Södras Traineeprogram

Ur idén om att man är starkare tillsammans, bildades Södra år 1938. Idag är Södra Sveriges största skogsägarförening med 52 000 familjeskogsbrukare där skogen brukats i generationer. I vår medlemsägda skogsindustri jobbar 3 100 medarbetare med att förädla skogsråvaran och skapa värde för människor och miljö genom förnybara produkter inom trä, massa, biomaterial och energi. Vi har hela världen som marknad och är stora nog att påverka klimatomställningen där skogen spelar en viktig roll. Tillsammans kan vi bidra till ett naturligare samhälle för kommande generationer.

Om traineeprogrammet
Vi startar en omfattande och långsiktig kompetenssatsning med vårt nya traineeprogram – ett femtontal tjänster på ett flertal orter. Genom vårt traineeprogram får du en stabil grund med trygg tillsvidareanställning på heltid och ett helt nytt nätverk med jordnära och kompetenta kollegor. Det ger dig en unik chans att utvecklas och driva förändring för framtiden. Vårt traineeprogram riktar sig till dig som vill bli framtida ledare på Södra. Det drar i gång mars 2023 och varar i ett och ett halvt år. I traineeprogrammet får du arbeta med nya teknologier, områden och kollegor som skapar och driver omställningen för en mer hållbar framtid och detta med en marknadsmässig lön.

Programmet är certifierat av TraineeGuiden och uppbyggt utifrån tre olika läranderesor. Den ena fokuserar på att lära känna hela Södra och värdekedjan från familjeskogsbruk till slutkonsument. Här kommer du rotera mellan våra fyra olika affärsområden - Södra Skog, Södra Cell, Södra Wood och Södra Innovation. Den andra läranderesan handlar om ditt ledarskap och att med Södras värderingar, Fötterna på marken, Örat mot omvärlden och Blicken framåt, genom tillit och omtanke sätta människa och kultur i centrum. Samtidigt får du träna delar som förändringsledning, innovation och hållbarhet, utbildningar som utvecklar dina ledarskaps- och medarbetarkompetenser. Utöver detta får du möjlighet att genomföra en coach-utbildning för att bli diplomerad coach. Den tredje läranderesan fokuserar på en reell strategisk utmaning där du tillsammans med projektgrupp tittar på omvärld, nuläge, möjligheter och plan för genomförande, för att sedan även vara med och genomföra de möjligheter som tagits fram. Som trainee får du ett starkt nätverk av kollegor och chefer på Södra som följer dig under dessa 18 händelserika månader.

Traineeprogrammet hålls i Växjö, Värö, Kinda, Mönsterås, Mörrum och Långasjö.

Vi söker dig med utbilning inom: Civilingenjör med inriktning mot industriell ekonomi, maskin, kemi, energi, miljö för processutveckling, projektledning, produktion-/underhållsutveckling och/eller affärsutveckling. Masterutbildning med inriktning mot business intelligence /analys för projektledning, verksamhetsutveckling.

Välkommen med din ansökan!

Certified

Programinformation

Ansök senast

30 oktober

Tillträde

Mars 2023

Utbildning

Civilingenjörer, Beteendevetare, Skoglig utbildning och Data science, Business intelligence

Utland

Delvis

Kontaktperson

Sofia Petersson, 0470-85986; sofia.petersson@sodra.com

Ansökan

https://karriar.sodra.com/jobs/2069263-trainee-farga-din-och-jordens-framtid-med-oss

Startsidan

https://karriar.sodra.com/pages/farga-framtiden-med-sodras-traineeprogram?preview=true

Följ oss i sociala media
Staff och vi.png

ArtikelSök uppdraget som studentambassadör hos TraineeGuiden! Perfekt för dig som vill göra något utöver det vanliga och samtidigt utmärka dig i framtida rekryteringsprocesser!

Läs mer