IT-trainee på Bolagsverket

Vi lever i en föränderlig tid där utvecklingen inom områden som digitalisering, hållbarhet, artificiell intelligens, automatisering, cybersäkerhet och e-handel påverkar hela världen. När världen förändras påverkas självklart också vi på Bolagsverket – men vi är också själva en del av förändringen och utvecklingen. Nu har du chansen att vara med och skapa vår framtid.

It-traineeprogrammet är ett första steg i din karriär. Hur långt du kan gå? Det är upp till dig!

Bolagsverket i Sundsvall är en myndighet som har siktet inställt på digitalisering och innovation. Vi är drygt 600 medarbetare som varje dag arbetar för att ge företagsamma människor i Sverige möjligheten att förverkliga sina drömmar och känna trygghet i sitt företagande. För att fortsätta vårt viktiga arbete strävar vi efter att vara en arbetsplats där vi genom mod och tillit skapar förutsättningar för medarbetare att trivas och utvecklas. Var med och bygg vår framtid!

Läs mer om att jobba med it på Bolagsverket.

Under en sex månaders provanställning kommer du få en utvecklande och rolig vardag där du får prova på olika delar av IT-verksamheten. Utbildning och föreläsningar varvas med praktiskt arbete i vår systemutvecklings- och it-produktionsverksamhet. Du kommer att vara en del av en traineegrupp som du lär känna och som kan stötta varandra. Du får handledare som coachar, agerar bollplank och delar med sig av sin kunskap.

Traineeprogrammets innehåll
Du kommer att få lära dig hur det är att jobba i våra team och hur vår vardag ser ut. Du får inblick i många system och uppdrag, och får förståelse för hela kedjan från idé till leverans. Ett urval av de utbildningsteman som kommer att finnas i programmet är Bolagsverkets hantering av och syn på test, devops, värdedriven utveckling, arkitektur, infrastruktur, IT-säkerhet och UX.

Mer information om vår IT-traineeprogram.

Sundsvall, stark it-region
I Sundsvall finns en stor och samlad it-kompetens och efterfrågan bara växer. I Västernorrland – Good Tech Region – finns högkvalificerade jobb inom it och framåtlutade arbetsgivare som månar om att människor ska hitta balansen mellan jobb och privatliv. Här finns framåtanda, puls, gemenskap, storslagen natur, kultur, friluftsliv och lugnet.

Utbildning
Kandidat-, magister- eller civilingenjörsexamen med inriktning antingen mot datavetenskap eller datateknik eller examen från en yrkeshögskoleutbildning med IT-inriktning där programmering eller datateknik (t ex Linux devops, datateknik, databas, applikationsinfrastruktur) varit en viktig del av utbildningen. Du har ett gediget intresse för teknik, infrastruktur- och systemutveckling och du gillar att lösa tekniska problem.

Programinformation

Ansök senast

11 juni 2023

Tillträde

1 september 2023

Utbildning

Kandidat-, magister- eller civilingenjörsexamen med inriktning antingen mot datavetenskap eller datateknik (se mer info i text).

Utland

Nej

Kontaktperson

Martin Roos, 070-066 69 05, martin.roos@bolagsverket.se

Ansökan

https://link.traineeguiden.se/3IGbbdz

Startsidan

http://www.bolagsverket.se/trainee

Följ oss i sociala media