SSAB Technical Development Program

Att bli en del av SSAB-familjen innebär att följa med på en resa. En resa som vi menar är avgörande för vår planets framtid. Stål har varit ett av de viktigaste materialen för vår samhällsutveckling och kommer att vara det även lång tid framåt I våra hem, i broar som förbinder våra städer och i morgondagens bilar. På SSAB är vi stolta över vår historia och vårt ledarskap inom höghållfasta stål. Samtidigt är vi medvetna om att stålproduktion är en av de industrier som släpper ut mest växthusgaser i världen. Det måste förändras.

Vi har därför utvecklat världens första fossilfria process för stålproduktion och siktar på att i stort sett ta bort koldioxidutsläppen från vår verksamhet kring 2030. Som en del av SSAB kommer du att vara viktig för att förverkliga detta mål och därmed bidra till en grön omställning av hela stålindustrin på SSAB strävar vi efter en inkluderande kultur och en arbetsplats präglad av mångfald. Vi använder våra värderingar – drivande, äkta och steget före – i vårt dagliga beslutsfattande, alltid med kunden i fokus. Det gör oss alla till lagspelare, med en gemensam strävan att förbättra oss. Som medarbetare på SSAB är du en del av en organisation med passionerade problemlösare som arbetar tillsammans med viktiga utmaningar. Vi stöder din personliga utveckling genom att erbjuda en trygg och trivsam arbetsplats som bidrar till balans mellan arbete och fritid. Om du är beredd att satsa, har du alla möjligheter att bredda din kompetens på SSAB och bli ledande inom ditt område.

Världen behöver hållbart stål – tillsammans kan vi få det att hända.

I vårt unika skräddarsydda traineeprogram får du chansen att växa och utvecklas inom SSAB med handledning anpassad för just dig. Om du är nyexaminerad civilingenjör med önskan om att arbeta i ett företag som strävar efter en starkare, lättare och mer hållbar värld, tycker vi du ska söka redan idag!

Varje år headhuntar vi unga ingenjörer till vårt utmanande traineeprogram. Tekniska färdigheter i en internationell kontext är centrala delar i programmet.

Om traineeprogrammet
SSABs traineeprogram startade 2013 och drivs av vår globala FoU-organisation. Programmet riktar sig mot tekniskt intresserade nyexaminerade civilingenjörer och är indelat i block baserat på våra tekniska kärnområden: process-, produkt- och applikationsutveckling.

Deltagaren får ett skräddarsytt program som matchar deltagarens kompetens och ambitioner med SSABs behov, samt kontinuerlig handledning och utvärdering under hela programmet som pågår i cirka 1,5 år.

Programmet ger en djup förståelse för vår kärnverksamhet där deltagaren får uppleva olika delar av organisationen och träffa en rad specialister och engagerade kollegor under en kort tidsperiod.

Efter ett framgångsrikt genomfört program erbjuds en fortsatt anställning någonstans inom SSAB-koncernen.

Så här ansöker du
På vår karriärsida kan du läsa mer och skicka din ansökan. Vi finns även på sociala medier om du vill ställa frågor. Vi står inför en mycket spännande framtid – följ med på vår hållbarhetsexpedition!

Certified

Programinformation

Ansök senast

Vinter 2024/2025

Tillträde

Hösten 2025

Utbildning

Civilingenjör

Utland

Nej. Eventuellt Finland.

Kontaktperson

Mathias Thorén, technical.development.program@ssab.com

Ansökan

Mer info kommer senare

Startsidan

https://www.ssab.com/en/company/careers/young-professionals/technical-development-program

Följ oss i sociala media
TraineeDagen Header 1040 x 390 px.png

ArtikelBli en framtida ledare och kickstarta din karriär på TraineeDagarna 2024! Vill du ha en flygande start på din karriär? Då är TraineeDagarna 2024 evenemanget för dig! Anmäl dig gratis idag för att få träffa Nordens mest eftertraktade arbetsgivare och ha chansen att få gå deras traineeprogram.

Läs mer
TraineePriset header 2023 1040 x 390.png

ArtikelVinnarna av TraineePriset 2023 blev Volvo Group, Ericsson och SEB!

Läs mer