Personuppgiftspolicy: Den här webbplatsen använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Genom att att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du detta. Detta är viktigt så vi hoppas du tar dig tid att läsa igenom vår personuppgiftspolicy!

SEB header.png

Frågor och svar om SEB

Här får du svar på de vanligaste frågorna som kommer in till SEB:

 1. Angående det Internationella traineeprogrammet, vad är ni intresserade av för teoretisk bakgrund och hur stor erfarenhet efter avslutade studier är önskvärt?
  Vi söker dig som under de senaste åren tagit en akademisk examen, vilken utbildning/inriktning som är relevant beror på rollens karaktär. Något till några års arbetslivserfarenhet är meriterande.
   
 2. För att ansöka till Tech Programme, hur mycket bakgrund inom tech anser ni krävs då?
  Vilken teknisk erfarenhet som efterfrågas beror på rollens karaktär då dessa skiljer sig åt, dels inom programmet men även från år till år. Läs mer i respektive annons på vår karriärssida för Tech-programmet: https://sebgroup.com/career/who-are-you/graduates-and-students/tech-programme
   
 3. Kan systemvetare/utvecklare söka till programmet?
  Ja definitivt, förutsatt att du uppfyller de andra kvalifikationerna. Läs mer här om dessa här: https://sebgroup.com/career/who-are-you/graduates-and-students/tech-programme
   
 4. Hur är företagskulturen som traniee hos er? Är ni en stor grupp som håller ihop eller är det mer utspritt mellan avdelningarna? 
  Att vara trainee är verkligen en möjlighet att få erfarenhet från olika avdelningar och i den mån som går skräddarsy en inriktning som passar ens intressen och kunskaper. Även om det är en stor bank får traineeprogrammet det att kännas betydligt mindre där alla traineer är välkomna. Vi alla är uturspridda på respektive avdelningar men genom programmet så får man en fantastisk sammanhållning traineer emellan.
   
 5. Jag är nyfiken på er tjänst som Javautvecklare. Hur skulle ett första projekt som trainee kunna se ut i den rollen? Jag arbetar just nu på bank vid sidan av studierna, och har fått förståelse för hur komplexa banksystem kan vara, så det vore spännande att få höra ett exempel. Tack på förhand!
  Vi har många olika Java-baserade projekt på banken, allt från API-utveckling till auktorisationshantering etc. Under programmets gång är man till viss del på sin "hem"-avdelning som består av ett team där alla tillsammans delar på arbetsuppgifterna och ansvaret. Som trainee får man också ofta väldigt bra stöttning med mycket parprogrammering osv.  

Läs mer på SEBs programsidor: 
SEB’s International Trainee Programme: https://www.traineeguiden.se/trainee-program/seb-s-international-trainee-programme
Tech Programme: https://www.traineeguiden.se/trainee-program/tech-programme

Staff och vi.png

ArtikelSök uppdraget som studentambassadör hos TraineeGuiden! Perfekt för dig som vill göra något utöver det vanliga och samtidigt utmärka dig i framtida rekryteringsprocesser!

Läs mer