Personuppgiftspolicy: Den här webbplatsen använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Genom att att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du detta. Detta är viktigt så vi hoppas du tar dig tid att läsa igenom vår personuppgiftspolicy!

Trainee Midroc Automation

Midroc är ett av Karriärföretagen 2017, finns på topp 100-listan när Sveriges högskoleingenjörer väljer sina drömarbetsgivare och på 3:e plats på listan för Sveriges Bästa Arbetsgivare. Vi är naturligtvis extra stolta över denna utmärkelse då det är våra medarbetare som fått tycka till.

Midroc Automation ingår i Midroc Electro-gruppen tillsammans med Midroc Electro som är ett av landets ledande företag inom elinstallation. Midroc Electro-gruppen ingår i Midroc Europe som är en heltäckande partner inom områdena fastighet, bygg, industri och miljö. Vårt mål är att stärka kundens konkurrenskraft och att genom hållbara lösningar och nytänkande vara med och bidra till en bättre framtid. Verksamheten är internationell med Sverige som utgångspunkt. Vi är 3600 medarbetare och under 2017 omsatte vi 6,7 miljarder kronor.

Beskrivning av programmet
Byte av styrsystemet i Lundbytunneln i Göteborg. Implementera styrsystem för Freeportgruvan i Papua Nya Guinea. Drift av LKAB:s gruva i Kiruna. Det är några av de projekt som vi på Midroc Automation framgångsrikt genomfört tillsammans med våra kunder över hela världen. För andra är det kanske en utmaning, för oss handlar det kort och gott om projektförmåga. Vi erbjuder spännande projekt med möjlighet att få arbeta med branschledande kunder. Vi strävar alltid efter att använda senaste tekniken där digitalisering och Industri 4.0 är en naturlig del i vår vardag. Därför söker vi nu branschens bästa traineer. Hos oss arbetar du med hemorten som bas men deltar i praktik och utbildningar på annan ort. På dig väntar engagerade kollegor och goda utvecklingsmöjligheter!

Vi vänder oss till dig som är nyexaminerad civilingenjör eller högskoleingenjör med stort intresse och nyfikenhet inom teknikområdet. Med tanke på vår verksamhet ser vi det som fördelaktigt om du studerat med inriktning mot elektroteknik, elkraft eller automation. Intresse för och kunskaper inom programmering ses som meriterande.

Under hela programmet arbetar du som trainee i verkliga projekt med egna ansvarsområden varvat med teori. På det sättet tänker vi att du får en bred och stabil grund att stå på och en skjuts tidigt i karriären. Som morgondagens specialist inom automationsområdet är vägarna framåt många och möjligheterna ännu fler, som trainee tar du reda på vad som passar just dig.

Detaljer om traineeprogrammet:

  • Traineeprogrammet startar hösten 2021 och pågår i 18 månader
  • Du är anställd från första dagen
  • Programtiden består av tre huvudblock: konstruktion, programmering och projektledning
  • Vi inleder med en gemensam introduktion och varvar sedan arbete och utbildning under hela programtiden
  • Du ges möjlighet att knyta värdefulla kontakter, lära känna Midrocs organisation och företagskultur och få en bred kompetens inom företaget
  • Du är placerad på en av våra avdelningar där du kommer att få pröva på alla områden – från verkstadsarbete till projektledning. Parallellt genomförs utbildning, seminarier och studiebesök
  • Du tillhör den placeringsort där du är anställd men programmet kommer att innebära en del resor och arbete på annan ort beroende på projekten
  • Förutom att besöka verksamheterna inom Midroc ingår även studiebesök hos några av våra kunder
  • Du får under hela perioden stöd av en personlig mentor

Nedanstående orter kan du söka till:
Stockholm Solna
Göteborg
Göteborg Mölndal
Trollhättan
Karlstad
Sandviken
Kiruna
Gävle

Programinformation

Ansök senast

Hösten 2022

Tillträde

Hösten 2023

Utbildning

Civilingenjör/högskoleingenjör

Utland

Nej

Kontaktperson

Carolina Hemmingsson, +46 73 644 48 38, carolina.hemmingsson@midroc.se

Ansökan

Mer info kommer senare

Startsidan

http://www.midrocautomation.se

Följ oss i sociala media
Staff och vi.png

ArtikelSök uppdraget som studentambassadör hos TraineeGuiden! Perfekt för dig som vill göra något utöver det vanliga och samtidigt utmärka dig i framtida rekryteringsprocesser!

Läs mer