Ny Top Banner Premium TD 2021.gif

Personuppgiftspolicy: Den här webbplatsen använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Genom att att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du detta. Detta är viktigt så vi hoppas du tar dig tid att läsa igenom vår personuppgiftspolicy!

SSAB Technical Development Program

SSAB har varit i stålbranschen i mer än 140 år. Vi är stolta över våra starka nordiska rötter, och lika stolta över vår starka globala närvaro. Vi har produktionsanläggningar på våra hemmamarknader – Norden och Nordamerika. Vi är världsledande inom höghållfasta stål strävar efter att uppnå lönsamhet genom vår vision om en starkare, lättare och mer hållbar värld. Alla på SSAB – 15 000 medarbetare i 50 länder – strävar efter att leva efter våra tre värderingar: vi har kundens affär i fokus, vi tar ansvar och vi överträffar förväntningarna.

Vi har åtagit oss att arbeta för säkerhet och hållbarhet. SSAB är branschledande i Europa när det gäller koldioxideffektiva masugnar men för planetens skull krävs det fler åtgärder. Vår ambition är att vara helt fossilfria senast 2045 och för att klara det har SSAB gått samman med LKAB och Vattenfall och lanserat HYBRIT. Tanken med projektet är att ersätta kol och koks som traditionellt används vid malmbaserad ståltillverkning med vätgas. Tekniken är möjlig, och om den är framgångsrik blir resultatet unikt.

Är du vår nya stålkvinna eller stålman? I vårt unika skräddarsydda traineeprogram får du chansen att växa och utvecklas inom SSAB med handledning anpassad för just dig. Om du är nyexaminerad civilingenjör med önskan om att arbeta i ett företag som strävar efter en starkare, lättare och mer hållbar värld, tycker vi du ska söka redan idag!

Varje år headhuntar vi unga ingenjörer till vårt utmanande traineeprogram. Tekniska färdigheter i en internationell kontext är centrala delar i programmet.

Om traineeprogrammet
SSABs traineeprogram startade 2013 och drivs av vår globala FoU-organisation. Programmet riktar sig mot tekniskt intresserade nyexaminerade civilingenjörer och är indelat i block baserat på våra tekniska kärnområden: process-, produkt- och applikationsutveckling.

Deltagaren får ett skräddarsytt program som matchar deltagarens kompetens och ambitioner med SSABs behov, samt kontinuerlig handledning och utvärdering under hela programmet som pågår i cirka 1,5 år.

Programmet ger en djup förståelse för vår kärnverksamhet där deltagaren får uppleva olika delar av organisationen och träffa en rad specialister och engagerade kollegor under en kort tidsperiod.

Efter ett framgångsrikt genomfört program erbjuds en fortsatt anställning någonstans inom SSAB-koncernen.

Så här ansöker du
På vår karriärsida kan du läsa mer och skicka din ansökan. Vi finns även på sociala medier om du vill ställa frågor. Vi står inför en mycket spännande framtid – följ med på vår hållbarhetsexpedition!

Certified

Programinformation

Ansök senast

Våren 2022

Tillträde

Hösten 2022

Utbildning

Civilingenjör

Utland

Nej. Eventuellt Finland.

Kontaktperson

Mathias Thorén, technical.development.program@ssab.com

Ansökan

Mer info kommer senare

Startsidan

https://bit.ly/2G7scNV

Följ oss i sociala media
Staff och vi.png

ArtikelSök uppdraget som studentambassadör hos TraineeGuiden! Perfekt för dig som vill göra något utöver det vanliga och samtidigt utmärka dig i framtida rekryteringsprocesser!

Läs mer