Personuppgiftspolicy: Den här webbplatsen använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Genom att att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du detta. Detta är viktigt så vi hoppas du tar dig tid att läsa igenom vår personuppgiftspolicy!

Finansdepartementets traineeprogram

Regeringskansliets uppdrag är att stödja regeringen i dess arbete med att styra Sverige och förverkliga sin politik. Här arbetar 4 700 personer, varav 600 utomlands. Finansdepartementet, som är ett av elva departement, ansvarar för finanspolitiken och frågor som rör finansmarknad, internationellt ekonomiskt samarbete, förvaltningspolitik, län, kommuner och regioner, prognoser och nyckeltal, skatter, spelfrågor, konsumentfrågor samt statens budget.

Regeringskansliet är en politiskt styrd myndighet där regeringen avgör arbetets inriktning och vilka frågor som ska prioriteras. För att kunna ge regeringen bästa möjliga stöd krävs att du arbetar självständigt och med integritet.
Att arbeta inom Regeringskansliet ställer höga krav på att vara flexibel och kunna analysera ett problem från olika perspektiv, kunna hitta alternativa lösningar och följa den politiska debatten.
Som tjänsteman bistår du regeringen. Alla i Regeringskansliet, oavsett befattning, får ta ett stort eget ansvar för sina arbetsuppgifter.

Som handläggare på ett departement arbetar du mycket nära politiken utan att vara politiker. Du hjälper regeringen med att till exempel:

  • ta fram underlag och förslag till regeringsbeslut
  • utreda frågor av både nationell och internationell karaktär
  • delta i budget- och lagstiftningsprocesser
  • styra statliga myndigheter genom att ta fram underlag till regleringsbreven och följa upp verksamheten samt
  • delta i internationella förhandlingar, inom till exempel EU-området.

Nu ska vi på nytt genomföra vårt traineeprogram som ger dig en unik möjlighet att arbeta och utvecklas i centrum av den ekonomiska politiken. Programmet passar för dig som nyligen tagit din examen eller som precis är i början av din karriär inom ditt yrkesområde.

Vi erbjuder dig en anställning samtidigt som du deltar i Finansdepartementets traineeprogram under nio månader med start 4 oktober 2021. Du deltar i det ordinarie arbetet varvat med ett utbildningsprogram där det ingår studiebesök på myndigheter och besök vid EU:s institutioner. Du får lära dig om Regeringskansliets arbete och viktigaste processer och hur det är att arbeta i en politiskt styrd organisation. Du kommer att arbeta i en kunskapsintensiv miljö i händelsernas centrum med möjlighet att bidra till samhällsutvecklingen. Du får snabbt ansvar för egna frågor och områden och förväntas även vara flexibel och kunna växla mellan områden. Samarbete är viktigt och vi har en stark laganda och en hjälpsam kultur som du förväntas bidra till och utveckla.

Programinformation

Ansök senast

14 mars 2021

Tillträde

4 oktober 2021

Utbildning

Du har slutfört en akademisk examen under perioden 2019-2021 som vi bedömer relevant för våra tjänster. Har du en masterexamen är det meriterande.

Utland

Kontaktperson

Urban Moberg, 08 405 81 43, urban.moberg@regeringskansliet.se

Ansökan

http://bit.ly/2ZDVdtl

Startsidan

http://bit.ly/2ZDVdtl

Följ oss i sociala media
Staff och vi.png

ArtikelSök uppdraget som studentambassadör hos TraineeGuiden! Perfekt för dig som vill göra något utöver det vanliga och samtidigt utmärka dig i framtida rekryteringsprocesser!

Läs mer