Personuppgiftspolicy: Den här webbplatsen använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Genom att att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du detta. Detta är viktigt så vi hoppas du tar dig tid att läsa igenom vår personuppgiftspolicy!

Påläggskalv/management-trainee

Ett aktivt investmentbolag som verkar för långsiktig industriell utveckling.

Tjänsten går ut på att understödja VD och styrelse i dess arbete under drygt två år vilket är omväxlande, omfattande och inspirerande. Schörling utgörs av en liten organisation där Påläggskalven har ett brett ansvarsområde och är involverad i alla frågor som rör bolaget. Rollen inkluderar aktivt deltagande i ägarfrågor kring Schörlings innehavsbolag, förberedelser inför och medverkan vid styrelsemöten, analys och färdigställande av presentationsmaterial, företagsvärdering och förvärvsanalys, bolagsjuridik, ekonomi- och rapporteringsansvar, samt ansvar för IT med mera.

I rollen som Påläggskalv kommer du att ställas inför finansiella och strategiska frågeställningar samt lära dig om operationell verksamhetsstyrning från några av näringslivets mest erfarna och framgångsrika företagsledare. Nytt för kommande år är att två påläggskalvar kommer att arbeta parallellt. Det innebär att du som nyinkommen kommer att ansvara för mer återkommande uppgifter under ditt första år och utvecklas under ledning av den seniora påläggskalven, en roll som du sedan tar över. Efter din tid hos Schörling är ambitionen att du ska utvecklas vidare inom ett av innehavsbolagen i en operationell roll, gärna internationellt.

Vad vi söker:
Den sökande bör kunna uppvisa ett stort intresse för svenskt och internationellt näringsliv. Därtill söker vi en person med mycket höga ambitioner, god analytisk förmåga, hög arbetskapacitet och integritet med målsättningen om att uppnå en ledande position inom en global koncern. Du bör vara väl införstådd med de redovisningsmässiga sambanden mellan resultat- och balansräkning och kassaflöde samt ha god kunskap om vedertagna värderingsmodeller. Den sökande är i färd med att avsluta, eller har nyligen avslutat, ekonom- och/eller civilingenjörsexamen. Utlandserfarenhet, kvalificerad arbetslivserfarenhet, entreprenörskap samt extraordinära engagemang utanför studierna premieras. Flytande svenska och engelska i tal och skrift är ett krav.

Programinformation

Ansök senast

Hösten 2023

Tillträde

Våren 2024

Utbildning

Ekonom- och/eller civilingenjörsexamen

Utland

Kontaktperson

info@schorlingab.se

Ansökan

Mer info kommer senare

Startsidan

https://www.schorlingab.se

Följ oss i sociala media
Staff och vi.png

ArtikelSök uppdraget som studentambassadör hos TraineeGuiden! Perfekt för dig som vill göra något utöver det vanliga och samtidigt utmärka dig i framtida rekryteringsprocesser!

Läs mer