Konsulttraineeprogrammet

Genom att skapa en it-infrastruktur i världsklass är Atea med och lägger grunden till ett smartare och mer innovativt Sverige.

Traineekonsult på Atea
Vi har förmånen att leva i ett av världens finaste länder. Men vi på Atea vill mer. Som specialister inom informationsteknologi tänker vi vara med och forma ett ännu bättre Sverige. Genom att skapa lösningar som nästa generation kan känna sig stolta över är du som medarbetare på Atea med och lägger grunden till ett smartare och mer innovativt Sverige.

Din roll i laget
Vill du bli en stjärna inom informationsteknologi? Är du en lagspelare som vill bli en del av landslaget? Under traineeprogrammets nio månader lär du dig det som krävs för att bli konsult inom ditt specialistområde. Det sker både genom egna studier och praktiska erfarenheter. Som stöd har du en egen utvecklingsplan, samt en mentor och fadder. 

Konsulterna på Atea är fördelade mellan våra tre affärsområden; Digital Workplace, Hybrid Platforms och Information Management. Inom alla affärsområden finns lokal, regional och nationell expertis inom ditt område att tillgå.

I rollen kommer du att få arbeta med både större och mindre kunder inom offentlig och privat sektor, oftast tillsammans med en mer senior kollega.

Under traineeåret spenderar du mycket tid hos våra kunder, oftast tillsammans med en senior kollega. Vid sex tillfällen samlas alla traineer både regionalt och nationellt för caselösning och gemensamma utbildningar inom exempelvis affärsmannaskap, projektledning samt självledarskap. Efter traineeprogrammet har du utbildningen och certifieringarna som krävs för din konsultroll, samt en ny utvecklingsplan för tiden efter traineeåret.

Vad söker vi hos dig:

  • Du har kunskap om och intresse för it.
  • Du är prestigelös och delar gärna med dig av dina erfarenheter och din kunskap.
  • Du trivs i en utmanande miljö och har en god problemlösningsförmåga.
  • Det är naturligt för dig att se effektiviserings- och förbättringsmöjligheter.
  • Du anser dig vara pedagogisk i kontakt med andra och eftersträvar kund- och teamnöjdhet.
  • Du trivs i ett högt tempo och med varierade arbetsuppgifter.
  • Du har ett eget driv att bli bäst på det du gör och fördjupa din kunskap. Du tar personligt ansvar för din utveckling genom certifieringar, utbildningar och genom att lära av seniora kollegor.

Vi har höga förväntningar på våra konsulter för att kunna upprätthålla vår goda kvalitet mot kunder och behålla högsta partnerstatus hos våra strategiska partners. I gengäld erbjuder Atea goda utvecklings- och karriärmöjligheter inom ett framåtlutat it-bolag.

Kontakta oss
Detta är en CV-lös ansökningsprocess, vilket innebär att du i det första steget endast svarar på några få urvalsfrågor. Därefter kommer du att få mer information om hur den vidare processen ser ut. Har du frågor om oss eller tjänsten är du välkommen att kontakta Sara Ångström, sara.angstrom@atea.se, 070-322 41 86. Denna rekrytering görs tillsammans med HOME of Recruitment.

Atea vill vara The Place To Be och därför värdesätter vi de kvalitéer som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Programinformation

Ansök senast

Öppnar januari 2024

Tillträde

Hösten 2024

Utbildning

Utland

Nej

Kontaktperson

Sara Ångström, 070-322 41 86, sara.angstrom@atea.se

Ansökan

Mer info kommer senare

Startsidan

https://www.atea.se/karriar/traineeprogram/konsulter/

Följ oss i sociala media