PostNord Graduate Program

PostNord är Sveriges och Nordens mest anlitade leverans- och logistikpartner för privatpersoner och företag. Vi har tre lika viktiga affärsområden i organisationen: brev, paket och logistik. Vår vision är att vara favoritleverantör i Norden och vårt syfte är att göra vardagen enklare för alla som lever och verkar i Sverige. Genom vårt samhällsuppdrag distribuerar vi post till hela landet och säkerställer att alla har tillgång till god samhällsservice oavsett vart man bor. Dessutom har vi ett högt uppsatt hållbarhetsmål: att vara fossilfria 2030.

PostNords Graduateprogram erbjuder flera spännande möjligheter för dig som är eller snart är nyutexaminerad med akademisk bakgrund och vill rivstarta din karriär hos oss. Fem personer erbjuds ett tio månader långt program med omfattande och omväxlande lärande från flera olika delar av vår organisation med placering på vårt moderna huvudkontor Arken i Stockholm.

  • Försäljning (Sales Operations): I denna roll arbetar du med att skapa förutsättningar och aktiviteter för vår säljorganisation. Du fungerar som en brygga mellan säljare/marknad och affärsområden, med fokus på att göra bättre affärer. Studiebakgrund: Marknadsföring, logistik eller försäljning.
  • Finans/Ekonomi: Här jobbar du verksamhetsnära och påverkar beslut genom analyser. Du rapporterar verksamhetsresultat och KPI:er. Förståelse för redovisning är viktigt. Studiebakgrund: Företagsekonomi, nationalekonomi, analys, BI och redovisning.
  • Process- och verksamhetsutveckling inom produktion: Fokus ligger på projektledning och analyser för att driva verksamheten framåt. Studiebakgrund: Civilingenjör med inriktning industriell ekonomi, logistik eller motsvarande.
  • Affärsutveckling: Här stöttar du marknadsutveckling och datadriven produkt- och erbjudandeutveckling. Arbetet innebär att ta fram och analysera data samt viss projektledning. Studiebakgrund: Civilingenjör med inriktning Industriell Ekonomi, Technology Management, Teknisk fysik eller Datateknik.
  • Workforce Management: I denna roll hanterar du processen från prognoser och resursanalyser för att säkerställa smart bemanning i vår produktionsverksamhet. Du arbetar med volymprognoser, resursoptimering och schemaläggning. Förslagsvis har du studerat inom detta område.

Vem du är
Vi söker dig som är analytisk, professionell och ambitiös med ett genuint intresse av att vara med och utveckla vår verksamhet. Vi ser gärna att du är affärsmässigt medveten och en naturlig relationsbyggare.

Så vad väntar du på?
Skicka in din ansökan nu och låt oss ta reda på om du är vår nästa talang genom att svara på två videofrågor, bifoga ditt CV och betyg från relevant akademisk utbildning. Har du några frågor är du välkommen att höra av dig till oss på graduateprogram@postnord.com. Välkommen med din ansökan.

Vårt urval av deltagare genomförs självklart utifrån ett mångfaldsperspektiv. Är du aktuell efter de första stegen i rekryteringsprocessen ser vi fram emot att välkomna dig till vår PostNord-dag i Stockholm den 11 April.

Programinformation

Ansök senast

Våren 2025

Tillträde

Hösten 2025

Utbildning

Akademisk utbildning inom allt från HR, till civilingenjör eller systemvetare.

Utland

Nej

Kontaktperson

Petra Almert, petra.almert@postnord.com

Ansökan

Mer info kommer senare

Startsidan

https://www.postnord.se/om-oss/karriar/postnords-graduate-program

Följ oss i sociala media
TraineeDagen Header 1040 x 390 px.png

ArtikelBli en framtida ledare och kickstarta din karriär på TraineeDagarna 2024! Vill du ha en flygande start på din karriär? Då är TraineeDagarna 2024 evenemanget för dig! Anmäl dig gratis idag för att få träffa Nordens mest eftertraktade arbetsgivare och ha chansen att få gå deras traineeprogram.

Läs mer
TraineePriset header 2023 1040 x 390.png

ArtikelVinnarna av TraineePriset 2023 blev Volvo Group, Ericsson och SEB!

Läs mer