Lifs traineeprogram

Lif är branschorganisationen för de forskande läkemedelsföretagen i Sverige. Vi arbetar för en högkvalitativ vård och tillgång till nya behandlingar genom att stärka den svenska Life Science-sektorn i samverkan med vårdens aktörer, politiker, tjänstemän och patientföreträdare.

Science-sektorn forskar fram och utvecklar medicinska innovationer – nya produkter och tjänster som förebygger, diagnosticerar, behandlar och följer upp sjukdomar och andra medicinska tillstånd. Lifs medlemmar tar framför allt fram nya läkemedel men utvecklar också ny bio- och medicinteknik. Våra medlemmar tillverkar också en stor del av alla läkemedel som säljs i Sverige. De forskande läkemedelsföretagen förbättrar också livskvaliteten för patienter genom att bidra till utvecklingen av det svenska sjukvårdssystemet dels genom gemensam forskning, dels genom ut- och fortbildning för korrekt användning av innovativa läkemedel och vacciner.

Lif har sitt kontor på Sveavägen 63 i Stockholm.

Det behövs fler personer som har en bred insikt i hela det komplexa läkemedelsområdet. Därför startade Lif 2019 ett traineeprogram för att ge nyutexaminerade en unik tillgång till den forskande läkemedelsbranschens samlade kunskap. Programmet ger dig förutsättningar att efteråt söka dig vidare till anställningar inom läkemedelsföretag, myndigheter och hälso- och sjukvården.

Utbildning som eftersöks:
Vi söker dig som har ett brett samhällsintresse och är nyfiken på läkemedelsområdet och som erhållit din masterexamen det senaste året. Det kan vara en naturvetenskaplig utbildning inom medicin, biomedicin, farmaci eller så är du civilingenjör, statsvetare, jurist eller nationalekonom.

Programinformation

Ansök senast

1 januari - 31 mars 2024

Tillträde

Hösten 2024

Utbildning

Ingenjör, Ekonom, Jurist, Civilingenjör, Statsvetare, Medicin, Biomedicin, Farmaci

Utland

Nej, eventuellt resor till Bryssel

Kontaktperson

Karolina Antonov, analyschef på Lif: karolina.antonov@lif.se, 0705-98 23 86

Ansökan

Mer info kommer senare

Startsidan

https://www.lif.se/om-lif/lifs-traineeprogram/

Följ oss i sociala media
TraineePriset header 2023 1040 x 390.png

ArtikelVinnarna av TraineePriset 2023 blev Volvo Group, Ericsson och SEB!

Läs mer