PostNord Graduate Program

PostNord är ledande inom paket- och logistiktjänster till, från och inom Norden. PostNord säkerställer postservicen till alla privatpersoner och företag i Sverige och Danmark oavsett var de bor och verkar. PostNord kopplar ihop företag, myndigheter och privatpersoner och möjliggör affärer, handel och kommunikation i Norden. Genom expertis och ett starkt distributionsnät utvecklar PostNord förutsättningarna för morgondagens e-handel, distribution, logistik och kommunikation i Norden.

Hej där, Graduate!
Du kanske känner till att vi på PostNord har en samhällsviktig funktion? Dessutom har vi ett högt uppsatt hållbarhetsmål att vara fossilfria 2030. Vår vision är att vara favoritleverantör i Norden och vårt syfte är att göra vardagen enklare för alla som lever och verkar i Sverige. Nu söker vi dig som vill bidra med att driva och utveckla morgondagens PostNord samt vara en del av en digital och kulturell transformationsresa.

PostNord Graduateprogram
Tio utvalda personer genomgår ett tio månaders långt program med ett omväxlande lärande från olika delar av vår organisation. Vi har behov inom många olika områden som du kan ansöka till.

Snart nyutexaminerad med akademisk bakgrund och är nyfiken på att skapa lösningar, vill utveckla din affärsmässiga och analytiska förmåga samtidigt som du bygger relationer och nätverk – då är det dig vi söker efter!

  • Hållbarhet - Fokus på klimatberäkningar av kunders transporter/aktiviteter. Förslagsvis: miljövetenskap, klimatkunskap, hållbarhetsstrategi.
  • Försäljning (Sales Intelligence och Go To Market) - Fokus på tekniska kommunikationsplattformar med ett intresse för försäljning på ett datadrivet sätt. Förslagsvis: civilekonom/ingenjör, systemvetenskap, programmering.
  • Finans/Ekonomi - Fokus på redovisning, analys och rapportering av resultat & KPIer. Förslagsvis: redovisning, analys, BI, företagsekonomi, nationalekonomi.
  • E-handel - Fokus på affärsstöd för e-handel och digitala tjänster. Förslagsvis: systemvetenskap med inriktning statistik, programmering och hantering av stora datamängder.
  • Logistik - Fokus produktionsutveckling på fysiska och digitala paketflöden. Förslagsvis: logistik eller e-handel med inriktning IT och verksamhetsutveckling.
  • Kundupplevelse - Fokus spå dataanalys, mätning och styrning, förändringsledning, kundcentrerade arbetssätt och metoder. Förslagsvis: förändringsledning, verksamhetsutveckling och projektledning, CX eller tjänstedesign.
  • Marknad & Kommunikation - Fokus på affären och verksamheten, med intresse för strategi, varumärkesförflyttning och ett brett samhällsintresse. Förslagsvis: ekonomi med marknadsinriktning, kommunikation, statsvetenskap.
  • Budlösningar - Fokus på att analysera marknad, geografi och konkurrenter. Förslagsvis: ekonomi med marknadsinriktning.
  • Ombud och paketboxar - Fokus på vår vidareutveckling av ombud- och paketboxnät genom ekonomisk förståelse och kodbaserade färdigheter. Förslagsvis: civilekonom, dataingenjör eller industriell ekonom, data scientist.

Du
Vi söker dig som är analytisk, professionell och ambitiös, och som är genuint intresserad av det som styr vår verksamhet. Vi ser gärna att du är affärsmässigt medveten och en naturlig nätverkare och relationsbyggare.

Så vad väntar du på?
Skicka in din ansökan nu och låt oss ta reda på om du är vår nästa talang genom att svara på två videofrågor och bifoga ditt CV och betyg från högre utbildning. Har du några frågor är du välkommen att höra av dig till oss på graduateprogram@postnord.com. Välkommen till PostNord.

Vårt urval av deltagare genomförs självklart utifrån ett mångfaldhetsperspektiv.

Programinformation

Ansök senast

Hösten 2023

Tillträde

Hösten 2024

Utbildning

Akademisk utbildning inom allt från HR, till civilingenjör eller systemvetare.

Utland

Nej

Kontaktperson

Petra Almert, petra.almert@postnord.com

Ansökan

Mer info kommer senare

Startsidan

https://www.postnord.se/om-oss/karriar/postnords-graduate-program

Följ oss i sociala media
TraineeDagen Header 1040 x 390 px.png

ArtikelBli en framtida ledare och kickstarta din karriär på TraineeDagen 2023! Vill du ha en flygande start på din karriär? Då är TraineeDagen 2023 evenemanget för dig! Anmäl dig gratis idag för att få träffa Nordens mest eftertraktade arbetsgivare och ha chansen att få gå deras traineeprogram.

Läs mer
TraineePriset header 2022 1040 x 390.png

ArtikelVinnarna av TraineePriset 2022 blev Volvo Group, Ericsson och Microsoft!

Läs mer