Sveriges Radio Tech Trainee

Sveriges Radio ska aldrig tystna. Varje dag och dygnet runt jobbar tusentals människor att ge röst åt fler röster, oberoende av kanal och plattform. Här finns skilda erfarenheter, kunskapsområden och arbetsuppgifter men med en sak gemensamt, en vilja att göra radio för alla. Vår techavdelning består av 400 personer som jobbar med bland annat att utveckla system och tekniska lösningar, säkerställa rätt ljudkvalitet och se till att våra reportrar har fungerande verktyg för att sända. Vi har länge legat långt fram när det gäller teknisk utveckling kring allt som rör ljud och satsar på att bli ännu bättre genom att expandera inom egenutveckling främst inom den digitala tekniken. För att lyckas med det behöver vi ständigt utveckla vårt innehåll, våra arbetssätt och hur vi jobbar tillsammans. Därför behöver vi medarbetare med olika kompetenser, fler perspektiv och ett nytänkande. Därför behöver vi dig. Kom och bidra till förståelse i en föränderlig värld.

Under vårt traineeprogram kommer du att få djupdyka inom teknik och IT på Sveriges Radio och erbjudas möjligheten att utmanas och utvecklas inom ledarskap, IT-arkitektur, IT-säkerhet och olika delar av vår IT-infrastruktur. Perioden kommer att varva teori och praktik med utbildningssessioner inom ledarskap och IT samt mycket interaktion och samarbete med våra team där du kommer bidra till Sveriges Radios tekniska förflyttning mot privat moln (”cloud native”-teknik) och mjukvarubaserad medieproduktion. Du kommer få besöka olika delar av Sveriges Radios verksamhet både centralt och lokalt för att bygga din förståelse och kunskap för kärnverksamheten och dess processer.

Programmet kommer att ge dig en bred förståelse för företagsövergripande strategier och mål och du kommer att arbeta aktivt med att implementera dessa i IT-organisationen. Traineeåret innefattar också utbyte på internationell nivå med möjlighet att erhålla kunskap och erfarenheter från andra mediebolag och delta i utvecklingsaktiviteter inom exempelvis public service-bolagens gemensamma organ EBU (European Broadcasting Union), vilket är startskottet för att etablera ett internationellt nätverk.

Programinformation

Ansök senast

Öppnar november 2023

Tillträde

Hösten 2024

Utbildning

Ingenjörsutbildning samtliga relevanta inriktningar inom IT/Media

Utland

Nej

Kontaktperson

Frida Hörbäck, 070-083 92 95, frida.horback@sr.se

Ansökan

Mer info kommer senare

Startsidan

https://karriar.sverigesradio.se/tech/

Följ oss i sociala media
TraineeDagen Header 1040 x 390 px.png

ArtikelBli en framtida ledare och kickstarta din karriär på TraineeDagen 2023! Vill du ha en flygande start på din karriär? Då är TraineeDagen 2023 evenemanget för dig! Anmäl dig gratis idag för att få träffa Nordens mest eftertraktade arbetsgivare och ha chansen att få gå deras traineeprogram.

Läs mer
TraineePriset header 2022 1040 x 390.png

ArtikelVinnarna av TraineePriset 2022 blev Volvo Group, Ericsson och Microsoft!

Läs mer