Personuppgiftspolicy: Den här webbplatsen använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Genom att att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du detta. Detta är viktigt så vi hoppas du tar dig tid att läsa igenom vår personuppgiftspolicy!

Hitachi Energy Header.png

Frågor och svar om Hitachi Energy

 1. Jag har en fråga om er ansökningsprocess. Hur ser den ut? Och vilka egenskaper/kompetenser/erfarenheter skulle ni säga ökar chansen att komma in på programmet. 
  Ansökningsperioden är öppen nu fram till 1/12, där efterfrågar vi CV, personligt brev, betyg samt examensbevis (om examen redan är tagen). Nästa steg efter det är videointervju och sedan är Assessment Center sista steget och sker i slutet av januari. AC är en digital heldag där ni möter rekryterare och representanter från businessen. 

  Det vi tittar efter är rätt utbildning (civilingenjör inom STEM), max två års arbetslivserfarenhet inom utbildningsområdet samt övriga meriter, exempelvis engagemang i föreningar eller andra organisationer som visar på samarbetsförmåga, initiativtagande, ledarskap samt någon typ av internationell erfarenhet. 
   
 2. Hitachi Energy har ju många sites runt om i världen och i Sverige, finns det möjlighet att under programmet besöka någon eller några?
  Det finns möjlighet att göra sin rotation 2 eller 3 utomlands och då kan man välja på de över 90 länder där vi har verksamhet, valet utgår främst från ditt intresse samt business needs. 
   
 3. Jag har lite frågor angående uppgifterna som man utför inom programmet.
  - Utför man uppgifterna tillsammans med andra eller individuellt?
  - Är det uppgifter som kan motsvara arbete som man utför som anställd hos er?
  - Hur ingående är uppgifterna, dvs förväntas men t.ex. leverera en produkt i slutskedet av uppgiften?

  > Man har ofta en individuell uppgift men man jobbar tillsammans med personer teamet för den verksamhet man är placerad inom. 
  > Uppgifterna är ofta utvecklade av businessen själva så det kan variera beroende på vilka behov de ser men det kan absolut motsvara arbete som man utför i det dagliga arbetet hos oss. Det finns även möjlighet att skapa en uppgift tillsammans med businessen så att den kan bli ännu mer utifrån ditt intresse. 
  > Leveransen av uppgiften varierar baserad på uppgiftens karaktär så detta kan se väldigt olika ut beroende på uppgiften. 
  Du styr över dina rotationer och vad du vill göra. Du har möjligheten att testa olika enheter men också olika områden så som sälj, produktionsteknik, R&D etc.


Läs mer på Hitachi Energys programsida: 
https://www.traineeguiden.se/trainee-program/power-graduate-program

Staff och vi.png

ArtikelSök uppdraget som studentambassadör hos TraineeGuiden! Perfekt för dig som vill göra något utöver det vanliga och samtidigt utmärka dig i framtida rekryteringsprocesser!

Läs mer