Personuppgiftspolicy: Den här webbplatsen använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Genom att att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du detta. Detta är viktigt så vi hoppas du tar dig tid att läsa igenom vår personuppgiftspolicy!

Koncerntrainee

Posten Norge är en nordisk post- och logistikkoncern som utvecklar och levererar helhetliga lösningar inom post, kommunikation och logistik. Koncernen har två varumärken; Posten vänder sig till privatkunder i Norge, och Bring jobbar med företagskunder i hela Norden. Vi hjälper våra kunder med allt från e-handel till läkemedelstransporter och hanterar allt från brev till tungt gods. Vår vision är att göra vardagen enklare och världen mindre!

Posten Norge består idag av 15 000 medarbetare som alla jobbar hårt för att anpassa sig i en marknad i stor förändring. I koncernen satsas det mer än någonsin på innovation och digitalisering och områden som AR (augmented reality), VR (virtual reality), robotisering och AI (artificial intelligence) är alla en del av detta. Hållbarhet och miljö är ett av våra viktigaste satsningsområden. 2008 satte vi ett mål om att minska våra utsläpp med 40% till 2020, detta uppnådde vi redan 2017. Vårt nya mål? Att bara använda oss av förnybar energi i samtliga fordon och byggnader innan 2025. Vi hoppas att du vill vara med på resan!

Brings traineeprogram är en unik möjlighet att utveckla kunskap och nätverk i en stor nordisk koncern. Positionen som trainee ger en fantastisk början på en karriär som en av nyckelpersonerna i vår organisation. Traineeprogrammet har funnits i över 20 år och är välkänt och uppskattat i hela verksamheten.

Traineeprogrammet pågår under två år och är uppbyggt av ett antal olika faser:

Tre valbara placeringar runt om i koncernen
En placering pågår under en tidsperiod på 6-9 månader och under denna tiden får traineen vara en del av en avdelning eller ett projekt och får ett eget ansvarsområde. De förhållandevis långa placeringarna säkrar en brant utvecklingskurva; som koncerntrainee är du inte en betraktare, men får chansen att påverka och göra skillnad.

Gemensamt för alla traineer är att första placeringen är i Oslo, detta för att lära känna koncernen och de andra traineerna. Därefter står du fritt att välja var i Norden du vill jobba.

Produktions- och ledarerfarenhet
Traineeprogrammet har som mål att ge dig en god helhetsbild och djup förståelse för koncernens verksamhet. Detta inkluderar erfarenhet av produktion och drift. Under första året dedikeras en hel månad till att besöka olika driftsmiljöer för att se och lära.

Du har även chans att göra en driftsplacering ute i produktion. För många innebär detta även personal- och resultatansvar. Driftsplaceringen pågår i 1-2 månader och är uppskattad både av traineer och de avdelningar som får hjälp.

Ledarskapsutveckling
För att komplettera erfarenheter och lärdomar från vardagen får traineerna delta i sammanlagt åtta kurssamlingar (fyra per år) där fokus ligger på olika teman inom ledarskap och arbetsmetodik.

Fokus på personlig utveckling
Som en del av traineeprogrammet kommer du märka att din personliga utveckling står i fokus. Traineerna uppmanas och stöttas i att utarbeta en egen utvecklingsplan för traineeperioden och fortsatt karriär. Det finns en stor stödapparat kring traineen med traineekoordinator, den närmaste ledaren i varje placering, samt en personlig mentor som hjälper traineen med den yrkesmässiga och personliga utvecklingen. Kompetensdagar varje månad tillför ny kunskap om Brings organisation, strategi, marknad och värdekedja.

Som trainee börjar du i en liten kull med endast fem traineer. Varje år består traineegruppen av en kull som är på sitt första år, och en kull som är på sitt andra. Båda kullar deltar i samma aktiviteter och blir en sammansvetsad grupp.

Många traineer går efter avslutat program vidare till centrala positioner i organisationen. Kunskapen du tillgodogjort dig och nätverket du har byggt upp gör att du står högt i kurs efter dina två första år i koncernen.

Vi letar efter kandidater som har:

  • Masterutbildning och upp till 2 års arbetslivserfarenhet.
  • ​Flytande språkkunskaper i svenska, norska eller danska.
  • Olika bakgrund i termer av utbildning, personliga egenskaper, kön, kultur och etnicitet.
  • Mod att utmana, tänka nytt och se lösningar
Certified

Programinformation

Ansök senast

24 oktober 2021

Tillträde

1 september 2022

Utbildning

Logistik, ekonomi, IT, innovation, ledarskap, projektledning, strategi, HR, marknadsföring, samhällskunskap, miljö och CSR.

Utland

Ja, åtminstone en av de tre placeringarna är utomlands. Gemensamt för alla traineer är att första hospitering är i Oslo.

Kontaktperson

Maria Løberg, +47 922 87 567, maria.loberg@posten.no

Ansökan

https://candidate.hr-manager.net/ApplicationInit.aspx?cid=1641&ProjectId=145903&DepartmentId=18967&MediaId=5

Startsidan

https://www.bring.se/jobb/trainee

Följ oss i sociala media
Staff och vi.png

ArtikelSök uppdraget som studentambassadör hos TraineeGuiden! Perfekt för dig som vill göra något utöver det vanliga och samtidigt utmärka dig i framtida rekryteringsprocesser!

Läs mer