Till sidans huvudinnehåll

JM AB

JM är en av Nordens ledande projektutvecklare av bostäder och livsmiljöer.

SKRIV HISTORIA MED OSS!
Att man ska skriva historia är förmodligen inte den första tanken i huvudet när man vaknar på morgonen… Men ändå är det just det våra anställda gör, oavsett om arbetsplatsen är huvudkontoret, Dockan i Malmö eller nya Slussen.

Tillsammans bygger vi framtidens samhällen där många människor ska leva och bo. Det är inte alla som har förmånen att få skapa något på jobbet som finns kvar i flera årtionden. De byggnader och samhällen du skapar idag kommer synas vida omkring, ge tak över huvudet och agera kuliss till många människors liv i flera generationer. Du skriver historia. Tänk att kunna peka på ditt arbete långt senare och fortfarande vara lika stolt över det.

Orter och dotterbolag
I Sverige verkar vi främst under varumärket JM, men även under varumärkena Seniorgården och Borätt. Våra största marknader är Stockholm, Uppsala, Malmö/Lund och Göteborg. Vi finns även i Västerås, Linköping och Örebro. I Norge verkar vi i Oslo-regionen, Tønsberg, Stavanger och Bergen. I Finland finns vi i Helsingforsområdet.

Vår entreprenadverksamhet, JM Entreprenad, har externa och interna kunder inom Storstockholms- och Osloområdet. JM har sedan starten 1945 sysslat med entreprenadverksamhet och idag är JM Entreprenad ca 350 anställda och omsätter ca 2-3miljarder kronor.

Vi vill stanna kvar länge i de husen som vi bygger och det är en av anledningarna till att JM@home bildades 2017. JM@home erbjuder JM-bildade bostadsrättsföreningar teknisk och ekonomisk förvaltning som avlastar föreningarnas styrelser. För boende har vi dessutom ett brett utbud av tidsbesparande boendetjänster som förenklar vardagen.

Hållbar utveckling 
För oss är inte hållbarhet ytterligare ett fint ord vi använder för att visa att vi hänger med i vår tid. Vi har arbetat med hållbarhet sedan vi byggde vårt första hus 1945 och vi tar alltid ett ekonomiskt, socialt, etiskt och miljömässigt ansvar för projektutvecklingen och för de färdiga bostäderna och livsmiljöerna. Men för oss handlar hållbarhet inte bara om husen och miljön utan lika mycket om hållbara medarbetare som trivs, utvecklas och presterar på jobbet.

Det är vår absoluta övertygelse att kunniga och engagerade medarbetare är avgörande för vår framgång. Vi jobbar ständigt med kompetensutveckling och har en metod för att utnyttja den otroliga kunskap som finns internt. Genom att vissa föreläsningar och kurser hålls av kollegor kan vi sprida kunskaper och erfarenheter mellan avdelningar och regioner. Samtidigt är det lika viktigt att hjälpa alla anställda att få livet att gå ihop både på jobbet och utanför. På JM är det självklart att få hämta på förskolan och vi uppmuntrar till träning. Allt för att hjälpa våra medarbetare att få en tillvaro där livet och arbetet går hand i hand.