Management trainee

Ett aktivt investmentbolag som verkar för långsiktig industriell utveckling.

Tjänsten går ut på att understödja VD och styrelsen i dess arbete under drygt två år, vilket är mycket omväxlande, omfattande och inspirerande. Två Påläggskalvar arbetar parallellt. Du som nyinkommen kommer att ansvara för mer återkommande uppgifter under ditt första år och utvecklas under ledning av den seniora Påläggskalven, en roll som du sedan tar över.

Rollen inkluderar bland annat aktivt deltagande i arbetet med Schörlings innehav, förberedelse och medverkan vid styrelsemöten, medverkan i samtliga externa möten, analys och färdigställande av presentationsmaterial, företagsvärdering och förvärvsanalys, bolagsjuridik, skattefrågor, ekonomiansvar för upprättande av bokslut tillika kvartalsrapporter och årsredovisningar, likviditetsförvaltning, ansvar för hemsida/IT med mera. Schörling söker aktivt efter nya investeringsmöjligheter där du kommer att vara högst delaktig i processen.

Schörling är en liten organisation där Påläggskalvarna har nyckelroller. Du kommer ställas inför finansiella och strategiska frågeställningar samt lära dig om operationell verksamhetsstyrning från några av näringslivets mest erfarna och framgångsrika företagsledare. Efter din tid på Schörling är ambitionen att du ska utvecklas vidare inom ett av innehavsbolagen i en operativ roll, gärna internationellt.

Vad vi söker:
Den sökande bör kunna uppvisa ett stort intresse för svenskt och internationellt näringsliv. Därtill söker vi en person med mycket höga ambitioner, god analytisk förmåga, hög arbetskapacitet och integritet med målsättningen om att uppnå en ledande position inom en global koncern. Du bör vara väl införstådd med de redovisningsmässiga sambanden mellan resultat- och balansräkning och kassaflöde samt ha god kunskap om vedertagna värderingsmodeller. Den sökande är i färd med att avsluta, eller har nyligen avslutat, ekonom- och/eller civilingenjörsexamen. Utlandserfarenhet, kvalificerad arbetslivserfarenhet, entreprenörskap samt extraordinära engagemang utanför studierna premieras. Flytande svenska och engelska i tal och skrift är ett krav.

Programinformation

Ansök senast

Hösten 2023

Tillträde

Hösten 2024

Utbildning

Ekonom- och/eller civilingenjörsexamen

Utland

Nej

Kontaktperson

Frågor besvaras av Måns Dahlin på telefon 073-084 45 16 eller email mans.dahlin@schorlingab.se

Ansökan

Mer info kommer senare

Startsidan

https://www.schorlingab.se

Följ oss i sociala media
TraineePriset header 2022 1040 x 390.png

ArtikelVinnarna av TraineePriset 2022 blev Volvo Group, Ericsson och Microsoft!

Läs mer