Personuppgiftspolicy: Den här webbplatsen använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Genom att att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du detta. Detta är viktigt så vi hoppas du tar dig tid att läsa igenom vår personuppgiftspolicy!

LFV Header 1040x390 pixlar.jpg
LFV_LOGO.jpg

LFV Traineeprogram inom Teknik

LFV är ett affärsverk med ett unikt uppdrag - att leverera säker, effektiv och miljöanpassad flygtrafiktjänst för civil och militär luftfart i alla beredskapslägen. Vi är Sveriges ledande aktör inom flygtrafikledning och våra flygledare leder dagligen cirka 2 000 flighter i svenskt luftrum. Sedan LFV blev först i världen med flygledning på distans har vi fortsatt att driva digitalisering och innovation inom flera olika affärsområden. Vi erbjuder jobb i en spännande bransch som ständigt utvecklas med hjälp av teknik, forskning och internationella samarbeten. LFV omsätter idag 3,3 miljarder kronor och med våra 1 100 anställda bidrar vi till att hitta smarta lösningar för morgondagens flyg.

Vill du utvecklas som systemingenjör? Bli trainee hos oss och arbeta med innovation och tekniska lösningar för framtidens flygtrafik!
På LFV gör vi just nu en förändringsresa med ny teknik, nya förutsättningar och ett ökat ansvar. Vi söker dig som vill forma framtidens flygtrafiktjänst och bidra till smarta lösningar för morgondagens flyg tillsammans med oss. Vårt skräddarsydda traineeprogram inom teknik ger dig en unik vidareutbildning och erfarenhet för en fortsatt utvecklingskurva med goda förutsättningar att växa i din karriär hos oss.

Traineeprogrammet pågår i 12 månader och startar 30 januari 2023. Programmet ger dig introduktion till LFV, interna och externa utbildningar för tekniska flygtrafiktjänster samt praktisk arbetslivserfarenhet där du är med och bidrar från start. Traineeprogrammet inleds med en gemensam introduktion till LFV och vår verksamhet. Programmet är därefter indelat i två block. Under det första blocket kommer du att bygga upp kompetens inom system och teknik för flygtrafiktjänst och flygsäkerhet. Parallellt med intern och extern utbildning kommer du att praktisera på våra enheter inom avdelningen för system och utveckling. Du får snabbt förståelse för vår teknikorganisation, bygger ett nätverk inom enheterna och får bidra i arbetet genom samarbete med specialister inom området.

I det andra blocket påbörjar du on-the-job training på din enhet där praktiskt arbete varvas med utbildning för fördjupning inom specifika teknikområden. Detta kommer att ge dig specialistkompetens inom ditt område och värdefull erfarenhet för din fortsatta karriär. Traineeprogrammets olika delar bidrar inte bara till att du får en helhetsbild över LFVs teknikorganisation, utan även till en eftertraktad kompetens, framtida utvecklingsmöjligheter och möjlighet att bygga ett brett kontaktnätverk. Tillsammans kommer LFVs traineer under året att bygga en stark gemenskap genom samarbeten och olika aktiviteter för utbyte av erfarenheter och lärdomar.

Efter traineeprogrammet kan du arbeta som systemingenjör med system för flygtrafiktjänster (radio, radar, med mera) som systemtekniker IT-säkerhet eller inom projektledning. Din roll och arbetsuppgifter kommer att formas och utvecklas efter dina intressen och kunskaper i kombination med verksamhetens behov.

Du blir tillsvidareanställd med sex månaders provanställning och erbjuds en marknadsmässig lön. Du får en avdelningstillhörighet från dag ett och din chef och mentor kommer att följa dig under hela traineeperioden och stötta dig i din fortsatta utveckling efter avslutat program.

Ansökningsperioden öppnar den 29:e augusti 2022. Vi erbjuder placering i Norrköping, Stockholm eller Malmö.

Programinformation

Ansök senast

29 augusti - 2 oktober 2022

Tillträde

30 januari 2023

Utbildning

YH-, högskole- eller civilingenjörsutbildning inom IT, data, systemvetenskap, IT-säkerhet, elektronik, teknisk fysik eller liknande.

Utland

Nej

Kontaktperson

rekrytering@lfv.se

Ansökan

Ansökan öppnar 29 augusti

Startsidan

https://www.lfv.se/trainee

Följ oss i sociala media
Staff och vi.png

ArtikelSök uppdraget som studentambassadör hos TraineeGuiden! Perfekt för dig som vill göra något utöver det vanliga och samtidigt utmärka dig i framtida rekryteringsprocesser!

Läs mer