Operational Leadership Development Program

Vi är ett globalt team på 17 000 personer som är enade runt ett gemensamt mål; att skapa lösningar för världens vattenutmaningar. Visste du att vi levererar produkter till de Olympiska spelen? Visste du att de spektakulära minnesfontänerna vid Ground Zero i New York drivs av våra produkter? Visste du att våra produkter hjälper flera av Kinas största städer att ta vara på de stora mängder vatten som regnar ner under tyfonsäsongen? Visste du att Flumrider och Colorado på Liseberg är byggda på våra produkter?

Vårt arbete är inriktat på att utveckla nya tekniker som förbättrar hur vatten används, bevaras och återanvänds i framtiden. Våra produkter och tjänster förflyttar, behandlar, analyserar, övervakar och återför vatten till miljön för allmännyttiga företag, industri, bostäder och kommersiella byggnader. Produktionssiten i Emmaboda är den största inom Xylem-koncernen och vi är idag cirka 1300 anställda. Xylem erbjuder tusentals spännande karriärmöjligheter för människor som delar vår passion och strävan att ta sig an världens viktigaste vattenutmaningar…och lösa dem.

Målet med OLDP-programmet är att utveckla talanger till våra operativa områden. Det är ett treårigt program som består av tre rotationsuppdrag mellan olika verksamhetsområden och sker med utgångspunkt från verkliga affärsprioriteringar. Under programmets gång skaffar du dig även färdigheter och erfarenhet inom ledarskap för att ständigt förbättra våra olika funktioner. Rotationsuppdragen är avsedda att ge en bred exponering för våra olika verksamhetsområden för på så sätt ge dig goda förutsättningar för att fortsätta din karriär inom Xylem efter avslutat program.

Första två åren kommer du spendera på vår produktionssite i Emmaboda för att år tre ha möjlighet testa på arbete på någon av våra andra produktionssiter i Sverige eller Europa.

Ytterligare information om programmet:

  • Rotationerna sker mellan tre olika fokusområden. Områdena som kan bli aktuellt är bland annat inköp, planering, logistik, drift, transport, lager, Produktion och produktionsteknik.
  • Placering sker med utgångspunkt från funktionerna och den anställdes behov.
  • Under programmet så kommer du även att få gå utbildningar för att ytterligare göra dig redo för en ledande roll efter programmets avslut.
  • Mentorstöd för att vägleda dig genom programmet.

Programinformation

Ansök senast

Öppnar januari 2024

Tillträde

Hösten 2024

Utbildning

Högskoleexamen inom exempelvis Supply Chain, Industrial Engineering, Manufacturing Engineering, etc.

Utland

Delvis

Kontaktperson

Henrik Wolf, Teknikchef - Montering, 0471-24 72 81 eller Daniel Långberg, Rekryterare, 0471-24 74 57

Ansökan

Mer info kommer senare

Startsidan

http://www.xylem.com/en-us/careers/students-graduates/

Följ oss i sociala media
TraineeDagen Header 1040 x 390 px.png

ArtikelBli en framtida ledare och kickstarta din karriär på TraineeDagen 2023! Vill du ha en flygande start på din karriär? Då är TraineeDagen 2023 evenemanget för dig! Anmäl dig gratis idag för att få träffa Nordens mest eftertraktade arbetsgivare och ha chansen att få gå deras traineeprogram.

Läs mer
TraineePriset header 2022 1040 x 390.png

ArtikelVinnarna av TraineePriset 2022 blev Volvo Group, Ericsson och Microsoft!

Läs mer