Lighthouse traineeprogram

Lighthouse är ett nationellt kompetenscentrum för forskning och innovation inom sjöfarten och en neutral plattform för samarbete och kunskapsutbyte för en konkurrenskraftig hållbar sjöfart. Lighthouse samlar akademi och näring som ligger i framkant och genom att vara en nationell kunskapsnod inom sjöfartsforskning- och innovation bidrar Lighthouse till att lösa samhällsutmaningar, öka sjöfartens hållbarhet och Sveriges konkurrenskraft.

Du som traineerna kommer att ges en unik möjlighet att få ett brett perspektiv på hela sjöfartsnäringen och en möjlighet att få testa på olika uppgifter och företag som är tillgängliga för deras framtida karriärval. Varje trainee kommer att arbeta hos tre eller fyra olika arbetsgivare inom olika delar av sjöfartsnäringen. Som Lighthouse-trainee kommer du inte bara få möjligheten att arbeta med relevanta uppgifter i framgångsrika sjöfartsorganisationer i Sverige, om möjligt kommer även utlandsperiod att erbjudas.

För att säkerställa att traineeprogrammet är anpassat för respektive trainee uppmanas varje trainee att göra ett urval bland de deltagande företagen och organisationerna. Målet är att ge en så bred erfarenhet och ett så brett nätverk som möjligt efter slutfört traineeprogram och samtidigt använda respektive trainees kompetens på bästa sätt. Det slutliga traineeprogrammet fastställs av programmets styrgrupp med hänsyn till traineens och arbetsgivarens behov samt traineeprogrammets syfte.

Vi söker efter talanger som har förmåga, ambition och självförtroende att bli potentiella framtida ledare inom den maritima sektorn. För att få ut bästa möjliga av traineeprogrammet måste utvalda kandidater vara tillräckligt flexibla för att hantera förändrade miljöer och samtidigt tillräckligt strukturerade för att arbeta självständigt.

Programinformation

Ansök senast

31 januari 2023

Tillträde

1 september 2023

Utbildning

Civilingenjör i sjöarkitektur eller relevant mastersutbildning som t.ex. system, styrning och mekatronik, elkraftteknik eller tillämpad mekanik

Utland

Ja, delvis, hos vissa företag

Kontaktperson

Caroline Ferning, 072-177 89 65

Ansökan

Mer info kommer senare

Startsidan

https://lighthouse.nu/sv/verksamhet/traineeprogram

Följ oss i sociala media
TraineePriset header 2022 1040 x 390.png

ArtikelVinnarna av TraineePriset 2022 blev Volvo Group, Ericsson och Microsoft!

Läs mer