Familjen Helsingborg Traineeprogram 2022

Familjen Helsingborg är ett samarbete mellan kommunerna Bjuv, Båstad, Helsingborg, Höganäs, Klippan, Landskrona, Perstorp, Svalöv, Åstorp, Ängelholm och Örkelljunga i nordvästra Skåne. Vi lever i en rörlig region där kommungränser blir mindre viktiga. Vi står inför många utmaningar som en enskild kommun inte kan lösa själv, utan som kräver samverkan. Vi är som syskon i en stor familj. Vi delar samma miljö men har olika personligheter. Vi hjälper varandra men vi är också konkurrenter. Vi kan vara sams och vi kan vara osams. Men oavsett är vi alltid en familj.

Vår familj erbjuder något av det bästa från alla världar för den som vill slå sig ner här, etablera ett företag, utbilda sig, anta utmaningen i ett nytt och spännande jobb eller besöka oss en tid. Vår vision är att år 2035 ska Familjen Helsingborg upplevas som en mångsidig och sammanhängande stadsbygd uppfattas som innovativ och spännande uppnå livskvalitet för invånare och livskraft för företag.

Vill du vara med och utveckla vårt samhälle? Till traineeprogrammet i Familjen Helsingborg söker vi samhällsentreprenörer som kan inta ledande, strategiska eller specialistfunktioner i en av våra elva kommuner.

Om programmet
Traineeprogrammet är en unik ingång till en karriär i offentlig sektor. Programmet är 12 månader långt med start den 1:e september och avslut den 31:e augusti året därpå. Ungefär 30 procent av traineetjänsten läggs på utvecklingsdagar kopplade till traineeprogrammet samt ett gemensamt traineeprojekt. Resterande 70 procent av tjänsten läggs på arbete med kvalificerade uppgifter på arbetsplatsen.

Utvecklingsprogrammet på 30 procent av arbetstiden ger traineerna möjlighet att fördjupa sina kunskaper inom bland annat kommunal verksamhet, projektledning, presentationsteknik, samtalsteknik, teamträning med mera. I utvecklingsprogrammet ingår också studiebesök i alla de elva kommunerna samt på kommunala bolag och andra organisationer samt en breddningsperiod under tre veckor där traineen skuggar en medarbetare i en annan kommun . Dessutom driver traineerna ett gemensamt projekt under traineeåret från idé till leverans.

Våra traineetjänster är visstidsanställningar under 12 månader.

Vem söker vi?
Kommunal verksamhet är ständigt i förändring och utveckling. Därför behöver vi personer som vill vara med och forma framtidens samhälle. Vi tror att vi blir bättre om vi får in människor som vågar se saker med nya ögon och ställa nyfikna frågor. Det är så vi lär oss och kan utvecklas.

En trainee är intresserad av samhällsfrågor men har ännu inte hunnit samla på sig en massa erfarenhet i sitt yrkesliv. Traineegrupperna speglar den bredd av yrkesgrupper som finns inom kommunal verksamhet.

Dessa traineetjänster är aktuella för 2022/23:

 • Chefstrainee, 2 tjänster
 • Ekonom
 • Folkhälsostrateg
 • Informationssäkerhetsstrateg
 • Nämndsekreterare
 • Systemförvaltare
 • Utvecklingsstrateg
 • Utvecklare inom tillämpad AI

Utbildning
Vad vi söker hos våra traineer beror alltid på vilket behov som finns i våra kommuner. Till tidigare omgångar har vi till exempel rekryterat civilingenjörer, ekonomer, kommunikatörer, lantmätare, samhällsplanerare, personalvetare, jurister, landskapsarkitekter, IT-strateger och socionomer.

För att kunna bli antagen till Traineeprogrammet Familjen Helsingborg måste du ha en högskole- och/eller universitetsexamen som är max två år gammal.

En trainee i vårt program är:

 • En nyutexaminerad akademiker med liten arbetslivserfarenhet men med ett stort engagemang för samhällsfrågor
 • En samhällsentreprenör som gärna ifrågasätter, tar initiativ och har förmåga att driva utvecklings- och förändringsarbeten
 • Kommunikativ i bemötande, tal och skrift samt har förmågan att arbeta såväl självständigt som i grupp

Placering
Som trainee i vårt traineeprogram blir du placerad i en utav våra medlemskommuner. Vilken kommun du blir placerad i delges inför slutintervjuerna.

Programinformation

Ansök senast

14 februari - 15 mars 2023

Tillträde

Hösten 2023

Utbildning

Högskole- och/eller universitetsexamen som t.ex. civilingenjör, ekonom, kommunikatör, lantmätare, samhällsplanerare, personalvetare, jurist, landskapsarkitekt, IT-strateg och socionom.

Utland

Nej

Kontaktperson

Anna Rydberg, 042- 10 35 26, Anna.rydberg@familjenhelsingborg.se

Ansökan

Mer info kommer senare

Startsidan

https://traineeprogrammet.se/