Traineeprogram - informationssäkerhet

Det finns inte många arbetsplatser som har ett så brett, spännande och viktigt uppdrag som vi på Transportstyrelsen. Med ansvar för att driva, övervaka och följa upp utvecklingen av den svenska transportsektorn bidrar vi tydligt till samhällsnyttan och arbetar med frågor som gör skillnad – oavsett om det är till sjöss, på land eller i luften.

Är du nyutbildad inom it eller informationssäkerhet? Vill du få en unik möjlighet till utveckling och en flygande start på karriären? Då är du den vi söker till vårt skräddarsydda traineeprogram. Du blir en del i ett team och tillsammans arbetar vi med frågor som gör skillnad för medborgarna och som tydligt bidrar till samhällsnyttan.

Säkerhetsskydd och informationssäkerhet är viktiga områden där det idag är en utmaning att hitta önskad erfarenhet och kompetens, för vår myndighet men också för andra arbetsgivare. Därför vill vi satsa på dig som har rätt bakgrund och som har ett intresse för dessa frågor. Hos oss får du en för Sverige unik utbildning samtidigt som du skaffar dig ett brett kontaktnät och får en insikt i alla våra verksamheter.

Om traineeprogrammet
Traineeprogrammet startar i september 2022 och pågår under höstterminen samt vårterminen 2023. Du kommer få bidra från dag ett – samtidigt som du är en viktig medlem i vårt traineeprogram. Du kommer att vara en av flera traineer som följs åt genom olika gemensamma aktiviteter under hela året, samtidigt som du får en för Sverige unik utbildning inom informationssäkerhet. Du kommer också att introduceras och delta i verksamhet som omfattar alla aspekter av informationssäkerhet på alla nivåer, med särskilt fokus på teknisk informationssäkerhet. Utifrån dina intressen får du sedan möjlighet att påverka din framtida roll hos oss.

Redan från start blir du tillsvidareanställd, med sex månaders provanställning. Du får marknadsmässig lön och samma förmåner som andra anställda på Transportstyrelsen.

Tänkbara framtida roller:

  • myndighetsövergripande strategiskt informationssäkerhetsarbete
  • lokal informationssäkerhetssamordnare på en avdelning
  • arbete inom myndighetens IT-säkerhetsfunktion
  • arbete inom myndighetens funktion för säkerhetsövervakning (SOC)
  • inspektör i något av myndighetens tillstånds- och tillsynsuppdrag (till exempel inom säkerhetsskydd eller NIS).

Vem är du?
Vi söker dig som har en aktuell akademisk examen, helst inom it, med ett brinnande intresse för säkerhetsfrågor.

Placering: Örebro.

Certified

Programinformation

Ansök senast

Eventuellt våren 2023

Tillträde

Eventuellt hösten 2023

Utbildning

Systemvetare, civilingenjör, högskoleingenjör, jurist, utbildning inom cyberförsvar/GU Cybersoldat, utbildning inom informationssäkerhet.

Utland

Kontaktperson

maja.dizdarevic@transportstyrelsen.se

Ansökan

Mer info kommer senare

Startsidan

http://www.transportstyrelsen.se/trainee

Följ oss i sociala media
Staff och vi.png

ArtikelSök uppdraget som studentambassadör hos TraineeGuiden! Perfekt för dig som vill göra något utöver det vanliga och samtidigt utmärka dig i framtida rekryteringsprocesser!

Läs mer