Ny Top Banner Premium TD 2021.gif

Personuppgiftspolicy: Den här webbplatsen använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Genom att att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du detta. Detta är viktigt så vi hoppas du tar dig tid att läsa igenom vår personuppgiftspolicy!

0t5a2127_medium.png
Siemens-Energy_RGB.png

Siemens Energys graduate program för civilingenjörer Finspång

Siemens Energy är ett av världens ledande företag inom energiteknik. Tillsammans med våra kunder och partners tar vi fram energisystem för framtiden och stöder därmed en övergång till en mer hållbar värld. Med vår portfölj av produkter, lösningar och tjänster täcker Siemens Energy nästan hela energivärdekedjan – från kraftproduktion och överföring till lagring. Portföljen inkluderar konventionell och förnybar energiteknik, såsom gas- och ångturbiner, hybridkraftverk som drivs med vätgas, och kraftgeneratorer och transformatorer. En majoritetsandel i det börsnoterade företaget Siemens Gamesa Renewable Energy (SGRE) gör Siemens Energy till en global marknadsledare för förnybar energi. Uppskattningsvis en sjättedel av den el som produceras över hela världen är baserad på teknik från Siemens Energy. Siemens Energy har 91000 anställda världen över i mer än 90 länder och genererade intäkter på cirka 29 miljarder euro räkenskapsåret 2019. I Sverige har Siemens Energy 2600 anställda på 10 orter.

På Siemens värdesätter vi mångfald genom att inkludera och genom samarbeten med människor med olika tänk, bakgrund, erfarenhet, kompetens och egenskaper, på alla organisationsnivåer och dimensioner.

Bruksort möter högteknologi - i Finspång arbetar du i en innovativ och spännande miljö
Genom programmet får du en fantastisk möjlighet att utveckla ditt tekniska kunnande, bygga nätverk, både sociala och professionella, och knyta värdefulla kontakter för din fortsatta utveckling inom Siemens. Programmet inleds med en fyra veckors praktisk verkstadsintroduktion som följs av fem praktikperioder på olika avdelningar som du själv väljer, totalt pågår programmet under 14 månader. En av perioderna sker utomlands på något av våra kontor eller siter. Tidigare års Graduate Trainees valde bl a att göra sina utlandspraktiker i Thailand, Argentina, Peru och Kina.

För att bli framgångsrik som Graduate Trainee hos oss är det en förutsättning att du har ett genuint intresse för Siemens Energy samt lockas av den avancerade teknik och de innovationer som kännetecknar oss. Du tilltalas även av att arbeta i en mångkulturell och internationell miljö.

Du får:

  • kunskap om företaget, verksamheten och produkterna
  • stöd i din personliga utveckling samt möjlighet att bekanta dig med den globala koncernen
  • bredda din kompetens inom flera områden som du påverkar själv i mycket hög utsträckning
  • utbildning i företags- och produktkännedom, försäljning, ledarskap och projektledning
  • genomföra studiebesök både inom Siemens och på andra företag

Vem är du?

  • Du tar examen som civilingenjör på masternivå senast augusti 2021 och är i början av din karriär, din examen ska inte vara äldre än två år
  • Du har ett brinnande intresse för digitalisering i kombination med en inriktning inom maskinteknik, produktion/logistik, datateknik, energisystem eller teknisk fysik
  • Du kan kommunicera i tal och skrift på svenska och engelska
  • Det är meriterande om du även har andra språkkunskaper
  • Det är också meriterande med erfarenheter av studier eller arbete utomlands

Vad mer behöver jag veta?
Nästa program startar september 2021. Din placering blir i Finspång, Östergötland där Siemens Energy AB har sitt huvudkontor. I Finspång arbetar ca 2 600 personer med utveckling och tillverkning av gasturbiner för elgenererings- och olja- & gasbranschen. Du blir tillsvidareanställd på SE AB och efter avslutat program tar du nästa steg i din fortsatta karriär med en ny placering inom ett utsett affärsområde.

Läs mer om Siemens Energy här:
www.siemens-energy.com

Certified

Programinformation

Ansök senast

December 2021 - januari 2022

Tillträde

Hösten 2022

Utbildning

Civilingenjör eller motsvarande inom: maskinteknik, produktion/logistik, datateknik, IT/digitalisering, systemvetenskap, energisystem, teknisk fysik, elkonstruktion, ekonomi och/eller juridik

Utland

Delvis

Kontaktperson

Nelly Johansson, tel 0122-815 05

Ansökan

Mer info kommer senare

Startsidan

https://www.siemens-energy.com/global/en/company/jobs.html

Följ oss i sociala media
Staff och vi.png

ArtikelSök uppdraget som studentambassadör hos TraineeGuiden! Perfekt för dig som vill göra något utöver det vanliga och samtidigt utmärka dig i framtida rekryteringsprocesser!

Läs mer