Basalts traineeprogram

Basalt är ett av branschens ledande säkerhetsföretag, vi tillhandahåller konsulttjänster inom it-säkerhet, informationssäkerhet, krisberedskap och totalförsvar samt säkerhetsskydd. Basalt grundades 2009 och är sedan 2022 en del av Omegapoint Group.

Din roll som trainee på Basalt
Tanken bakom Basalts traineeprogram är att du som är nyexaminerad från en it-utbildning från universitet, högskola eller yrkeshögskola ska få chansen att starta din nya karriär på väg mot rollen som specialist inom Säkra system. Vi tror att bästa sättet för dig att komma igång med detta är att varva ditt arbete i ett av våra specialistteam i Enköping, med studier tillsammans med dina traineekamrater.

De första veckorna sker en omfattande introduktion. Du kommer få lära dig allt du behöver veta för att komma igång med din nya karriär. Du tilldelas en egen Peer/mentor som kommer göra sitt bästa för att du på ett smidigt sätt ska komma in i vår bolagskultur och ditt nya team.

Du kommer under introduktionen träffa en rad nyckelpersoner på Basalt, få lära dig om Craton, hur vi handskas med våra verktyg, våra utvecklingsmiljöer och tekniska system. En stor del av arbetet med Säkra system är specifik metodkunskap som vi är specialiserade på. Du kommer gå kurser i de tekniska miljöer du behöver lära dig och även få praktiska kurser du har nytta av i din framtida roll som specialist. Allt sker i nära kontakt med ditt nya team, och de uppgifter ni har att lösa.

Under traineeprogrammets första 3 månader har du studier ungefär 20 % av arbetstiden, och de övriga 80 % arbetar du i ditt team. De följande månaderna kommer du öka andelen timmar du arbetar i teamet och efter ca 6 månader tar ni examen från traineeprogrammet. Det blir då dags för er traineer att bli fullvärdiga teammedlemmar, och samtidigt även Peerer/mentorer till den nya kull traineer som börjar nästkommande termin.

Efter traineeprogrammet kommer det finnas en stor möjlighet att påverka din roll utifrån dina styrkor och intressen inom våra kompetensområden och behov.

Vi önskar att du:

  • Har en it-inriktad examen från universitet, högskola eller ett minst tvåårigt YH-program
  • Är bekant med Pythonprogrammering och Linux-systemadministration.
  • Behärskar svenska och engelska flytande i tal och skrift
  • Är noggrann och strukturerad
  • Är svensk medborgare, eftersom våra kunders verksamhet kräver detta.
  • Är nyfiken och har lätt lära dig ny teknik, men även dela din kunskap med andra i ditt team
  • Vill vara med och driva utveckling och metoder.

Läs mer om vårt traineeprogram på vår webb.

Varmt välkommen med din ansökan!

Programinformation

Ansök senast

31 maj 2024

Tillträde

Hösten 2024

Utbildning

Datavetenskap, Systemvetenskap Datateknik, Informationsteknik, Teknisk fysik, informationssäkerhet, IT-säkerhet eller motsvarande.

Utland

Nej

Kontaktperson

Lilian Westin 070-226 39 85, lilian.westin@basalt.se

Ansökan

https://jobb.basalt.se/jobs/3652375-trainee-pa-basalt-sakra-system

Startsidan

https://jobb.basalt.se/pages/traineeprogram

Följ oss i sociala media
TraineeDagen Header 1040 x 390 px.png

ArtikelBli en framtida ledare och kickstarta din karriär på TraineeDagarna 2024! Vill du ha en flygande start på din karriär? Då är TraineeDagarna 2024 evenemanget för dig! Anmäl dig gratis idag för att få träffa Nordens mest eftertraktade arbetsgivare och ha chansen att få gå deras traineeprogram.

Läs mer
TraineePriset header 2023 1040 x 390.png

ArtikelVinnarna av TraineePriset 2023 blev Volvo Group, Ericsson och SEB!

Läs mer