LFV Header 1040x390 pixlar.jpg
LFV_LOGO.jpg

LFV Traineeprogram inom Teknik

LFV är ett affärsverk med ett unikt uppdrag - att leverera säker, effektiv och miljöanpassad flygtrafiktjänst för civil och militär luftfart i alla beredskapslägen. Vi är Sveriges ledande aktör inom flygtrafikledning och våra flygledare leder dagligen cirka 2 000 flighter i svenskt luftrum. Sedan LFV blev först i världen med flygledning på distans har vi fortsatt att driva digitalisering och innovation inom flera olika affärsområden. Vi erbjuder jobb i en spännande bransch som ständigt utvecklas med hjälp av teknik, forskning och internationella samarbeten. LFV omsätter idag 3,3 miljarder kronor och med våra 1 100 anställda bidrar vi till att hitta smarta lösningar för morgondagens flyg.

Vill du utvecklas som systemingenjör? Bli trainee hos oss och arbeta med innovation och tekniska lösningar för framtidens flygtrafik!
Vill du utveckla smarta lösningar för morgondagens flygtrafik? Sök till LFVs traineeprogram inom teknik!

På LFV gör vi just nu en förändringsresa med ny teknik, nya förutsättningar och ett ökat ansvar. Vi söker dig som vill forma framtidens flygtrafiktjänst och bidra till smarta lösningar för morgondagens flyg tillsammans med oss. Vårt skräddarsydda traineeprogram inom teknik ger dig en unik vidareutbildning och erfarenhet för en fortsatt utvecklingskurva med goda förutsättningar att växa i din karriär hos oss.

Under 12 månader möter du en spännande och utvecklande vardag tillsammans med oss. Traineeprogrammet startar med en gemensam introduktion till LFV och vår verksamhet. Programmet är därefter indelat i två block. Under det första blocket kommer du att bygga upp kompetens inom system och teknik för flygtrafiktjänst och flygsäkerhet. Parallellt med intern och extern utbildning kommer du att praktisera på våra olika enheter inom avdelningen för System och utveckling. Du får snabbt förståelse för vår teknikorganisation som helhet, lär känna vår teknik och våra system och bygger ett kontaktnätverk inom enheterna.

I det andra blocket påbörjar du on-the-job training på din enhet där praktiskt arbete varvas med utbildning för fördjupning inom ditt specifika teknikområde. Genom samarbete med dina kompetenta och trevliga kollegor i teamet är du med och bidrar i arbetet. Detta kommer att ge dig specialistkompetens inom din traineetjänst och värdefull erfarenhet för din fortsatta utveckling hos oss.

Traineeprogrammets olika delar bidrar inte bara till att du får en helhetsbild över LFVs teknikorganisation, utan även till en eftertraktad kompetens, framtida utvecklingsmöjligheter och möjlighet att bygga ett brett kontaktnätverk.

Efter traineeprogrammet kan du arbeta som systemingenjör med system för flygtrafiktjänster, som systemtekniker IT-säkerhet eller inom projektledning.

Du blir tillsvidareanställd med sex månaders provanställning och erbjuds en marknadsmässig lön. Du får en avdelningstillhörighet från dag ett och din chef och mentor kommer att följa dig under hela traineeperioden och stötta dig i din fortsatta utveckling efter avslutat program.

Vi erbjuder placering i Norrköping, Stockholm eller Malmö.

Certified

Programinformation

Ansök senast

Preliminärt våren 2024

Tillträde

Preliminärt hösten 2024

Utbildning

YH-, högskole- eller civilingenjörsutbildning inom IT, data, systemvetenskap, IT-säkerhet, elektronik, teknisk fysik eller liknande.

Utland

Nej

Kontaktperson

rekrytering@lfv.se

Ansökan

Mer info kommer senare

Startsidan

https://www.lfv.se/lediga-jobb/trainee

Följ oss i sociala media
TraineePriset header 2022 1040 x 390.png

ArtikelVinnarna av TraineePriset 2022 blev Volvo Group, Ericsson och Microsoft!

Läs mer