LFV Header 1040x390 pixlar.jpg
LFV_LOGO.jpg

LFVs tekniska traineeprogram

Föreställ dig att du arbetar med några av de skarpaste och kreativaste personerna inom flygtrafikledning. Gemensamt kommer ni utveckla hållbara lösningar och avancerad teknik som kommer förändra framtidens flygtrafik för att tillsammans leda flyget – i takt med tiden i alla lägen.

LFV är ett av tre affärsverk i Sverige och vi på LFV har ett unikt uppdrag – att leverera en säker, effektiv och miljöanpassad flygtrafiktjänst för civil och militär luftfart i alla beredskapslägen. Vi har varit pionjärer inom flygtrafikledning sedan 1947 och var 2015 först i världen med flygledning på distans. Våra flygledare leder dagligen cirka 2000 flighter i svenskt luftrum och vi jobbar kontinuerligt med att fortsätta driva digitalisering och innovation inom hela LFV. Sedan 2023 har vi även ett regeringsuppdrag att tillhandahålla tjänster inom obemannad luftfart.

Vill du vara med och forma framtidens flygtrafik genom innovation och tekniska lösningar? - Då är vårt traineeprogram rätt för dig. Vi erbjuder jobb i en spännande bransch som ständigt utvecklas med hjälp av teknik, forskning och internationella samarbeten.

På LFV gör vi just nu en förändringsresa med ny teknik, nya förutsättningar och ett ökat ansvar för att säkra kritisk infrastruktur i alla beredskapslägen. Vårt skräddarsydda traineeprogram ger dig en unik vidareutbildning och erfarenhet med goda förutsättningar att växa hos oss. Traineeprogrammet riktar sig till systemingenjörer, systemtekniker IT-säkerhet och projektledare.

Vad kan du förvänta dig?
Under en intensiv men spännande 12-månadersperiod ger programmet dig en omfattande bild av LFV och avdelningen System och Utveckling (SoU). Den första tiden fokuserar vi på att introducera dig till LFV och vår verksamhet. Programmet är indelat i två block – utbildning och on-the-job training.

Det första blocket innehåller både intern och extern utbildning för att bygga upp kompetens och lära känna våra system och teknik för flygtrafiktjänst och flygsäkerhet. Du kommer också att praktisera på våra olika enheter inom avdelningen för att få en förståelse för teknikorganisationen som helhet samt bygga ett brett kontaktnät.

I det andra blocket genomför du on-the-job training på din enhet där praktiskt arbete varvas med fördjupad utbildning inom ditt specifika område. Under on-the-job training kommer du att få vara delaktig i enhetens projekt och tillsammans med ditt team bidra till fortsatta framsteg.

Din resa är viktig för oss och kommer ge dig specialistkompetens, framtida utvecklingsmöjligheter och värdefull erfarenhet för din fortsatta karriär hos oss på LFV.

Du blir tillsvidareanställd från dag ett med sex månaders provanställning och erbjuds en marknadsmässig lön. Du får en organisationstillhörighet inom SoU och din chef och mentor kommer att följa dig under hela traineeperioden och stötta dig i din utveckling.

Vi erbjuder placering i Norrköping, Stockholm och Malmö.

Certified

Programinformation

Ansök senast

Mer info kommer senare

Tillträde

Mer info kommer senare

Utbildning

YH-, högskole- eller civilingenjörsutbildning inom IT/teknik, data, systemvetenskap, IT-säkerhet, elektronik, teknisk fysik eller liknande.

Utland

Nej

Kontaktperson

Rebecca Josefsson (HR), rebecca.josefsson@lfv.se

Ansökan

Mer info kommer senare

Startsidan

https://www.lfv.se/lediga-jobb/trainee

Följ oss i sociala media
TraineePriset header 2023 1040 x 390.png

ArtikelVinnarna av TraineePriset 2023 blev Volvo Group, Ericsson och SEB!

Läs mer