Pressmeddelande: Årets Student och H&M Sveriges Populäraste Traineeprogram

Pressmeddelande, 17 oktober 2016

Årets Student och H&M Sveriges Populäraste Traineeprogram

Alessandro Piccolo som studerar till civilingenjör i teknisk fysik vid Uppsala universitet vann bland över 1.700 universitetsstudenter från hela Sverige när Traineepriset till Årets student delades ut på Traineedagen.

H&M vann utmärkelsen Traineepriset till Sveriges populäraste traineeprogram för andra året i rad, framröstat av svenska toppstudenter.

Alessandro Piccolo är 24 år och studerar sista året till Civilingenjör i teknisk fysik vid Uppsala universitet. När Traineepriset till Årets student delades ut på stora scenen vann han med motiveringen:

”Bland 1.700 sökande till Traineedagen har du utifrån tre arbetspsykologiska test och dina erfarenheter bäst matchning mot en profil för framgångsrika traineer. Du har mycket goda förutsättningar för att lyckas, både som trainee och i andra yrkesroller. Lycka till!”

 

-        Det känns jättekul! Bara att få mingla runt med företagen på Traineedagen och knyta värdefulla kontakter inför framtiden är guld värt. Att jag dessutom fick ta emot priset Årets student, det blir en svår dag att toppa!

-        Jag ser det som en bekräftelse på att jag skulle kunna vara en bra kandidat för ett traineeprogram och efter prisutdelningen var flera av företagen intresserade av att få veta mer om mig. Det känns motiverande för ett traineeprogram skulle vara en väldigt bra språngbräda för att starta min karriär.

 

Traineepriset till Sveriges populäraste traineeprogram vanns av H&M.

Linn Elghorn som ansvarar för H&M’s traineeprogram tog emot priset tillsammans med sina kollegor.

-        Vi är väldigt glada att H&Ms traineeprogram väcker ett så starkt intresse att vi i år igen utses till Sveriges populäraste traineeprogram!

-        Vi tror att styrkan i H&Ms program är att vi har ett brett traineeprogram som vänder sig till såväl ekonomer, ingenjörer och systemvetare med breda karriärmöjligheter både inom inköp, IT, försäljning och expansion – både i Stockholm och globalt.

-        Vi hoppas att utnämningen gör att vi får ännu fler starka kandidater med stort intresse för att driva vår affär och utvecklas som ledare. H&M’s traineeprogram är en fantastisk start på karriären inom ett framgångsrikt och snabbväxande företag med starka värderingar och som vill bidra till att göra modebranschen mer hållbar.

Vid prisceremonin uppmärksammades även andrapristagaren Capgemini och tredjepristagaren ABB.

Traineepriset för Sveriges populäraste traineeprogram valdes av de svenska toppstudenter som bjöds in till årets Traineedagen på Stockholm Waterfront. De anger vilka av de drygt 200 svenska företag som har ett aktivt traineeprogram, som de helst skulle vilja gå traineeprogram hos. Ansökan till Traineedagen sker genom att skicka in studieresultat och CV och de sökande genomgår även flera arbetspsykologiska test av samma typ som används av arbetsgivare vid rekrytering. Av över 1.700 sökande valdes drygt 350 toppstudenter ut att få träffa de företag med traineeprogram som deltog.

Priset delas ut av Traineeguiden som arrangerar Traineedagen för sjätte året och har följt den svenska traineemarknaden under fjorton år. Årets student delas ut tillsammans med cut-e som är ledande inom arbetspsykologsika test och är vetenskapligt beprövade och granskade av DNV.

Topp 10 samt populärast traineeprogram hos teknikstudenter respektive ekonomistudenter bifogas.

 

Presskontakt och foto

Max Flodén, mobil: 0705-116 117, epost:  max.floden@traineeguiden.se
Fotografier, fler finns tillgängliga vid önskemål:  http://www.traineeguiden.se/article/traineepriset-2016

Mer info: www.traineedagen.se, www.traineeguiden.se

Traineepriset 2016

Första kolumnen visar årets placering, andra kolumnen visar förra årets placering.

 

Sveriges populäraste traineeprogram

1

 

H&M

4

é

Capgemini

2

ê

ABB

6

é

Ikea

-

NY

Acando

9

é

Volvo Group

3

ê

Ericsson

8

 

Arla Foods

5

ê

Microsoft

7

ê

Coca-Cola European Partners


 

Sveriges populäraste traineeprogram hos ekonomistudenter

1

 

H&M

4

é

Ikea

2

ê

Coca-Cola European Partners

6

é

Unilever

9

é

Arla Foods

10

é

Capgemini

-

NY

Volvo Group

3

ê

Nordea

7

ê

SEB

-

NY

Acando

 

 

 

Sveriges populäraste traineeprogram hos teknikstudenter

1

 

ABB

3

é

H&M

5

é

Capgemini

2

ê

Ericsson

-

NY

Acando

-

NY

Ikea

8

é

Scania

4

ê

Siemens

10

é

Volvo Group

9

ê

Microsoft