lösningsarbete. Under 2021 inledde vi arbetet med att forma om myndighetens it-miljö från grunden. Målet är att fullt ut dra nytta av den senaste digitala teknikens möjligheter i service, tjänster och system. I den här transformativa utvecklingsresan kan vi erbjuda dig goda möjligheter att få jobba med de delar som du tycker är mest intressanta. Alternativen är många och personlig utveckling uppmuntras alltid.

Om traineeprogrammet
Som trainee integreras du direkt i verksamheten, blir en del av ett nätverk och samverkan med kollegor. Du har en grundplacering på din enhet, där basen är arbetsuppgifter i team inom systemutveckling eller inriktade mot it-säkerhet. Tillsammans med de andra traineerna får du en gedigen introduktion till vår verksamhet och rollspecifika utbildningar. Det är viktigt för oss att du ska trivas och vi kommer att ägna mycket tid för att du och dina kollegor ska lära känna varandra genom aktiviteter som stärker er teamkänsla.

Traineeprogrammet, som pågår i 12 månader, startar den 5 september 2022 och avslutas den 31 augusti 2023.

Du får fast anställning och marknadsmässiga villkor
Redan från start blir du tillsvidareanställd på heltid med sex månaders provanställning, med en marknadsmässig lön och samma förmåner som anställda på Migrationsverket. Vår digitaliserings- och utvecklingsavdelning finns på huvudkontoret i Norrköping, som blir din placeringsort.

Läs mer om vårt traineeprogram och hur det är att jobba med it på Migrationsverket: https://link.traineeguiden.se/3t8X1dj

Certified

Programinformation

Ansök senast

Våren 2023

Tillträde

Hösten 2023

Utbildning

Akademisk utbildning inom t ex IT, systemvetenskap, datavetenskap eller programvaruteknik

Utland

Kontaktperson

Glenn Pettersson, 010-203 40 28, glenn.pettersson@migrationsverket.se

Ansökan

Mer info kommer senare

Startsidan

https://link.traineeguiden.se/3HWh9DO

Följ oss i sociala media
Staff och vi.png

ArtikelSök uppdraget som studentambassadör hos TraineeGuiden! Perfekt för dig som vill göra något utöver det vanliga och samtidigt utmärka dig i framtida rekryteringsprocesser!

Läs mer