Personuppgiftspolicy: Den här webbplatsen använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Genom att att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du detta. Detta är viktigt så vi hoppas du tar dig tid att läsa igenom vår personuppgiftspolicy!

Trainee Sundsvallsregionen

När du hör ordet ”kommun”, är din första tanke många intressanta jobb, utvecklingsmöjligheter och karriär? Kanske, kanske inte. Men med flera tusen anställda inom hundratals olika yrken är en kommun en spännande arbetsplats där du får vara med och jobba för att det ska fungera så bra som möjligt för kommuninvånarna. Nu har du chansen att söka som trainee till programmet Trainee Sundsvallsregionen där du får möjlighet att fördjupa dig inom det område du är utbildad, bygga nätverk inför framtiden och få både personlig och professionell utveckling.

Att arbeta i en kommun är ett av Sveriges viktigaste jobb. Här är du med och påverkar hur en hel kommun ska fungera. Som trainee är du med i hetluften och påverkar - på riktigt.

Att arbeta i en kommun innebär att du har många kollegor. På många orter är det den största arbetsgivaren, vilket gör att det finns många karriärvägar att gå. Känner du att du så småningom skulle vilja testa på något annat kan du med andra ord byta jobb utan att byta arbetsgivare.

Vi söker dig som har förmågan att agera när andra tvekar, och på egen hand söka upp nya utmaningar inom givna ramar. Vi söker dig som är entusiastisk och positiv, även i tuffa situationer och att du snabbt kan anpassa dig till nya omständigheter. Vi söker dig som vill skapa framtidens välfärd tillsammans med oss.

Målet är att anställningen som trainee ska övergå till en tillsvidareanställning efter programmet.

Under 12 månader arbetar du ungefär 80 procent med de arbetsuppgifter som ingår i traineetjänsten, självklart med stöd av en erfaren handledare. Den övriga tiden deltar du tillsammans med de andra traineerna i ett program där du får kunskap om hur en kommun är organiserad och fördjupning i olika områden som är grundpelare i organisationen. Det kan vara exempelvis kommunikation, ekonomi, digitalisering, samhällsbyggnad och näringsliv.

Under två månader hösten 2020 kommer du att ha en så kallad breddningsperiod. Det innebär att du kommer vara trainee i någon av de andra kommunerna som ingår i programmet. Det är för att du ska få än större insikt i hur det kan se ut i olika kommuner. Dessutom får du chansen att bygga ett ännu större nätverk inför framtiden. Du kommer, tillsammans med de andra traineerna, få åka till Bryssel under tre dagar för att lära dig mer om hur svenska kommuner kan påverka arbetet inom EU och hur vi påverkas av alla beslut som tas där.

Programinformation

Ansök senast

15 juni - 31 juli 2020

Tillträde

Januari 2021

Utbildning

Universitets- eller högskoleutbildning

Utland

Nej, men det ingår ett internationellt inslag. Vanligen en studieresa till Bryssel.

Kontaktperson

Maria Wallner, maria.wallner@sundsvall.se

Ansökan

Mer info kommer snart

Startsidan

http://www.traineesundsvallsregionen.se

Följ oss i sociala media