SBBs Traineeprogram

Samhällsbyggnadsbolaget (SBB) grundades av Ilija Batljan 2016. SBB:s fokus är långsiktigt ägande av hyresrätter i Sverige samt samhällsfastigheter och utvecklingsfastigheter i Norden. SBB skall vara en långsiktig partner till den offentliga sektorn i Norden.
Bostadsbristen är ett av våra största samhällsproblem och en utmaning för Sverige. SBB vill bidra till att skapa nya bostäder, antingen genom fastighetsutveckling eller genom att hitta mark där det går att bygga bostäder. Med hjälp av ett starkt kassaflöde och långa hyreskontrakt kan SBB fortsätta utvecklas och expandera. Tack vare vårt fokus på långsiktighet kan vi uppfylla vår ambition att bli Nordens största fastighetsbolag för bostäder och samhällsfastigheter. Mer info om oss, våra medarbetare och fastigheter finns på www.sbbnorden.se.

SBB söker Traineer till Stockholm

Om tjänsten
Samhällsbyggnadsbolaget i Norden (SBB) söker dig som är i slutskedet av din masterutbildning, har god analytisk förmåga och ett genuint intresse för fastigheter och teknik. SBB lanserar nu ett 1-årigt Traineeprogram som syftar till att ge dig möjligheten att testa på de olika verksamhetsområden på SBB: förvaltning, projekt, fastighetsutveckling och affärsutveckling. Tyngdpunkten i traineeprogrammet kommer ligga på vår kärnverksamhet; förvaltning. Uppdelningen ger dig en unik chans att få insyn i och lära dig om de olika rollerna inom ett fastighetsbolag och därmed en förståelse för hur allting hänger samman. Idéen är att du, med stöttning från en mentor och från respektive verksamhetsområde, under året ska få möjlighet att lära dig så mycket som möjligt samt att arbeta självständigt med diverse projekt i de olika rollerna. SBB ser detta som en långsiktig investering i att hitta våra framtida nyckelpersoner i organisationen.

Placering kommer att vara på bolagets huvudkontor i centrala Stockholm. Delar av programmet kommer under en period förläggas på någon av våra förvaltningsorter.

Programmet:

  • Programmet är uppdelad i fyra delar; Förvaltning, projekt, fastighetsutveckling och affärsutveckling
  • Traineerna får en mentor och kontaktperson för stöttning och guidning
  • Arbetsuppgifterna skiljer sig beroende på avdelning men syftar till att maximera din förståelse av fastighetsbranschens olika sidor och göra dig självständig i ditt arbete
  • Vid programmets slut beslutas vilken roll man får inom bolaget utifrån behov samt traineens kompetens.

Kvalifikationer och önskad kompetens:

  • Masterexamen inom Civilingenjör med inriktning mot fastighetsekonomi/fastighetsjuridik/bygg- och anläggning eller likartad utbildning
  • Mycket goda kunskaper av Microsoft Officepaketet, gärna kunnig inom Excel
  • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift; såväl på svenska som på engelska
  • Initiativtagande med egen drivkraft, analytisk och med en stark förmåga att tänka ”utanför boxen”

För att trivas i rollen bör du uppskatta ansvarstagande samt en flexibel och entreprenörsmässig företagskultur där det är högt både i tempo och tak och där du har möjlighet att ta egna initiativ och påverka både din egen och bolagets utveckling. Som person är du engagerad, initiativrik, stresstålig och ansvarstagande med en god social kompetens. Du arbetar noggrant, strukturerat och effektivt samt har en arbetsmoral med en stark vilja att lära nytt.

Välkommen med din ansökan för tjänsten genom mejl till hr@sbbnorden.se, observera att mejlet måste märkas med ”Ansökan trainee 2023”. Frågor besvaras av Ji-Sun Lundbom, tel. +46 70-251 56 71 eller via mail, hr@sbbnorden.se. Urval och intervjuer sker löpande varför vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 31a mars 2023.

Programinformation

Ansök senast

31 mars 2023

Tillträde

1 september 2023

Utbildning

Masterexamen inom Civilingenjör med inriktning mot fastighetsekonomi/fastighetsjuridik/bygg- och anläggning eller likartad utbildning

Utland

Nej

Kontaktperson

Ji-Sun Lundbom, 070-251 56 71, hr@sbbnorden.se

Ansökan

hr@sbbnorden.se –– OBS! ditt mejl måste märkas med ”Ansökan trainee 2023”

Startsidan

https://corporate.sbbnorden.se/sv/section/om-sbb/karriar/

Följ oss i sociala media