Konsulttraineeprogrammet

Genom att skapa en it-infrastruktur i världsklass är Atea med och lägger grunden till ett smartare och mer innovativt Sverige.

Traineekonsult på Atea
Vi har förmånen att leva i ett av världens finaste länder. Men vi på Atea vill mer. Som specialister inom informationsteknologi tänker vi vara med och forma ett ännu bättre Sverige. Genom att skapa lösningar som nästa generation kan känna sig stolta över är du som medarbetare på Atea med och lägger grunden till ett smartare och mer innovativt Sverige.

Som traineekonsult hos oss blir du del av landslaget i informationsteknologi och ges en unik möjlighet att under programmets gång komma in i vår verksamhet och utvecklas tillsammans med oss.

Din roll i laget
Under traineeprogrammets nio månader lär du dig det som krävs för att bli konsult inom ditt specialistområde. Det sker både genom egna studier och praktiska erfarenheter. Som stöd har du en egen utvecklingsplan, samt en mentor och fadder. Programmet har flera olika inriktningar och kan sökas på flera orter.

I rollen kommer du att få arbeta med både större och mindre kunder inom offentlig och privat sektor, oftast tillsammans med en mer senior kollega, inom ditt specialistområde.

Under året samlas alla traineer nationellt för gemensamma utbildningar.  Efter traineeprogrammet har du utbildningen och certifieringarna som krävs för din konsultroll, samt en ny utvecklingsplan för tiden efter traineeåret.

Vad söker vi hos dig:

  • Du har kunskap om och intresse för it.
  • Du är prestigelös och delar gärna med dig av dina erfarenheter och din kunskap.
  • Du trivs i en utmanande miljö och har en god problemlösningsförmåga.
  • Det är naturligt för dig att se effektiviserings- och förbättringsmöjligheter.
  • Du anser dig vara pedagogisk i kontakt med andra och eftersträvar kund- och teamnöjdhet.
  • Du trivs i ett högt tempo och med varierade arbetsuppgifter.
  • Du har ett eget driv att bli bäst på det du gör och fördjupa din kunskap. Du tar personligt ansvar för din utveckling genom certifieringar, utbildningar och genom att lära av seniora kollegor.

Vi har höga förväntningar på våra konsulter för att kunna upprätthålla vår goda kvalitet mot kunder och behålla högsta partnerstatus hos våra strategiska partners. I gengäld erbjuder Atea goda utvecklings- och karriärmöjligheter inom ett framåtlutat it-bolag.

Kontakta oss
Just nu är ansökan till traineeprogrammet stängd. Nästa ansökningsperiod startar i början av 2025 och programmet startar augusti 2025.

Atea vill vara The Place To Be och därför värdesätter vi de kvalitéer som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi har en CV-lös ansökningsprocess till traineeprorammet.

Programinformation

Ansök senast

Vinter/Våren 2025

Tillträde

Augusti 2025

Utbildning

Examen från yrkeshögskola, högskola eller universitet

Utland

Nej

Kontaktperson

Christine Runefjärd, christine.runefjard@atea.se

Ansökan

Mer info kommer senare

Startsidan

https://www.atea.se/karriar/traineeprogram/konsulter/

Följ oss i sociala media
TraineeDagen Header 1040 x 390 px.png

ArtikelBli en framtida ledare och kickstarta din karriär på TraineeDagarna 2024! Vill du ha en flygande start på din karriär? Då är TraineeDagarna 2024 evenemanget för dig! Anmäl dig gratis idag för att få träffa Nordens mest eftertraktade arbetsgivare och ha chansen att få gå deras traineeprogram.

Läs mer
TraineePriset header 2023 1040 x 390.png

ArtikelVinnarna av TraineePriset 2023 blev Volvo Group, Ericsson och SEB!

Läs mer