Personuppgiftspolicy: Den här webbplatsen använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Genom att att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du detta. Detta är viktigt så vi hoppas du tar dig tid att läsa igenom vår personuppgiftspolicy!

Svenska kraftnäts traineeprogram

Svenska kraftnät är den myndighet som ansvarar för att elöverföringssystemet är säkert, miljöanpassat och kostnadseffektivt – i dag och i framtiden. Det uppnår vi på kort sikt genom att övervaka elsystemet dygnet runt, och på lång sikt genom att bygga nya kraftledningar för att möta morgondagens elbehov. Just nu händer det väldigt mycket hos oss.

Vi bygger ut det svenska stamnätet för el för att möta framtidens behov på elmarknaden och krav på säkra elleveranser. Anslutningen av förnybara energikällor kräver också ett robust stamnät. Arbetet är meningsfullt. Utan oss fungerar inte Sverige och det finns en stolthet i väggarna på Svenska kraftnät. Arbetet vi utför är ansvarfullt men också ofta utmanande, vilket gör att du hela tiden utvecklar din kompetens. I takt med en öppnare europeisk elmarknad möjliggör vi också ett internationellt samarbete.

Vid huvudkontoret i Sundbyberg finns det nationella kontrollrummet där vi övervakar och styr stamnätet dygnet runt. I Sundbyberg arbetar de flesta av våra nära 700 medarbetare, men vi har även kontor i Sundsvall samt en driftcentral i Sollefteå. Svenska kraftnät sysselsätter också flera hundra konsulter och entreprenörer runt om i landet.

Om traineeprogrammet
Vill du arbeta i en spännande, utvecklande och samhällsviktig verksamhet? Är du nyutexaminerad eller har arbetat i 1-2 år efter studierna och söker ett lysande traineeprogram?
Vi är nu redo att ta in fler kompetenta medarbetare som drivs av ett engagemang för vårt samhällsviktiga uppdrag. Vi erbjuder ett certifierat traineeprogram som ger dig stor möjlighet att utvecklas i din blivande yrkesroll och även som person. Under 12 månader varvar du arbete i olika delar av verksamheten med utbildningar och du ges möjlighet att från början bidra och pröva dina kunskaper från utbildningen. Traineeprogrammet ger dig möjlighet att utvecklas inom många olika områden genom både praktisk erfarenhet och utbildningar. Våra tidigare traineer arbetar idag inom många olika arbetsområden hos oss, t ex kraftsystemanalys, IT, elmarknad, miljö, internationella frågor, projektledning och verksamhetsutveckling.

Svenska kraftnäts traineeprogram ger dig:

  • Utveckling – genom olika utbildningar inom ledarskap, retorik, grupputveckling med de andra traineerna ger Svenska kraftnät dig en unik möjlighet till personlig utveckling
  • Delaktighet – programmet anpassas efter din och traineegruppens kompetens, erfarenhet och intresseområden
  • Kompetens – du får möjlighet att arbeta i flera olika projekt och på olika avdelningar vilket ger dig en god grund för att utveckla och bidra till verksamheten idag och i framtiden
  • Nätverk – genom interna projekt, studiebesök i både Sverige och Norden får du ett värdefullt kontaktnät i energibranschen
  • Trygghet – du får fast anställning på en avdelning och din chef är densamma under hela perioden

Ett internationellt utbyte på ca 3-6 månader kan bli aktuellt efter det ett-åriga programmet. Vi söker dig som är nyutexaminerad eller har högst ett par års kvalificerad arbetslivserfarenhet och vill bidra till Svenska kraftnäts verksamhet med din kunskap och ditt intresse för energi.

Du delar våra värderingar om att samarbete är kärnan till en god kultur där man delar med sig av kunskap och hjälper varandra.

Certified

Programinformation

Ansök senast

Hösten/vintern 2023/2024

Tillträde

Hösten 2024

Utbildning

Civilingenjör, Systemvetare/IT, Civilekonom

Utland

Möjlighet finns

Kontaktperson

Josefine Elinder, 010-475 86 38, student@svk.se

Ansökan

Mer info kommer senare

Startsidan

http://www.svk.se/jobba-har/student/traineeprogram/

Följ oss i sociala media
Staff och vi.png

ArtikelSök uppdraget som studentambassadör hos TraineeGuiden! Perfekt för dig som vill göra något utöver det vanliga och samtidigt utmärka dig i framtida rekryteringsprocesser!

Läs mer