Pressmeddelande: Årets Student och Sveriges Populäraste Traineeprogram

Pressmeddelande, 7 oktober 2014

Årets Student och Sveriges Populäraste Traineeprogram

Shams Asamrai som studerar till civilingenjör vann bland över 1.700 universitetsstudenter från hela Sverige när Traineepriset i kategorin Årets student delades ut för första gången vid Traineedagen på Norra Latin i Stockholm. ABB vann för andra gången kategorin Sveriges populäraste traineeprogram.

Studenter som vill komma till Traineedagen har ansökt genom att skicka in studieresultat och CV. De genomgår även flera arbetspsykologiska test av samma typ som används av arbetsgivare vid rekrytering. Av över 1.700 sökande valdes drygt 350 toppstudenter ut att få träffa de företag med traineeprogram som deltog.

Shams Asamrai är 25 år och studerar sista året till civilingenjör inom industriell ekonomi vid Karlstads universitet. När Traineepriset till Årets student delades ut från stora scenen vann hon med motiveringen:

”Bland över 1.700 sökande till Traineedagen har du utifrån tre arbetspsykologiska test bäst matchning mot en profil för framgångsrika traineer. Du har mycket goda förutsättningar för bra arbetsprestationer, både som trainee och i andra yrkesroller.”

-       Att priset Årets student skulle delas ut kände jag inte ens till, det är ju första året det delas ut. Och att jag skulle vinna bland alla andra utvalda studenter hade jag förstås aldrig trott.

Det säger en glad Shams Asamrai som nedanför scenen, efter prisutdelningen bytte kontaktuppgifter med en annan pristagare, Anders Österlund och Cathrine Vincenti, ansvariga i Sverige repsektive globalt för de eftertraktade traineeprogrammen på Ericsson. 

Traineepriset för Sveriges populäraste traineeprogram vann, liksom förra året, ABB.

-       Fantastiskt roligt att vi ligger i topp i år igen, säger Louise Jonsson som är ansvarig för ABB:s traineeprogram när hon tog emot priset på scenen tillsammans med sin kollega Åsa Linder, fyra nuvarande traineer och tre före detta traineer.

-       Det här är det viktigaste pris ett traineeprogram kan få och jag ser det som ett kvitto på att vi både som företag är attraktivt för nästa generation och att vårt arbete med att ständigt utveckla och förnya vårt traineeprogram har lyckats.

De fem topplatserna förärades diplom och blommor vid prisceremonin. ABB följdes av H&M på andra plats och Ericsson på tredje plats. På fjärde plats kom Capgemini och femte Arla Foods.

Traineepriset för Sveriges populäraste traineeprogram valdes av de 358 svenska toppstudenter som kom på årets Traineedagen. Studenterna anger i sin ansökan till Traineedagen vilka företag som de helst skulle vilja gå traineeprogram hos.

Priset delas ut av Traineeguiden som arrangerar Traineedagen och har följt den svenska traineemarknaden i tolv år. Årets student delas ut tillsammans med cut-e som är ledande inom arbetspsykologsika test och är vetenskapligt beprövade och granskade av DNV.

Topp 10 samt populärast traineeprogram hos teknikstudenter respektive ekonomistudenter bifogas.

Presskontakt och foto

Max Flodén, mobil: 0705-116 117, epost: max.floden@traineeguiden.se

Fotografier: http://www.traineeguiden.se/trainee-artikel/3995-press/4212-traineepriset-2014

Mer information: www.traineedagen.se, www.traineeguiden.se

 

Top 10 företag med traineeprogram

                ABB

                 H&M

                 Ericsson

❹                      Capgemini

                 Arla Foods

                Microsoft

                Volvo Group

❽                      Scania

                 Nordea

                 Siemens

Top 10 hos teknikstudenter

                 ABB

                 Ericsson

                 Scania

                 Capgemini

                 H&M

                 Volvo Group

                 Siemens

                 Saab

                 E.on

❿                      Microsoft

Top 10 hos ekonomistudenter

                 H&M

                 Arla Foods

                 SEB

                 Nordea

                 Coca-Cola

                 Danske Bank

                 Ikea

                PwC

                 ABB

                 Capgemini