Personuppgiftspolicy: Den här webbplatsen använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Genom att att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du detta. Detta är viktigt så vi hoppas du tar dig tid att läsa igenom vår personuppgiftspolicy!

Traineeprogram Polisens IT och Säkerhetspolisen

Traineeprogram inom Polisens och Säkerhetspolisens IT-avdelningar
Kan du till exempel hitta teknikens svaga punkter? Utveckla appar som gör livet enklare eller använda de senaste AI-teknikerna för att förstå ljud och bild?
Då kan du vara med och göra skillnad på riktigt!

Om traineeprogrammet
Den 1 september 2022 är startdatum för dig som blir antagen till traineeprogrammet inom Polisens och Säkerhetspolisens IT-avdelningar.

Du kommer att vara anställd antingen på Polismyndigheten eller på Säkerhetspolisen. Traineeprogrammet pågår under sex månader då du omväxlande deltar i traineeaktiviteter och jobbar praktiskt i din ”hemmagrupp” inom det teknikområde där du blivit anställd, därefter fortsätter du att jobba heltid inom ditt område.

Vissa delar i traineeprogrammet kommer att utföras gemensamt och vissa delar sker på respektive myndighet.

Syftet med traineeprogrammet är att erbjuda en bra introduktion som ger dig bred kunskap, dels om den IT-avdelning där du blir placerad, men även om båda myndigheternas verksamheter i stort. Traineeprogrammet har som mål att stötta din fortsatta personliga utveckling, tekniska kunskap och yrkesmässiga karriär. Du får även en god möjlighet att börja bygga upp ditt personliga nätverk då du under traineeperioden skapar många värdefulla kontakter.

Under dessa sex månader varvar vi föreläsningar, praktik och studiebesök, både internt och externt.

Roller
Mer Information om vilka roller som kan vara aktuella för traineeprogrammet hittar du i de myndighetsspecifika annonserna på våra respektive websidor, men nedan några exempel från tidigare år:

  • Systemutvecklare inom både infrastruktur och applikation
  • UX-designer
  • IT-säkerhetsspecialist
  • Teknikspecialist

Vi vill att:

  • du har en examen inom relevant område från en minimum tre år lång utbildning på universitet/högskola
  • din examen ska vara klar senast hösten 2022 och får vara högst två år gammal när du ansöker

​Placering: Stockholm och Göteborg
Anställningen kräver goda kunskaper i svenska och för vissa roller svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning (med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen) genomförs före anställning.

Programinformation

Ansök senast

Öppnar december 2022

Tillträde

Hösten 2023

Utbildning

Systemutvecklare, systemutvecklare med inriktning test/dataanalys/statistik, kravanalytiker, uppdragsledare eller teknikspecialist

Utland

Ja - studiebesök

Kontaktperson

student.it-avdelningen@polisen.se

Ansökan

Mer info kommer senare

Startsidan

https://link.traineeguiden.se/3DKS6BD

Följ oss i sociala media
Staff och vi.png

ArtikelSök uppdraget som studentambassadör hos TraineeGuiden! Perfekt för dig som vill göra något utöver det vanliga och samtidigt utmärka dig i framtida rekryteringsprocesser!

Läs mer