Stratsys Trainee Program

Stratsys är ett SaaS-bolag som erbjuder produkter som förbättrar världen och arbetslivet för många. Våra produkter hjälper bland annat våra kunder med viktiga processer inom områden för hållbarhet, arbetsmiljö och riskhantering. Våra produkter stöttar också processer inom resursplanering i skolan, kvalitetsledning, strategisk planering och verksamhetsstyrning (för att nämna några).

Att hålla koll på processer, planer och rapporter i en organisation är utmanande, vi vet. Därför har vi tagit fram en molnbaserad plattform där våra kunder jobbar enklare och smartare tillsammans med andra för att nå snabbare resultat. Allt i ett verktyg. Vi förenklar helt enkelt våra kunders arbetsliv och hjälper dem att få mer ut av sina planer, projekt och strategier. Vi har kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö och Oslo och är på en start tillväxtresa där vi nu söker fler som vill vara med på vägen.

Traineeprogrammet
Under programmet samlar du på dig en bred kunskap och en bra grund inom SaaS Business, Sales och Customer Success. Du kommer att ha två placeringar (Sales & Customer Success) under året där du får bidra inom flera olika delar av vår kundprocess och på så sätt lära dig våra produkter, vår affär och att arbeta med och nära kunder. Parallellt sker en onboarding där du får nyttig information, får uppgifter att presentera och delar erfarenheter med andra Traineer.

Under programmets gång finns en löpande öppen dialog både med handledare och ansvarig ledare. I början av respektive placering sker ett uppstartsmöte där vi arbetar med mål och milstolpar för både placeringen och dig personligen. Löpande under programmets gång sker avstämningar och feedback för att följa upp hur allt går för dig och om det finns delar du är extra nyfiken på.

Sales
Under din placering på Sales kommer du få arbeta tätt med vårt Sales Development Representative team som är kittet mellan marknad och försäljning. Du får med hjälp av digitala verktyg som HubSpot lära dig om kundflödet och hur vi konverterar en intresserad kund till en köpande kund. Här får du sprida informationen om våra produkter till kunder som troligt har behov av Stratsys men kanske inte känner till oss sedan tidigare eller vill veta mer. Du för dialoger med kunder inom varierande branscher och inom bland annat hållbarhet och riskhantering. Vidare kommer du även få möjlighet att arbeta tillsammans med våra Key Account Managers och Account Excecutives.

Du kommer exempelvis få:

  • Följa upp och agera på intresseanmälningar från potentiella kunder/leads.
  • Hjälpa kunden på vägen i köpresan genom att följa upp efter exempelvis webinars och andra kontaktpunkter.
  • Prospektera och boka första mötet.

CUSTOMER SUCCESS
På Customer Success arbetar vi för nöjda kunder. Under din placering på Customer Success kommer du parera mellan flera kundnära roller. Den röda tråden är att du under denna period kommer få möjlighet att grotta ner dig i både vår produkt men också arbeta nära våra kunder på olika sätt.

Du kommer exempelvis få:

  • Proaktivt genomföra analyser av kundernas användning av våra produkter.
  • Lösa uppdrag mot kund och få vara delaktig i ett kundprojekt.
  • Leda utbildningar i våra produkter för våra kunder.
  • Svara på supportfrågor från kunder gällande användandet av produkterna.
  • Få inblick i paketeringen av våra olika produkter och viss omvärldsbevakning.
  • Vara med i produktonboarding och demouppsättningar.

Efter programmet får du en fast placering inom Sales eller Customer Success varpå båda dessa roller behöver vara något som känns lockande och långsiktigt för dig.

Nu är årets platser fyllda, håll utkik inför nästa traineeprogram!

Programinformation

Ansök senast

Våren 2023

Tillträde

Hösten 2023

Utbildning

Kandidatexamen inom ekonomi eller systemvetenskap

Utland

Nej

Kontaktperson

Julia Rundberg, 070-429 00 23, julia.rundberg@stratsys.se

Ansökan

Startsidan

https://jobs.stratsys.com/pages/stratsys-saas-talent-program

Följ oss i sociala media
TraineePriset header 2022 1040 x 390.png

ArtikelVinnarna av TraineePriset 2022 blev Volvo Group, Ericsson och Microsoft!

Läs mer