Basalt Academy Professional Program

Basalt är ett av branschens ledande säkerhetsföretag, vi tillhandahåller konsulttjänster inom it-säkerhet, informationssäkerhet, krisberedskap och totalförsvar samt säkerhetsskydd. Basalt grundades 2009 och är sedan 2022 en del av Omegapoint Group. Den största delen av Omegapoint Group är specialister och konsulter inom cybersäker digitalisering, medan Basalt är ett säkerhetsbolag med egen innovativ produktutveckling inom system till särskilt skyddsvärda it-system och organisationer.

Nu har du chansen gå vårt tekniska traineeprogram som fokuserar på produktutveckling av marknadens säkraste plattform för organisationer med särskilt skyddsvärd information.

Är du intresserad av systemutveckling och it-säkerhet? Vill du vara med och bygga ett säkrare samhälle genom att utveckla en it-plattform med hög säkerhet?
Vi hjälper företag, myndigheter och kommuner att skydda sin mest värdefulla information mot inre och yttre hot. Vi gör det bland annat genom att leverera marknadens säkraste systemlösning; Craton.

I vårt traineeprogram får du från dag ett ingå i ett socialt och trevligt teknikteam som bygger vår produkt Craton. Du kommer att vara med och bidra till vår verksamhet och det viktiga arbetet vi gör för våra kunder varje dag. Arbetet i våra tekniska team är till stor del innovativ då det inte finns något liknande på marknaden. Under programmets gång kommer du ha nära kontakt med din mentor som säkerställer att du klarar de praktiska och teoretiska delarna i de studier du kommer göra parallellt med ditt arbete. Efter programmets slut finns det goda möjligheter att fortsätta din karriär hos oss på Basalt.

Vi önskar att du:

  • Är i början av din karriär eller är nyexaminerad inom datavetenskap, systemvetenskap, datateknik, informationsteknik, teknisk fysik eller motsvarande it-utbildning från universitet eller högskola.
  • Behärskar svenska och engelska flytande i tal och skrift
  • Är nyfiken och har lätt lära dig ny teknik, men även dela din kunskap med andra i ditt team
  • Vill vara med och driva utveckling och metoder.

Intern utbildning och riktiga kundprojekt
Vårt mål är att du efter traineeprogrammets slut är en i teamet. Du kommer vara specialiserad mot något, eller några av de många tekniska verktyg som tillsammans utgör vår produkt Craton.

Under hela programmet tillhandahåller vi interna utbildningar inom bland annat agila metoder, säker systemutveckling, testdriven utveckling, och domändriven design.

Vad händer sedan?
När du varit hos oss i 3 månader kommer du ägna största delen av din tid i produktutvecklingsteamet. Du kan fördjupa dig inom områden som intresserar dig och få chansen utveckla djup kompetens inom plattformens olika delar, och under resans gång kommer du att få stöd av din mentor. Hela traineeprogrammet avslutas efter totalt 6 månader. Du är då en Basaltare! Vi vet att du har potential och vi ska göra vårt yttersta för att hjälpa dig att utveckla den!

Varför välja Basalt?
Hos oss blir du del i ett företag som kännetecknas av viljan att vara med och bidra till ett säkert samhälle. Du får kompetenta, sociala och öppna kollegor som du kommer uppskatta både professionellt och personligt. I Basalt och hela Omegapoint Group finns det ingenting viktigare än våra medarbetare och vår kompetenskultur.

Varmt välkommen med din ansökan!

Programinformation

Ansök senast

Öppnar 26 februari 2024

Tillträde

Hösten 2024

Utbildning

Datavetenskap, Systemvetenskap Datateknik, Informationsteknik, Teknisk fysik, informationssäkerhet, IT-säkerhet eller motsvarande.

Utland

Nej

Kontaktperson

Lilian Westin, 070-226 39 85, lilian.westin@basalt.se

Ansökan

Mer info kommer senare

Startsidan

https://jobb.basalt.se/pages/traineeprogram

Följ oss i sociala media
TraineePriset header 2023 1040 x 390.png

ArtikelVinnarna av TraineePriset 2023 blev Volvo Group, Ericsson och SEB!

Läs mer